Popunie Live presenteert Yacumba in BIRD

Yacumba poster BIRDOp donderdag 24 september vindt de zesde editie plaats van Popunie Live presents Homegrown. In het café van BIRD hebben we dit keer Yacumba op het programma staan.

Yacumba is een festivalband bij uitstek. Tijdens haar optredens wordt het publiek medogenloos deelgenoot gemaakt van de passie voor cumbia, chachacha’s, danzons andere Latijns Amerikaanse stijlen. Hoe divers het repertoire van Yacumba ook mag zijn, binnen ieder nummer manifesteert zich altijd het uitbundige plezier van de cumbia. Muziek gespeeld zonder nostalgie maar met oor voor traditie.

Extra informatie
Datum: donderdag 24 september
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 26-28
Aanvang: 22:00 u
Entree: gratis

Bekijk het event op de site van BIRD of het Facebookevent

‘’Hoe verzint ie het’’

1969347_392811870902833_1109382434326807139_nSchrijven, schrijven, schrijven… Optredens, reizen en maar blijven gaan. Artiest zijn is geen vak, het is een levensstijl. Het begint altijd vanaf hetzelfde punt en dat is namelijk een idee. Ideeën zijn net zo gevaarlijk als bommen. Als je als artiest of creatieveling een idee hebt, dan grijpt het je vast.

Kleine ideeën groeien vaak bij mij uit tot het punt van obsessies. Ik moet en ik ga het doen. Het budget is er negen van de tien keer niet, maar dat bederft de pret niet. Wie niet rijk is moet creatief zijn. Het netwerk speelt hier een cruciale rol in. Vaak zijn oplossingen heel dichtbij. “Hoe beter je kijkt, hoe minder je ziet.” zeggen ze vaak. Ik heb alles in mijn netwerk behalve peso’s, euro’s of dollars. Maar wat ik wel heb zijn individuen met een heleboel creativiteit.

Mijn directe omgeving is van cruciaal belang en dat geldt niet alleen voor mij maar voor een ieder. Van de simpelste berichtjes op social media tot het bezoeken van shows. Support hebben we allemaal nodig en dat is niet alleen als je artiest bent. Dit is een succesgarantie voor elk beroep.

We dwalen af, schrijven wat is dat toch heerlijk. Ik ben onderdeel van een broederschap Bonne Chance en wij voeren regelmatig creatieve discussies. We gaan dan chique gezegd een potje ‘mindmappen’ en daar ontstaat magie. Je hebt een idee en dan komt het, het moment dat het inkt papier raakt en het idee werkelijkheid word. Voor je het weet heb je een voorstelling/album of een evenement gerealiseerd. Moraal van dit verhaal: stop niet met schrijven, werk je ideeën uit en ga er compleet voor.

Ooit, alsof dat zolang geleden is…
Een jaar geleden begon ik met mijn event genaamd FLOW in een museum in Rotterdam-West. Op 9 en 10 oktober vier ik het 1-jarig bestaan met 38 artiesten en vijf shows in twee dagen. De eerste dag is het Bibliotheektheater en de tweede dag Theater Islemunda de thuisbasis. Trouwens, ook dit begon met een idee waarvoor de hele wereld mij voor gek verklaarde. “Hoezo een spoken word gala, dat kan helemaal niet.’’ Alles kan en jij kan alles, zolang je maar blijft schrijven en schrijven en schrijven… #187Poetry

Y.M.P

YMP is een dichter/lyricale woordsmid, 25 jaar geleden geboren en getogen in Rotterdam. “Ik ben gaan dichten, omdat ik zeer negatieve ervaringen wist om te zetten in positieve gebeurtenissen. Ik schreef ouderwetse brieven en toen werd mij verteld dat het pure poëzie was. Daar ben ik op gaan voortborduren en dat heeft geleid tot: YoungMichkeshPoemshit (YMP). Deze naam is eigenlijk een samenvoeging van alle bijnamen die ik kreeg in m’n leven. De eerste bijnaam was Young Mich, een neef gaf me de naam Kesh, Poems is wat ik schrijf en dat is mijn shit. Wil je me beter leren kennen check dan mijn blog.”