Popunie Live presenteert Dragonfruit in BIRD

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

Dragonfruit

DragonFruit is het liefdeskind van sample-heavy hiphop en moderne soul. Denk aan de earworms van Flying Lotus, J Dilla, Mahalia and Jorja Smith. Maak je dus op voor een rit vol hobbelige hiphopbeats en breathtaking soundscapes van vocalen en synths.

Na een jaar van schrijven en produceren treden ze nu naar buiten met een achterbak vol nieuwe muziek die ze met plezier laten horen in BIRD. Unleash the Dragon!

Kom alvast in de stemming met deze exclusieve preview van hun te releasen single die eind dit voorjaar uit gaat komen:

 

Extra informatie
Datum: woensdag 27 februari
Locatie: BIRD café, Raampoortstraat 26-28
Aanvang: 22.00u
Entree: gratis

Bekijk het event op de website van BIRD of het Facebook-event.

Silver Pockets Full – Stay Close

  • Stay Close

  • Silver Pockets Full
    • Genre: poprock
    • Release-type: ep, cd, digitaal
    • Label: self-released

In december bracht de band Silver Pockets Full hun ep Stay Close uit. De heren brengen vijf ijzersterke, maar ook diverse songs gevuld met toffe zanglijntjes en instrumentpartijen. Een waardige opvolger van hun album uit 2016; Where We’re Coming From.

De eerste track Setting Things on Fire komt meteen binnen met een krachtige intro. Er wordt gedurende het nummer goed gebruik gemaakt van dynamiek in de muziek. Dit zorgt ervoor dat je vanzelf wordt meegesleept in het refrein, waar overigens toffe meerstemmigheid van de zang in zit. De sound van de mix werkt ook heel goed bij de muziek, het voelt niet overgeproduceerd waardoor het organisch blijft klinken.

De bluesy/funky vibe van het tweede nummer Spinning Around zorgt voor een aangename verassing ten opzichte van het eerste nummer. De sound van de band valt wederom op, de levendigheid van de muziek is heel sterk aanwezig. Ook past het rauwe stemgeluid van de zanger er goed bij.

Even helemaal terug bij de derde track Soothe Your Soul, nog zo’n mooie verrassing. De veelzijdigheid van de band is ondertussen duidelijk. Ook is duidelijk dat de band weet hoe ze sterke songs moeten schrijven. Het geweldige zangarrangement van dit nummer zorgt ervoor dat dit mijn favoriet van de ep is.

De bluesy vibe keert terug bij Stay Close. Deze mooie ballad laat nogmaals zien dat de heren verstand hebben van muziek maken. Het enige wat me opviel aan dit nummer was de sound van de elektrische gitaar tijdens de solo, deze mocht naar mijn mening iets meer afgesteld worden op de rest van het nummer. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het gitaarspel goed is.

Met Way You Love sluit Silver Pockets Full hun ep sterk af. Catchy melodieën worden afgewisseld met sterke partijen van de instrumentalisten. Het toffe aan dit nummer is dat de band volledig uitpakt richting het einde, maar toch klein afsluit met enkel zang en gitaar.

Vijf ijzersterke songs zijn het absoluut. Één minpunt: het zijn er maar vijf! Na het beluisteren van de ep Stay Close wilde ik graag meer horen van deze band. Voor nu ga ik terug naar het eerdere werk van de heren, maar ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen!