Popunie Live presenteert Elina Lys in BIRD

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

Op donderdag 23 november is het weer de beurt aan de Popunie om een act naar voren te schuiven. Voor deze editie van Homegrown is de keuze gevallen op Elina Lys.

De muziek van Elina Lys is een poëtische reis door dromerige soundscapes. Beïnvloed door een hoeveelheid aan genres – folk, pop en chanson – creëert ze een organisch geheel. Afgelopen augustus verscheen haar debuutsingle Demain en trad ze op als finalist van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. In 2018 verschijnt haar eerste ep.

Bekijk de video’s hieronder om alvast in de stemming te komen!

Extra informatie
Datum: donderdag 23 november
Locatie: BIRD café, Raampoortstraat 26-28
Aanvang: 22.00u
Entree: gratis

Bekijk het event op de website van BIRD of het Facebook-event.

Bliksemstage: dag mee met de Popunie

Hallo, wij zijn de leerlingen van Calvijn Meerpaal Rotterdam: Jade (15), Joanne (15) en Robin (13). Vandaag (woensdag, 22 november) lopen we (samen met Marco, Delaino en Jordy) een halve dag mee bij de Popunie.

Ze (Chantal, van marketing) vertelde ons als eerst hoe het bedrijf in elkaar zit en liet ons het kantoor zien. Zelf vonden we het interessant en boeiend om naar te luisteren. Daarna gingen we onszelf voorstellen en vertelde iedereen wat ze leuk vinden om te doen en wat ze later zouden willen worden. Toen kregen we allemaal een taak om uit te voeren. Onze taak was een verslag schrijven over het hele bedrijf en hoe de dag is verlopen. De andere taken waren een interview geven en een recensie schrijven over een muziekalbum, wat zij er van vonden.

Interview
We hebben het interview van Jordy en Delaino meegeluisterd en het was een goed interview met leuke en serieuze vragen die ook goed en duidelijk beantwoord werden. Onze eerste indruk van Kay Slice (BrandWerk) was dat hij er vriendelijk uitzag. Hij voegde ook een positieve sfeer aan de groep toe en hij neemt zijn werk erg serieus. Hij praat ook erg gepassioneerd over zijn werk. Ook kon hij veel vertellen over het rappen en muziek maken. Hij wist ook te vertellen waar hij vroeger de meeste inspiratie uit haalde voor zijn muziek. Het interview ging goed en was leuk.

 

Recensie
Marco maakte samen met mentor Louise een recensie over het album Meer van BrandWerk. Dit was hun oordeel:

“Het album Meer is een creatief album dat zijn verhaal vertelt door middel van verschillende stijlen. Het zet je aan het denken en nodigt uit voor een live-optreden. Onze favoriete nummers zijn Yin Yang en Geen Compas.”