“Popmuziek niet de rug toekeren”

bohnogsjiekerDe Nederlandse overheid moet popartiesten niet in de steek laten en weer meer betrokken raken bij de muzieksector. Dat betoog hielden diverse popmuzikanten afgelopen woensdag in de Tweede Kamer.

De hoorzitting vond plaats op initiatief van SP en PvdA. Deze partijen vinden dat de kansen van Nederlandse poptalenten moeten verbeteren. Zo moeten de exportsubsidies die onder Rutte 1 werden afgeschaft van deze partijen weer terugkomen. Nederland is het enige EU land zonder exportbureau voor popmuziek en laat artiesten wat dat betreft in de steek, aldus SP en PvdA.

Op de hoorzitting waren veel sprekers uit de popwereld zelf: onder anderen Colin Benders (Kyteman), Tim Knol, Blaudzun en popkenner Leo Blokhuis. Blaudzun benadrukte het belang van initiatieven zoals de Popronde. Peter Smidt van Buma Cultuur en Noorderslag stelde dat het ontwikkelen van nieuw talent van groot belang is. En Tim Knol ziet muziekscholen en oefenruimtes steeds meer verdwijnen nu gemeenten steeds minder investeren.

Bron: NOS

Opgericht in: 2012
Klinkt als: De hedendaagse Brooklyn indiescene
Release(s): Waktu Dulu (2013)
Voorgaande bands: Bonne Aparte, Adept

WebsiteFacebook