Open Call: Organiseer je eigen Popweek 2021 Special!

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. Na een coronaproof en verkorte editie in 2020, gaan we dit jaar door met weer een tiendaagse Rotterdamse Popweek! Noteer alvast de datum in je agenda; van vrijdag 29 oktober t/m zondag 7 november 2021. 

De Popweek is inmiddels uitgegroeid tot een tiendaags spektakel met 800 optredens op 225 events verspreid over 125 locaties in de hele stad.

Dit jaar vindt de enige week die tien dagen duurt plaats van vrijdag 29 oktober  t/m zondag 7 november. Hoe de Popweek er uit gaat zien hoor en lees je binnenkort, maar we kunnen alvast wel verklappen dat het een bruisende editie belooft te worden. Een editie waar we na de afgelopen tijd ook zeer naar uitkijken!

Maak ook onderdeel uit van De Popweek!
Om nieuwe makers en organisatoren ook te stimuleren, nodigen we iedereen uit om een creatief initiatief te bedenken om Rotterdam als popstad mee te verrijken. Het event moet dan in Rotterdam plaatsvinden tussen vrijdag 29 oktober en zondag 7 november.

De Popunie stelt een bedrag van € 1.000,- beschikbaar waarmee jij je eigen Popweek Special mag organiseren. Je kunt hierbij denken aan:

– een te gekke avond met je favoriete bands (met eventueel daarbij een livestream)
– de beste singer/songwriters van Rotterdam in een hippe locatie
– een hiphop-event met upcoming artists

Wil jij iets organiseren, maar heb je hier geen of te weinig budget voor? Stuur jouw creatieve idee in en wie weet komt jouw idee tot leven in de leukste week van het jaar!

Beschrijf in je conceptplan:
– je idee inclusief uitvoering locatie
– jezelf/de organisatie d.m.v. een cv / portfolio
– de begroting
– stuur eventueel beeldmateriaal / bronnen van wat je wilt maken of eerder hebt gemaakt

Bedenk iets dat binnen 10 weken, met de eventuele nog geldende coronaregels in gedachte, te realiseren is en een mooie toevoeging is aan de Rotterdamse Popweek en waar je de bijdrage van € 1.000,- specifiek voor wilt gebruiken.

Stuur uiterlijk 16 september jouw idee in naar: info@popunie.nl

Copyright foto: Brian van Rensen (WatWatIs in Grounds)

Music Support Zuid-Holland: Programma Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen bekend

Op zondag 5 september kan men op avontuur naar cultuur tijdens Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen! Meer dan 33 gemeenten openen de tuinhekken en toveren hun buitenruimte om tot podium, geheel coronaproof. Het programma is nu bekend!

Programma
Rappers, dichters, theatermakers en andere podiumkunstenaars stelen de show met hun voeten in het gras. In elke buitenruimte treedt een act drie keer op tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Alle optredens hebben een “pay whay you can”-entree. Een bonte verzameling van tuinen en bijbehorende optredens vormt het prachtige programmeringsboeket van Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen 2021.

Rotterdamse acts:

Tijdens het diverse programma zijn er verschillende lokale acts te zien, zoals o.a. Marvin Dee Band, Luca Warmer, Karvel, The Frontiers, Strive, Luuk Geers, Timber, Aux and the EQ’s en verschillende talenten van AME Rotterdam.  Bekijk het complete programma op de website van Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen.

Stel je persoonlijke Gluur- en Struingids samen
De groene weelde aan deelnemende tuinen en bijbehorende acts is te vinden op de website. Hier is het programma altijd actueel. Zoek in je buurt, om de hoek of op genre. Dit jaar kun je je persoonlijke route in Google Maps integreren via de website.