De Rotterdamse Popweek komt eraan!

popweek-e-posterDe vierde editie van De Rotterdamse Popweek komt er aan! De enige week die 10 dagen duurt, vindt dit jaar plaats van 28 oktober t/m 6 november. De Rotterdamse popscene wordt door Popunie volop in de schijnwerpers gezet. Met veel muziek en promotie wordt de stad verlevendigd en aangetoond dat Rotterdam bol staat van de creativiteit en muzikaliteit. 

De Popunie zet met De Rotterdamse Popweek de reguliere programmering van podia en festivals 10 dagen in de spotlights en voegt daar de nodige unieke programma-onderdelen aan toe.

Door al het programma te bundelen trekt de muzieksector gezamenlijk op en blijkt dat Rotterdam bulkt van de toffe concepten, gerse dancenights, grote namen en aanstormende talenten.

Speciale programma-onderdelen
Wat er vanuit ons weer op het programma staat zijn de Rotterdamse Popquiz en de uitreiking van de Rotterdam Music Awards op de openingsavond van de Popweek, op vrijdag 28 oktober in Rotown. Ook  vindt op zaterdag 5 november weer de Popronde Rotterdam plaats op diverse locaties. Daarnaast worden de MTV European Music Awards in Ahoy uitgereikt op zondag 6 november. Voorafgaand is er vanaf woensdag de MTV Music Week met diverse optredens in de stad en het Rec. Festival in het Central District dat hier ook onderdeel van uitmaakt.

Highlights uit het programma tot nu toe:

Vrijdag 28 okt
Rotown – Rotterdamse Popquiz en uitreiking Rotterdam Music Awards | Roodkapje – KOTI Presents Kids On The Block met oa Duitenkornuiten, Individuals, Sal Jordan en Fabz Pi

Zaterdag 29 okt
Rotterdam Zombie Walk met diverse afterparties in Bar³, Rotown, Vibes en Kraftbar

Zondag 30 okt
BIRD – Bombino

Maandag 31 okt
Rotown – Julia Jacklin

Woensdag 2 november
MTV Music Week – MTV Popquiz in Rotown

Donderdag 3 nov
MTV Music Week – met oa. Douwe Bob’s Fool Bar, Indian Askin en Jett Rebel

Vrijdag 4 nov
MTV Music Week met Nielson, Broederliefde en Julian Jordan in Paradijskerk en Arminius Kerk | MTV Rec. Festival met diverse artiesten in Central District | 10 jaar WMDC met oa Re:Freshed Orchestra + Pink Oculus

Zaterdag 5 nov
MTV Music Week met Rondé en Ronnie Flex in Rotown | Popronde op diverse locaties in de stad | MTV Rec. Festival met diverse artiesten in Central District

Zondag 6 nov
MTV Music Week met uitreiking MTV European Music Awards in Ahoy | Vibes – 40 jaar Punkfest met oa Speedtwins, Bunker OESO & lokale acts die tributes brengen aan legendarische punkbands

Wil jij iets toevoegen aan het programma?
Organiseer jij tijdens de Popweek iets in de stad dat te maken heeft met popcultuur en/of de lokale scene? Laat het ons weten! Wij kunnen het eventueel opnemen in het totaalprogramma.

Speciale Rotterdamse Popweek App
Naast het programmaboekje en website, kun je ook dit jaar weer de handige en snelle Popweek App downloaden op je phone voor een helder en up-to-date programmaoverzicht! Binnenkort online

 

Houd ons in de gaten!
Meer nieuws en programma invulling volgt, dus houd ons goed in de gaten. Voor al het nieuws uit de Rotterdamse popscene – het hele jaar door – check je onze website, ons Youtube-kanaal, en volg je ons op Facebook en Twitter.

LOGO_POPWEEK-low-resDe Rotterdamse Popweek maakt onderdeel uit van Rotterdam Festivals.

De Popunie Luisteragenda van oktober 2016 staat online!

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in oktober optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder!

Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events. Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.


1. Terilekst & Big2 – Wederzijds Respect

Rapper en producer Dennis van der Meijden is een man van vele talenten. Naast het produceren van zijn eigen en andermans platen onder de naam Terilekst, is van der Meijden ook nog eens een grafisch vormgever en illustrator. Op zaterdag 1 oktober is de beste man te zien tijdens A Festival Downtown. Dit festival brengt zowel lokale als internationale artiesten uit de electronische muziek naar de Nieuwe Binnenweg in het hart van de stad. Dit festival is verspreid over acht verschillende locaties die allemaal gratis toegankelijk zullen zijn. Artiesten zoals Maask, Atiq en De Likt zullen hier hun kunsten gaan vertonen, het festival start rond 14.30 u.

2. Vinitsky – Out

Ook op 1 oktober is de album release party van het nieuwe album van Kate Orange, onder haar nieuwe pseudonym Vinitsky. Haar nieuwe album heeft naar eigen zeggen een sound die we nog niet eerder van haar gehoord hebben en tevens is dit ook de reden waarom het uit word gebracht onder een nieuwe naam! Dit album is gemaakt in samenwerking met artiesten uit Oekraïne en Servië en heeft hierdoor een redelijk internationaal tintje gekregen. Hoe dit klinkt kun je zien in Plan C vlakbij de kubus woningen op Blaak vanaf 20:00 uur. Kost je €7,50 in de voorverkoop of €15 aan de deur.

3. Poliana Vieira – Corrente Da Vida

Op zondag 2 oktober presenteert Stichting Strength by Unity in samenwerking met Islemunda en Levende Talen, het project Cura meets Cabo. De naam zegt het al, Curaçao ontmoet Kaapverdië. Een culturele middag met verschillende acts en live optredens waar beide culturen elkaar treffen. Een warme artistieke en muzikale begroeting. Met optredens van Tamara Nivillac, Stanley Clementina, Dina Medina en anderen. Het publiek wordt vanaf 14.00 verwelkomd door de zwoele klanken van de Kaapverdiaanse zangeres Poliana Vieira tijdens haar Sunday Live Jukebox. Op haar Facebook pagina kun je op dit moment verzoekjes indienen dus als je iets specifieks wilt horen tijdens deze voorstelling dan is dit je kans! Vieira is te zien vanaf 14:00 uur en deze gehele muzikale zondag kost €10 in de voorverkoop.

4. Hessa – Help Me

Op zondag 9 oktober kun je bij de Baroeg terecht voor Carpe Diem – Avond ter Ere van Bram. De Bram in kwestie is Bram Berends, een rasechte Rotterdammer die tot zijn dood halverwege september een belangrijk onderdeel uit maakte van de Rotterdamse muziek scene. Zo was hij de beheerder en studio technicus bij muzikantencentrum Dynamo en was hij jarenlang de gitarist van zijn coverband Bram’s Puinhoop. Deze avond speelt die band een set ter ere van hun vriend en worden ze ondersteunt door Smalltown Nobodies en Hessa. Deze avond gaat van start om 16:00 uur en kost je helemaal niets.

5. Kid Harlequin – Burn It Down

Op donderdag 13 oktober kun je in de V11 terecht voor de release party van het tweede album van Kid Harlequin. Met een lijst van invloeden die zich strekt van A Perfect Circle tot Nine Inch Nails kun je zeker een donker, zwaar en atmosferische avond verwachten. Deze avond zorgen de rockers van MXRCXL voor het voorprogramma. Dit concert gaat van start om 20:00 uur en kost €6.

6. Cenobites – A Butcher’s Tale

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober kun je naar de Baroeg voor Moonshine Madness! Veel rock ’n roll, bier en vooral veel gezelligheid. Namen zoals Frenzy, The Gecko Brothers, Boston Rats en Cenobites, de onbetwiste koningen van de psychobilly zullen hier twee dagen lang de hardste rock ’n roll ten gehore brengen. Een dagticket kost je €18 in de voorverkoop en €20 aan de deur. Weekend tickets zijn er natuurlijk ook: €32 in de voorverkoop of €35 aan de deur.

7. Julia & The Crowd – Fighting War

BAR organiseert maandelijks het concept DIPS op hun locatie aan de Schiekade. Deze editie op donderdag 20 oktober presenteren Julia & The Crowd daar hun nieuwe ep Nathan & Suzie. De aanvang is om 21:30 uur en kost je helemaal niks!

8. Mayín – Sleeping

Op donderdag 27 oktober presenteert alternatieve pop band Mayín hun debuut-album Maria Johanna in BAR. Deze avond word de support geregeld door Find Us In Slumberland. Ze spelen om 22:00 uur en deze releaseparty bijwonen kost je helemaal niks!

9. Seven Stars Over Sicily – Can I Make You Cry

Elk jaar organiseert de Popunie de Rotterdamse Popweek, een week waarin Rotterdamse bands en acts even extra in het zonnetje word gezet. Tijdens de 10 dagen van de Popweek zijn er verschillende evenementen waar je naar al het moois wat Rotterdam te bieden heeft kan gaan kijken en luisteren. Bijvoorbeeld de gig van Seven Stars Over Sicily in Proeflokaal Faas op zaterdag 29 oktober! Dit concert begint om 21:00 uur en is gratis!

Houd vooral de website van de Rotterdamse Popweek in de gaten voor meer info over het overweldigende programma van vrijdag 28 oktober t/m zondag 6 november!