Nog maar een week om je aan te melden voor de GPR!

Je hebt nog maar een week om je aan te melden voor de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019! Ben jij een Rotterdamse band, singer/songwriter, producer of hiphop act? Waar wacht je dan nog op? Schrijf je in!

De wedstrijd is er voor artiesten uit Rotterdam met eigen werk die een stap willen zetten in hun muzikale carrière. Je kunt het traject zien als een manier om jezelf in de schijnwerpers te zetten van belangrijke mensen uit de muziekindustrie (vakjury’s en journalisten), ter promotie van je act (media-aandacht) en prijzen die je ontwikkeling en carrière verder ondersteunen. De jurywinnaars krijgen o.a. € 1.000,- prijzengeld, een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020 en een masterclass naar keuze.

Alle acts die zich aanmelden, krijgen feedback op hun ingestuurde tracks door een jury. Je krijgt tijdens de feedbacksessie te horen of je door bent naar de finale of niet. Dus mocht je niet doorgaan naar de finale, krijg je wel waardevolle feedback waar je weer mee aan de slag kunt. Als je wel door gaat naar de finale, krijg je nog een extra dag met coaching op het Popunie kantoor ter voorbereiding op de finale. In elke finale wordt een Jurywinnaar en een Publiekswinnaar gekozen.

De Jurywinnaars van de vier finales worden automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award ‘De Belofte’ (powered by Music Matters). De winnaar van deze award wordt bepaald door een vakjury. Vorig jaar won Djesco (Hiphop) deze award en heeft daarmee een werkbudget van 10.000 euro gewonnen.

Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld: Dooxs, Caza, The Afterveins, Roufaida, St. Maane, Jaskelis,  Animistic Beliefs, Bourbon Avenue..

Zo zag de Bands finale er vorig jaar uit:

En zo de Hiphop finale:

Waar wacht je nog op? Schrijf je in!

Meer informatie over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam vind je op de website.

Aanmelden kan tot en met 31 mei 2019!

Music Support: Kaderock

Al jaren lang wordt dit festival op de eerste zaterdag van juni gevierd door buurtbewoners, Hagenezen, landgenoten en muziekliefhebbers van over de grens, in en rondom Musicon te Den Haag. Met een groot buitenpodium op het plein en een intiem binnenpodium met een zaal voor ongeveer 200 man wordt dit event mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Zuid-Holland. Kaderock geeft bovendien al een aantal jaar de provinciale Kunstbende winnaar alle ruimte om te laten zien wat ze kunnen. Dit jaar staan er ook nog een aantal sterke Rotterdamse acts op het podium die we graag uitlichten:

13.30 – 14.00 | Winnaar Kunstbende: Doublle

Lieke en Lindi, die al 5 jaar beste vriendinnen zijn én samen muziek maken, vormen samen het duo Doublle. De meiden maken piano-based soul/pop. Hun muziek is het beste te omschrijven als intens, meeslepend en powerful. Ze wonnen in 2018 én 2019 de finale van Kunstbende Zuid-Holland (categorie: Muziek).

14.15 – 15.00 | Boskat

Het Antwerps/Rotterdamse duo Boskat speelt harde, alternatieve rock ‘n’ roll en bestaat uit Fabian (drums en zang) en Vincent (zang en gitaar). Ze rockten de Popronde en doet het goed in het clubcircuit. Verwacht opgeblazen trommelvliezen en geestelijke verwarring door een keur aan 90-ties scheurende grungy gitaarriffs, messcherpe songs en een bak vol dynamiek. En dat allemaal door een duo geproduceerd!

14.30 – 15.30 | Dawn Brothers

Alhoewel Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote, klassieke songwriters als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met het dwingende ritme van een locomotief. Met hun debuutalbum Stayin’ Out Late rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulful rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the future”.

21.15 – 22.00 | Disturbance

Disturbance is inmiddels een van de bekendste en langst overlevende punkbands uit Nederland. De band is een viermansformatie en bestaat uit Rob (zang), Dim (gitaar), Joz (bas) en Jo (drums). Ze spelen hun eigen stijl van punk, geïnspireerd door ’82 streetpunk en de Britse ’77-stijl, en raken hierbij ook de psychobilly- en anarcho-scenes licht aan. In hun bevlogen teksten vind je vragen, kritiek en voorstellen over sociale, politieke of religieuze onderwerpen en de waarden van punk en DIY.

Natuurlijk valt er nog veel meer moois te beleven in het uitgebreide Kaderock programma. Check de volledige line-up hier.