Schrijf je in voor de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Het traject van de totaal vernieuwde Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (GPR) gaat weer beginnen! De GPR is de door Popunie georganiseerde muziekcompetitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Hiphop en Electronic acts. De inschrijving voor alle categorieën is van start gegaan en loopt tot en met 31 mei.

Inschrijvingen voor alle categorieën geopend!

In tegenstelling tot vorig jaar, kunnen nu alle categorieën zich tegelijk aanmelden. Wat heb je nodig om je aan te melden? Een foto, biografie, drie (zelfgeschreven) tracks en een live-fragment (met uitzondering van de categorie Electronics). Schrijf je hier in!

Het traject

Na aanmelding buigt een professionele jury zich over de inzending van alle acts per categorie. Zij selecteren 5 acts per categorie voor de finale. Iedere inzending krijgt een gesprek met de jury. In dit gesprek hoor je wat de jury goed vond aan je act en waar je eventueel nog aan kunt werken. Dit is tevens het moment waarop de jury bekendmaakt of je door gaat naar de finale. Dit gesprek vindt begin juni plaats op het kantoor van Popunie.

Daarna gaat de finalist aan de slag met de feedback van de jury om het optreden in de finale te perfectioneren. Daarnaast krijgen alle finalisten coaching in de vorm van een gesprek rondom je backline en je stageplan, feedback op je biografie, presskit & social media, een fotoshoot en coachingsgesprek over gages en uitbetalingen. Lees hier meer over het gehele traject.

Prijzenpakket

Schop je het tot in de finale? Dan krijg je sowieso een gage voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen en masterclasses uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-) en aan de publieksfavoriet (€ 250,-). De winnaars treden daarnaast op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2019 in Rotterdam. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Finales

De finales vinden plaats in één groot finaleweekend in september. Vrijdag 21 september categorie Bands in Worm, zaterdag 22 september categorieën Hiphop & Electronics in BIRD, zondag 23 september categorie Singer/Songwriter in Theater Rotterdam locatie Schouwburg.

Waar wacht je nog op?!

schrijf je in! meer informatie

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt o.a. mede mogelijk gemaakt door Popunie, Gemeente Rotterdam,  Keymusic en Sena Performers

Live-verslag: Albumrelease Standup ’69

Op zaterdag 31 maart was de albumrelease van Standup ’69 in V11. De support werd gedaan door Moan.

Moan opent de avond en verblijdt het publiek met tedere klanken die ze voortbrengt door haar kwetsbare zang te ondersteunen met gitaar. Zittend zingt en speelt ze voor het publiek dat in stilte luistert.

Met de aankondiging dat het volgende nummer vrolijker is, omdat het over vreemdgaan gaat, wordt er een andere gitaar gepakt, luider gezongen en door het publiek wat meer gepraat. Andere mensen zien dit echter als een moment om er bij te gaan zitten, dit toont aan dat de muziek van deze singer/songrwriter iedere luisteraar op een eigen manier kan raken met haar muziek.

Standup ’69 heeft als driekoppige band een vollere sound dan het voorprogramma en pleziert de luisteraars met toegankelijke indierock. Als tweede nummer wordt single Communicate With Me gespeeld, iets later wordt ‘klassieker’ Not Like Home gespeeld. Een van de weinige oudere nummers van de band omdat de avond in het thema staat van het nieuwe album (en piepende techniek).

Psychedelisch stuwt Standup ’69 voort, alsof het de sleepboot van V11 is. De Korg wordt goed gebruikt waardoor de psychedelische klanken sterker aanwezig lijken te worden gedurende de show.

De verschillende nummers wisselen elkaar af en hebben elk een eigen klank. Er is ruimte voor rustigere nummers, hardere nummers, nummers met meer gitaar van Willem-Pieter Zoutendijk en nummers met meer Korg van Emmy Kadee. Het geheel wordt van drums voorzien door Bruno Vogel. Dit zorgt er voor dat de show weet te boeien en het album niet zal vervelen.

De dame en twee heren sluiten de show af met een kwartier durende jam waarin de luisteraars zich goed kunnen verliezen, voor wie dat eerder nog niet had gedaan.