Schrijf je in voor de Sena Performers Grote Prijs Van Rotterdam 2019!

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Het traject van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (GPR) gaat weer beginnen! De GPR is de door Popunie georganiseerde muziekcompetitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Hiphop en Electronic acts. De inschrijving voor alle categorieën is van start gegaan en loopt tot en met 31 mei.

Inschrijvingen voor alle categorieën geopend!
Wat heb je nodig om je aan te melden? Een foto, biografie, drie (zelfgeschreven) tracks en een live-fragment (met uitzondering van de categorie Electronics). Schrijf je hier in!

Het traject
Na aanmelding buigt een professionele jury zich over de inzending van alle acts per categorie. Zij selecteren 4 acts per categorie voor de finale. Iedere inzending krijgt een gesprek met de jury. In dit gesprek hoor je wat de jury goed vond aan je act en waar je eventueel nog aan kunt werken. Dit is tevens het moment waarop de jury bekendmaakt of je door gaat naar de finale. Dit gesprek vindt begin juni plaats op het kantoor van Popunie.

Daarna gaat de finalist aan de slag met de feedback van de jury om het optreden in de finale te perfectioneren. Daarnaast krijgen alle finalisten coaching in de vorm van een gesprek rondom je backline en je stageplan, feedback op je biografie, presskit & social media, een fotoshoot en coachingsgesprek over gages en uitbetalingen. Lees hier meer over het gehele traject.

Prijzenpakket
Word je geselecteerd voor de finale? Dan krijg je sowieso een gage voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen en masterclasses uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-) en aan de publieksfavoriet (€ 250,-). De winnaars treden daarnaast op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020 in Rotterdam. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Finales
De finales vinden plaats in één groot finaleweekend in september. Vrijdag 20 t/m zondag 22 september vinden de finales ovb plaats. Binnenkort worden de finale locaties bekend gemaakt!

Hypnotiserende dans op elektronische muziek in Theater Rotterdam

Stap je een club binnen of een dansvoorstelling? Een rave of een performance? Het buzzt rondom Arno Schuitemaker. De magazines tanz en Dance Europe noemden hem zelfs “de meest toonaangevende hedendaagse choreograaf in Nederland”. The Way You Sound Tonight, is woensdag 3 april te zien in Theater Rotterdam. Inclusief live-performance van de Rotterdamse componist/gitarist Aart Strootman!

Arno Schuitemaker creëert met The Way You Sound Tonight een wereld van onbegrensde energie. De pulserende bewegingen van de vijf performers en de indrukwekkende elektronische muziek van Rotterdammer Aart Strootman bouwen op tot een steeds intenser wordende ervaring. Als toeschouwer zit je er aan weerszijden van het toneel letterlijk míddenin. Er lijkt geen begin en geen einde te zijn. De performers gaan onafgebroken door in cycli van telkens een uur die eeuwig zouden kunnen duren: afstand en nabijheid, dag en nacht, adem en hartslag.

“Als een stroomstoot, zo voelt de dans van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid.” (VPRO).

Unieke belevenis door twee cycli
In Theater Rotterdam kunnen twee groepen zich na elkaar in het hypnotiserende continuüm van The Way You Sound Tonight voegen: de eerste groep om 20:15 uur, de tweede om 21:15 uur. Bijzonder aan de avond is dat de performers onafgebroken doorgaan. Het publiek van cyclus één zal net een andere ervaring hebben dan de bezoekers die het tweede uur meemaken.

Arno Schuitemaker
Na een studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft gooit hij het roer om en besluit zijn leven te wijden aan hedendaagse dans. Zijn eigenzinnige stijl is meeslepend, hypnotiserend en intens. Zijn voorstellingen zijn ware ervaringen. Ze gaan verder dan dans en rekken de grenzen ervan op.  Met groot succes reizen zijn voorstellingen kriskras door Europa. De magazines tanz en Dance Europe noemden hem zelfs “de meest toonaangevende hedendaagse choreograaf in Nederland”.

Aart Strootman
Componist/gitarist Aart Strootman is een van de avontuurlijkste musici die ons land rijk is. In 2017 wint hij de Gaudeamus Compositieprijs. Strootman benadert compositie met een uitzonderlijke frisheid. Volkomen oorspronkelijk doet hij uitvindingen op het gebied van klank. “De muziek van componist Aart Strootman is weergaloos”, schreef het Brabants Dagblad over zijn compositie voor The Way You Sound Tonight.