Hypnotiserende dans op elektronische muziek in Theater Rotterdam

Stap je een club binnen of een dansvoorstelling? Een rave of een performance? Het buzzt rondom Arno Schuitemaker. De magazines tanz en Dance Europe noemden hem zelfs “de meest toonaangevende hedendaagse choreograaf in Nederland”. The Way You Sound Tonight, is woensdag 3 april te zien in Theater Rotterdam. Inclusief live-performance van de Rotterdamse componist/gitarist Aart Strootman!

Arno Schuitemaker creëert met The Way You Sound Tonight een wereld van onbegrensde energie. De pulserende bewegingen van de vijf performers en de indrukwekkende elektronische muziek van Rotterdammer Aart Strootman bouwen op tot een steeds intenser wordende ervaring. Als toeschouwer zit je er aan weerszijden van het toneel letterlijk míddenin. Er lijkt geen begin en geen einde te zijn. De performers gaan onafgebroken door in cycli van telkens een uur die eeuwig zouden kunnen duren: afstand en nabijheid, dag en nacht, adem en hartslag.

“Als een stroomstoot, zo voelt de dans van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid.” (VPRO).

Unieke belevenis door twee cycli
In Theater Rotterdam kunnen twee groepen zich na elkaar in het hypnotiserende continuüm van The Way You Sound Tonight voegen: de eerste groep om 20:15 uur, de tweede om 21:15 uur. Bijzonder aan de avond is dat de performers onafgebroken doorgaan. Het publiek van cyclus één zal net een andere ervaring hebben dan de bezoekers die het tweede uur meemaken.

Arno Schuitemaker
Na een studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft gooit hij het roer om en besluit zijn leven te wijden aan hedendaagse dans. Zijn eigenzinnige stijl is meeslepend, hypnotiserend en intens. Zijn voorstellingen zijn ware ervaringen. Ze gaan verder dan dans en rekken de grenzen ervan op.  Met groot succes reizen zijn voorstellingen kriskras door Europa. De magazines tanz en Dance Europe noemden hem zelfs “de meest toonaangevende hedendaagse choreograaf in Nederland”.

Aart Strootman
Componist/gitarist Aart Strootman is een van de avontuurlijkste musici die ons land rijk is. In 2017 wint hij de Gaudeamus Compositieprijs. Strootman benadert compositie met een uitzonderlijke frisheid. Volkomen oorspronkelijk doet hij uitvindingen op het gebied van klank. “De muziek van componist Aart Strootman is weergaloos”, schreef het Brabants Dagblad over zijn compositie voor The Way You Sound Tonight.

Kaarten voor The Way You Sound Tonight in Theater Rotterdam op woensdag 3 april om 20:15 en 21:15 uur zijn te koop via de website theaterrotterdam.nl of telefonisch bij de kassa via 010-4118110.

De kassa is geopend van maandag t/m zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur of tot aanvang van de voorstelling.

Copyright foto’s: Sanne Peper

Geef je op voor de Meet The Pro sessie #32: Show me the money

Voor de ondernemende muzikant zijn er vaak meer regelingen dan je denkt die erbij kunnen helpen dat jouw band die Europese tour toch kan gaan doen, of dat je eindelijk kan investeren in dat gewilde stukje apparatuur. Tijdens deze tweede Meet The Pro sessie gaan we met ervaringsdeskundigen na wat welke mogelijkheden er zijn om voor extra funding van je act of project te zorgen. Kortom; Show me the money!

Ditmaal zijn we te gast bij Flawed, een van die nieuwe co-working/co-creation spaces in Rotterdam. Neergestreken in de bloeiende Delftsestraat deelt Flawed het pand met Pink Pank (podium voor live muziek en eveneens een creative hub).

Panel
In het panel hebben we een aantal pro’s met een indrukwekkende staat van dienst die op verschillende manieren in aanraking zijn gekomen met de verschillende financiële regelingen die er zijn.

Arjo Klingens
Bijna 15 jaar geleden begon Arjo haar artiestenmanagement LaLaLa Management. Een perfecte manier om haar opgedane kennis, ervaring en netwerk in te zetten van de meer dan 15 jaar dat ze al actief was geweest als artiest, muziekdocente en assistent belastingadviseur voor artiesten. Zij stond zelf op het podium met o.a. haar eigen projecten Handsome 3some, Drillem en La Kidda. Arjo is afgestudeerd elektrisch gitarist aan het Conservatorium in Rotterdam. Muziek en de makers zijn uiteindelijk waar het bij haar om gaat.

Hiernaast is Arjo onder andere bekend als de manager van De Staat waarvoor zij een aanvraag van een meerjarige activiteitensubsidie bij het Fonds Podiumkunsten gehonoreerd wist te krijgen. Ook is Arjo actief binnen de Popcoalitie, alwaar ze bestuurslid is namens de makers, en is ze betrokken als adviseur bij het Fonds Podiumkunsten.

Met haar managementbureau werkt ze ook met Mozes And The Firstborn, Maydien en Remy van Kesteren.

Martin Scheijgrond
Martin is al sinds mensenheugenis directeur van de Popunie. Vanuit deze functie krijgt hij dagelijks vele aanvragen onder ogen voor o.a. onze Music Support Rotterdam regeling waarmee er jaarlijks in Rotterdam zo’n 850 optredens financieel ondersteund worden. Tevens beheert hij Music Export Rotterdam waarmee jaarlijks circa 25 buitenlandse tournees van Rotterdamse bands/muzikanten gerealiseerd worden. Daarnaast is Martin penningmeester van POPnl en secretaris bij PopUp.

Christian Melsen
Sinds zomer 2017 is Christian werkzaam als senior beleidsadviseur bij de afdeling cultuur van de Gemeente Rotterdam. Enerzijds als accounthouder voor een aantal culturele instellingen, anderzijds op het gebied van projectsubsidies en nieuwe financierings- en ondersteuningsvormen t.b.v. kunst en cultuur.

Bij dit laatste kun je denken aan matchfunding via crowdfunding platform VoorDeKunst, de lancering van de Rotterdamse Cultuurlening en Pitcher Perfect 010 avonden.

Eerder werkte hij  bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest (sponsoring en relatiebeheer) en bij een Utrechts bureau voor projectmanagement op het snijvlak van overheid, beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

 

 

 De sessie zal als vanouds gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur).

Aanmelden
Houd het Facebook-event in de gaten voor updates & schrijf je alvast in via het aanmeldformulier!