Geef je op voor de Meet The Pro sessie #32: Show me the money

Voor de ondernemende muzikant zijn er vaak meer regelingen dan je denkt die erbij kunnen helpen dat jouw band die Europese tour toch kan gaan doen, of dat je eindelijk kan investeren in dat gewilde stukje apparatuur. Tijdens deze tweede Meet The Pro sessie gaan we met ervaringsdeskundigen na wat welke mogelijkheden er zijn om voor extra funding van je act of project te zorgen. Kortom; Show me the money!

Ditmaal zijn we te gast bij Flawed, een van die nieuwe co-working/co-creation spaces in Rotterdam. Neergestreken in de bloeiende Delftsestraat deelt Flawed het pand met Pink Pank (podium voor live muziek en eveneens een creative hub).

Panel
In het panel hebben we een aantal pro’s met een indrukwekkende staat van dienst die op verschillende manieren in aanraking zijn gekomen met de verschillende financiële regelingen die er zijn.

Arjo Klingens
Bijna 15 jaar geleden begon Arjo haar artiestenmanagement LaLaLa Management. Een perfecte manier om haar opgedane kennis, ervaring en netwerk in te zetten van de meer dan 15 jaar dat ze al actief was geweest als artiest, muziekdocente en assistent belastingadviseur voor artiesten. Zij stond zelf op het podium met o.a. haar eigen projecten Handsome 3some, Drillem en La Kidda. Arjo is afgestudeerd elektrisch gitarist aan het Conservatorium in Rotterdam. Muziek en de makers zijn uiteindelijk waar het bij haar om gaat.

Hiernaast is Arjo onder andere bekend als de manager van De Staat waarvoor zij een aanvraag van een meerjarige activiteitensubsidie bij het Fonds Podiumkunsten gehonoreerd wist te krijgen. Ook is Arjo actief binnen de Popcoalitie, alwaar ze bestuurslid is namens de makers, en is ze betrokken als adviseur bij het Fonds Podiumkunsten.

Met haar managementbureau werkt ze ook met Mozes And The Firstborn, Maydien en Remy van Kesteren.

Martin Scheijgrond
Martin is al sinds mensenheugenis directeur van de Popunie. Vanuit deze functie krijgt hij dagelijks vele aanvragen onder ogen voor o.a. onze Music Support Rotterdam regeling waarmee er jaarlijks in Rotterdam zo’n 850 optredens financieel ondersteund worden. Tevens beheert hij Music Export Rotterdam waarmee jaarlijks circa 25 buitenlandse tournees van Rotterdamse bands/muzikanten gerealiseerd worden. Daarnaast is Martin penningmeester van POPnl en secretaris bij PopUp.

Christian Melsen
Sinds zomer 2017 is Christian werkzaam als senior beleidsadviseur bij de afdeling cultuur van de Gemeente Rotterdam. Enerzijds als accounthouder voor een aantal culturele instellingen, anderzijds op het gebied van projectsubsidies en nieuwe financierings- en ondersteuningsvormen t.b.v. kunst en cultuur.

Bij dit laatste kun je denken aan matchfunding via crowdfunding platform VoorDeKunst, de lancering van de Rotterdamse Cultuurlening en Pitcher Perfect 010 avonden.

Eerder werkte hij  bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest (sponsoring en relatiebeheer) en bij een Utrechts bureau voor projectmanagement op het snijvlak van overheid, beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

 

 

 De sessie zal als vanouds gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur).

Aanmelden
Houd het Facebook-event in de gaten voor updates & schrijf je alvast in via het aanmeldformulier!

Datum: Donderdag 25 april 2019
Locatie: Flawed, Deftsestraat 9D, 3013 AB Rotterdam
Inloop: 19.30u. Start: 20.00u
Entree: €5 contant betalen s.v.p.
Wij zorgen voor een drankje!

Playlist concerten april 2019

Nieuwe muziek ontdekken is altijd een feest! Er valt zelfs in onze eigen stad genoeg te ontdekken. Of voor als je niet wist dat je favoriete Rotterdamse act weer speelt… zie hier de playlist voor de concerten van de komende maand!