Namen Popunie Live en Talent Stage Metropolis bekend!

Vandaag zijn de laatste twee Popunie Live acts bekend gemaakt die op zondag 8 juli optreden tijdens het Metropolis Festival. Eerder werd Lewsberg al bekend gemaakt, vandaag zijn daar Luka en Day Fly bijgekomen. Ook zijn de namen voor Talent Stage (powered by Popunie) bekend gemaakt.

In 2013 ontwikkelde de Popunie het concept Popunie Live met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici in de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I Live en Oerol, maar dus ook op Metropolis!

Lewsberg

Lewsberg is een èchte Rotterdamse supergroep, met leden uit Bonne Aparte, Rats On Rafts, Venus Tropicaux en Eklin. Vernoemd naar de Rotterdamse schrijver Robert Loesberg, vindt inspiratie in de tegencultuur en het ‘grotestadscynisme’ van de jaren ’60 en ’70. De groep maakt razende, repetitieve rocksongs in de geest van The Velvet Underground, gekenmerkt door een achteloze intensiteit en absurdisme.

 

Luka

Singer/songwriter Luka (Lisa Lukaszczyk) timmert lekker aan de weg met haar eigenzinnige indiepop. Luka laat zich inspireren door artiesten als Lianne La Havas, Bon Iver, Feist en Patrick Watson. Het zal je dus niet verbazen dat je heerlijk kunt wegdromen bij haar liedjes, maar Luka houdt je wakker met haar typerende stem. Ze trad onlangs nog op als Popunie Live act bij Motel Mozaïque en speelt deze zomer op diverse festivals waaronder Sziget! Tussendoor keert ze gelukkig nog even huiswaarts voor een show op Metropolis.

 

Day Fly

Day Fly is opgericht door Nederlandse producer / muzikant Koen de Vries en Britse zanger Beau Nox. Samen hebben ze hun muziek omgedoopt tot Future Soul, een glimmende, smakelijke combinatie van hiphop, soul, alternative pop en R&B. Na de ep Her Light in 2018 te hebben uitgebracht, ziet de toekomst er inderdaad welvarend uit voor Day Fly. Hetzelfde lot als je alledaagse eendagsvlieg is dus onwaarschijnlijk met muziek die zo’n rijkdom aan leven, enthousiasme en geestdrift uitstraalt.

 

Metropolis Talent Stage (powered by Popunie)
Ook heeft Metropolis programmeur Joey Ruchtie zijn vier favoriete jonge bands gekozen. Deze vier talentvolle acts zie je op zondag 8 juli in actie op The Garden, het Metropolis-podium dat na drie edities weer van de partij is:

  • Maj Wouterson (R&B / jazzy pop) uit Amsterdam.
  • Rock Season (de jongste classic rock coverband van Nederland) uit Bergen op Zoom.
  • The Frontiers (hardrock) uit Spijkenisse.
  • Left In Suspense (alternative rock) uit Berkel en Rodenrijs.

Talent Stage is hèt podium voor jonge bands die staan te popelen om de wereld te laten horen wat ze in huis hebben. Enkele tientallen bands, acts en muzikanten hebben zich de afgelopen tijd aangemeld in de hoop een van die vier felbegeerde spots op Metropolis te bemachtigen.

De talents spelen op Metropolis om de vermaarde Lekker Bezig-bokaal plus een uitgebreid prijzenpakket:

  • Een professionele fotoshoot
  • Studiotijd in LGM Studio
  • Een optreden op het Rotterdamse showcase festival Eendracht Festival op 19 juli ’18
  • Een adviesgesprek op maat en drie Meet The Pro sessies van de Popunie

Datum: zondag 8 juli
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam
Aanvang: 12.00 uur
Entree: gratis

Klik hier voor het Facebookevent en volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena en Gemeente Rotterdam.

Dagboek van een band: Banduitje

We vinden het tijd voor een banduitje. Zoiets als een bedrijfsfeestje maar dan zonder ladderzatte boekhouder die denkt dat hij in de finale staat van Dance Dance Dance. En zonder afdelingshoofd die in een hoekje de secretaresse met een dubbele tong probeert te versieren. Nee, het moest een bandwaardig uitje worden. Dus gingen we kijken naar een andere band.

Wij met de trein er naartoe, de helft van de band had wat BVO-tjes mee, want rock & roll, en voor we het wisten zaten we in de stiltecoupe. Het burgerlijke establishment stak daar direct de kop op. Mijn zakje paprika chips zorgde voor dodelijke blikken van een man met een boek. Bij elke hap chips kwam er meer stoom uit zijn oren. We lieten ons niet uit het veld slaan, we waren immers op weg naar een legendarische punkconcert. “Weet je wat Lemmy van Motörhead zei over deze band?”, fluister ik opgewonden. “Dat het de enige echte punkband is”, ”en de allereerste” vult mijn maat fluisterend aan. Keihard enthousiasme op fluistertoon.

Bij het naderen van de zaal, zien we een enorme lange rij vrolijke jonge mensen. We waren in verwarring. Heeft de jeugd onze muziek ontdekt? Is het omarmt door het grote publiek? Is het gedraaid bij 538? Heel eventjes wilden we aansluiten bij die rij maar gelukkig bleek onze ingang een andere te zijn, die zonder rij.

De zaal vult zich met oude punks, dat zijn de meest trouwe fans gezien de gemiddelde leeftijd van het publiek die avond. Tijdens de onvermijdelijke moshpit voelt iedereen zich net zo jong als de hele zaal naast ons. Bier en zweet vliegt in de rondte, zou dat in de zaal naast ons ook zo zijn? Een beetje frisse lucht was fijn geweest. Boven een bepaalde leeftijd begin je de controle over je sluitspier te verliezen, zei mijn buurman met een vies gezicht tegen mij. Komt waarschijnlijk ook doordat veel mensen met hun armen omhoog staan om het concert te filmen met hun telefoon. Probeer maar eens met je armen in de lucht een scheet in te houden, niet te doen.

Eigenlijk hadden wij in het voorprogramma moeten staan maar er is ergens iets misgelopen in de communicatie. Het zijn onze helden dus het ligt voor de hand dat zij onze muziek ook fantastisch vinden. Het zou dus niet meer dan logisch zijn als ze ons hadden gevraagd. Is niet gebeurd, ze hebben ons overduidelijk niet gecheckt. Tegenvallers zijn we zo onderhand wel gewend, het is net als de blues, geeft alleen maar extra inspiratie. Een nieuw nummer lijkt geboren.

Gelukkig is er ook een selfie met The Captain gemaakt, hebben we in ieder geval al een hoesfoto voor de volgende plaat. Rock on.

Wordt vervolgd…