Metropolis Festival biedt met Talent Stage opnieuw plek aan jonge muzikanten

metroTijdens de 27e editie van het Metropolis Festival is er opnieuw plek voor jong talent op de Talent Stage (powered by Popunie), het podium dat in 2014 zeer succesvol werd geïntroduceerd. Muzikanten die in aanmerking willen komen voor een felbegeerde plek in de line-up van Metropolis dienen 18 jaar of jonger te zijn en kunnen zich nu aanmelden. De inschrijving sluit op vrijdag 19 juni. Metropolis vindt plaats op zondag 5 juli 2015 in het Rotterdamse Zuiderpark, toegang tot het festival is gratis.

Lekker Bezig
Metropolis Festival-programmeur Joey Ruchtie selecteert uit de inzendingen zeven talentvolle acts. Zij kunnen op Metropolis laten zien wat zij in hun mars hebben. Direct na deze optredens op de Talent Stage bepaalt een vakkundige jury wie de aanmoedigingsprijs de Lekker Bezig-bokaal mee naar huis neemt. Gekoppeld aan de prijs zijn een professionele fotoshoot, studiotijd en een adviesgesprek met de Popunie om winnaar verder op weg te helpen.

Vorig jaar wist de Goudse band The Tambles de jury met hun opzwepende blues en rock & roll het meest te overtuigen. De vier jongens hebben inmiddels dankzij de gewonnen studiotijd hun debuut-ep met succes kunnen uitbrengen.

Metropolis wordt jaarlijks overspoeld met aanvragen van jonge muzikanten en bandjes die staan te popelen om de wereld te laten zien wat ze kunnen en aan de talentvolle acts wil het festival die ruimte bieden. Metropolis brengt graag jong nieuw talent en hoopt door middel van de Talent Stage en een aanmoedigingsprijs het spelplezier te bevorderen en deze muzikanten verder op weg te helpen.

Het Metropolis Festival is een uniek evenement omdat geen enkel gratis festival zich zo specifiek manifesteert met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Of het nu gaat om het vroeg boeken van (destijds nog onbekende) acts als The Black Keys, The XX, Triggerfinger, The Strokes, of een podium en een aanmoedigingsprijs voor piepjonge bands: Metropolis is er graag vroeg bij.

Aanmelden
Muzikanten die in aanmerking willen komen voor een felbegeerde plek op de Talent Stage van Metropolis dienen 18 jaar of jonger te zijn en kunnen zich nu aanmelden via de website. De inschrijving sluit op vrijdag 19 juni 2015.

Popunie Live presenteert Mushroom Mosis en Story Arcs in BIRD

BIRD_Flyer_Story ArcsVoor de vijfde editie van Popunie Live presents Homegrown in BIRD hebben we Story Arcs en Mushroom Mosis op het programma staan. Op donderdag 28 mei kan je genieten van hiphop/funk van de bovenste plank!

Story Arcs maakt funky, melodieuze muziek met een flinke drumsound en duidelijke verhaallijnen. Met positieve songs over het leven is deze viermansformatie klaar voor de bestorming van de Nederlandse muziekscene.

Mushroom Mosis begon als songwritingproject van Danny van Dien en Damani Leidsman. Bijgestaan door een volledige band is Mushroom Mosis een waar spektakel dat op het podium magische momenten weet te creëren en het publiek meeneemt op een reis van zoete jazzpop naar emotionele soulballads.

Met Popunie Live laten we het grote publiek kennismaken met het toptalent uit de eigen stad. En voor deze acts is het natuurlijk een superervaring en leerzaam om op grote evenementen tussen acts van naam en faam te staan. Dus kom de lokale scene supporten in BIRD!

Extra informatie:
Datum: donderdag 28 mei
Waar: Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 22.00 u
Entree: gratis

Bekijk ook het event op de website van BIRD en het Facebook event