Schrijf je nu in voor de Metropolis Talent Stage!

Talent Stage 2016 - c - Parcifal Werkman
Wie droomt er nu niet van, spelen op Metropolis?! En het kan zomaar, want op de Talent Stage (powered by Popunie) heeft het Metropolis Festival op zondag 2 juli in het Zuiderpark plek voor een aantal jonge, talentvolle Nederlandse muzikanten. De inschrijving is nu geopend en aanmelden kan tot en met dinsdag 30 mei. Alle muziekstijlen zijn welkom!

Kom ik in aanmerking?
– muzikanten die in aanmerking willen komen dienen 18 jaar of jonger te zijn, of in het geval van een band moet de meerderheid (de helft + 1) van de bandleden 18 jaar of jonger zijn
– alle muziekstijlen zijn welkom
– acts mogen uit heel Nederland komen
– eigen materiaal heeft de voorkeur

Aanmelden!
Muzikanten, acts en bands kunnen zich uiterlijk dinsdag 30 mei aanmelden om in aanmerking te komen voor speeltijd op de Talent Stage. Vul het formulier in via de website van Metropolis.

En vervolgens?
Metropolis Festival-programmeur Joey Ruchtie selecteert uit de inzendingen zes talentvolle acts die op Metropolis kunnen laten zien wat zij in hun mars hebben. Direct na deze optredens op de Talent Stage bepaalt een vakkundige jury wie de Lekker Bezig-bokaal mee naar huis neemt. Gekoppeld aan deze aanmoedigingsprijs zijn een professionele fotoshoot, studiotijd en een workshop op maat met de Popunie om de winnaar op weg te helpen.

Vorig jaar ging de Lekker Bezig-bokaal naar de band Dr. Meraki.

Hearing Dogs For Deaf People – Flowers Stuffed With Nitric Oxide

  • Flowers Stuffed With Nitric Oxide

  • Hearing Dogs For Deaf People
    • Genre: Grunge, garagerock
    • Release-type: CD, digitaal
    • Label: Self-released

Flowers Stuffed With Nitric Oxide is het eerste wapenfeit van de piepjonge Rotterdamse band Hearing Dogs For Deaf People (HD4DP). Vanaf de eerste noot wordt je als het ware aan de hand genomen en rondgeleid in de high energy wereld van HD4DP.

De uit vier heel erg catchy rockende songs bestaande ep transporteert je bij vlagen terug naar de nineties, toen namen als The Pixies, Fountains of Wayne en natuurlijk Nirvana de ether bestierden.

Opener Naive is een lekker in gehoor liggende track waarbij het rauwe stemgeluid van zanger Camiel Rollé goed tot zijn recht komt. Het enige puntje van kritiek is dat bas en drums nog wat strakker hadden gemogen (echter, de ep is alweer een tijdje uit dus ik vermoed dat de band alweer grote groei heeft doorgemaakt sinds deze opnamen).

Met Tree Of Life komt HD4DP aardig in de buurt van de klassieke Nirvana sound op In Utero. Erg sterk vind ik de tweestemmige vocals in het pompende Barbie, een track die weer meer appelleert aan de punk invloeden die ook sterk aanwezig zijn bij dit frisse collectief.

Nitric Oxide wordt op Wikipedia omschreven als een kleurloos gas. HD4DP bewijst met deze eerste ep dat zij zeker niet kleurloos zijn, met hun lekkere mix aan stijlen.