Acts Metropolis Talent Stage bekend

De vijf jonge talenten die zijn geselecteerd om op Metropolis’ jongste podium, Talent Stage, op te treden zijn bekend!

Talent Stage (powered by Popunie) is hét podium voor jonge bands die staan te popelen om de wereld te laten wat zijn in huis hebben. Enkele tientallen bands, acts en muzikanten hebben zich de afgelopen maanden aangemeld met het doel om zo’n felbegeerde spot op Metropolis te bemachtigen.

Metropolis programmeur Joey Ruchtie selecteerde uit alle inzendingen zijn vijf favorieten en dit zijn de acts die we op zondag 2 juli in actie zien op Talent Stage:

The Brightt | van psychedelische rock tot funk en blues uit Zeeuws-Vlaanderen
Beyond The Moon | psychedelische rock uit Den Haag
The Spvrk | pop-punk uit Breda
Hearing Dogs For Deaf People | mix van punk, rock en grunge uit Rotterdam
SpeakEasy | rock uit Den Haag

Deze talentvolle acts spelen om de inmiddels vermaarde Lekker Bezig-bokaal en een uitgebreid prijzenpakket waarmee we de winnaar nog verder op weg hopen te helpen:

– Een professionele fotoshoot
– Studiotijd in LGM Studio
– Een optreden op het Eendracht Festival op 20 juli ’17
– Een adviesgesprek met de Popunie

Datum: zondag 2 juli
Locatie: Zuiderpark
Aanvang: 14.00 uur
Entree: gratis
Klik hier voor het Facebookevent.

Volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

Mayra Orchestra – Oracle

  • Oracle

  • Mayra Orchestra
    • Genre: Orchestrale pop
    • Release-type: cd, special edition hardcover book
    • Label: Butler Records

In de informatie die ik voorafgaand aan het schrijven van de recensie kreeg, stond de band omschreven als symfonische pop. Ik gebruik liever de term orchestrale pop voor het album Oracle van het Rotterdamse Mayra Orchestra. Zelf noemen ze hun muziek cinematic pop, dat past wellicht nog beter. Het recent verschenen tweede album is een prachtig album, met inderdaad filmische kwaliteit. De nummers zouden prima soundtracks voor een sprookjesachtige film voor volwassenen kunnen zijn.

De muziek en teksten zijn geschreven door Maartje Dekker en prachtig uitgevoerd door de (in totaal veertien) leden van het Mayra Orchestra. De briljante arrangementen en heldere productie van (orchestra-lid!) Christiaan Bruin maakt het helemaal af. De musici bespelen een scala van instrumenten, met het accent op akoestisch. Piano, cello, viool, staande bas, hoorn, trombone en harp worden onder andere gebruikt. Het Mayra Orchestra neemt je mee op een droomreis, met mooie warme ervaringen en ook hier en daar spannende en unheimische fasen.

De cd begint ingetogen met het prachtige instrumentale stuk Dawn. Piano, een lichte en heldere gitaar worden langzamerhand en subtiel omfloerst met andere instrumenten. Voor je het weet zit je in de droomreis. Een hoogtepunt vind ik het prachtige, melancholisch romantische Face In The Water. Een prachtige tekst en muziek om in te verdrinken. De cd vormt door de diversiteit aan instrumenten, de verschillende muziekstijlen die gebruikt worden, de mooie melodielijnen, de afwisseling tussen subtiliteit en volle arrangementen, de epische en zeer melodieus gezongen teksten een boeiend geheel.

Ook het experiment wordt niet geschuwd, hier en daar duikt ook wat electronica op, onder andere in Rulers en het spooky Silver Paradise. Live schijnt Mayra Orchestra ook heel bijzonder te zijn, met videoprojecties en theatrale zaken. Ik ben heel benieuwd…
Naast de gewone digipackversie is via de website ook een speciale limited edition verkrijgbaar met als extra een prachtig boekwerk met harde kaft op A4 formaat waarin de teksten en bijpassende illustraties zijn opgenomen.