Music Support: Volksmuziek in Wunderbar met Jacco Weener

12401800_1244543525561356_5581728801645865991_oKunstenaar en muzikant Jacco Weener presenteert een Thema-avond Volksmuziek in Wunderbar op dinsdag 26 januari. Verschillende artiesten brengen deze avond een herinterpretatie van de nationale schatkist.

Met onder andere:
Niek Hilkmann, die enkele klassiekers ten gehore zal brengen. Speciaal voor degenen die zijn vertolking van Flappie op de Wim Sonneveld avond hebben gemist…

Simon Mulder, die een ode zal brengen aan aan het Amsterdamse lied.

Janneke van der Putten & Chris Galarreta presenteren field recordings uit Peru.

Sid Visjes geeft ons een voorproefje van nationale voorleesdag (dat is de dag erna).

Oze Osmose speelt voor bluegrass bewerkingen van enkele bekende melodieën.

Fanfare Van De Vooruitstrevende Volksmuziek speelt op zelfgebouwde instrumenten.

Jacco Weener vertelde ons wat zijn idee is achter deze bijzondere avond:
Ik organiseer de volksmuziek avond als onderdeel van een grotere reeks avonden. De vorige ging over Wim Sonneveld. Ik vind het interessant om muzikanten en kunstenaars uit Rotterdam (en andere steden eventueel) iets heel anders te laten doen dan ze normaal doen. Dat kan door ze aan een thema te binden. Daarnaast heb ik het persoonlijk een beetje gehad met het principe van “bandjesavond” waarbij een paar bands en/of muzikanten achter elkaar drie kwartier optreden. Daarom probeer ik de avonden zo dynamisch mogelijk te maken door de muzikanten meerdere korte optredens te laten geven. En laat ik ook kunstenaars en performers meedoen. En ik luister zelf ook graag naar dit soort muziek natuurlijk.”

11924289_486151488213588_37562554086463490_nJacco Weener maakt in zijn eigen muziek veel gebruik van geluidsimprovisatie, klankkunst en muziekclichés. Daarnaast speelt hij ook samen met andere muzikanten. Op het moment speelt hij mee met de band New Age Kids en vormt hij samen met Xenia Gott de band Moonflower Warrior.

 

Extra informatie
Datum: dinsdag 26 januari
Locatie: Wunderbar, Boomgaardstraat 71
Aanvang: 20.30 uur
Entree: gratis
Facebookevent

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDeze avond wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Inschrijving Peter Tetteroo Bokaal 2016 geopend!

PTB.Werving.2016De inschrijving voor de Peter Tetteroo Bokaal 2016, is geopend! Acts en bands uit de regio midden-Delfland en Delft e.o, kunnen zich weer inschrijven tot 1 april 2016. Bands en acts maken kans op deelname aan de voorronde in Muziekcafé STECK.

Na inschrijving zal er een selectie plaatsvinden. Een selectie van negen acts of bands wordt gevraagd shows te verzorgen in Muziekcafé STECK in Delft. De data voor deze voorronden zijn in april en mei van dit voorjaar. Per voorronde zal er één winnaar worden  geselecteerd worden voor de finale van de Peter Tetteroo Bokaal 2016.

De finale zal plaatsvinden op de eerste dag van het Westerpopfestival op vrijdag 15 juli. In totaal zullen er drie finalisten worden gekozen.

Aanmelden
Delftse en regionale bands, dj’s en singer/songwriters in alle populaire muziekstijlen, die het grootste gedeelte van hun repertoire eigen werk spelen, zijn uitgenodigd om in te schrijven! Bands of muzikanten uit de regio (postcode 2611 t/m 2680) kunnen inschrijven, ook als je al eerder meegedaan hebt.

Het inschrijfformulier vind je hier. Je kunt je inschrijven tot 1 april 2016 en vóór 5 april krijg je bericht reactie op je inschrijving.

Meer informatie vind je op de site van Westerpop.