Music Support: The Maybellenes en open podium in De Machinist

mayWoensdag 16 maart heb jij de kans om je liedjes te spelen tijdens het open podium in De Machinist! Het open podium wordt afgesloten door The Maybellenes.

Open Podium
In samenwerking met het agency Roots & Routes wordt het Open Podium in de eerste plaats georganiseerd voor muziekstudenten van het Albeda College. Maar iedere singer/songwriter – van student tot zolderkamerartiest – is welkom op deze avond. Een uitgelezen kans om jezelf, misschien wel voor het eerst te presenteren aan publiek, of je nieuwe nummers op een podium uit te proberen. Er is plek voor vijf artiesten die ieder 10 minuten speeltijd krijgen.

The Maybellenes
Vorig jaar kon het Rotterdamse meidentrio The Maybellenes rekenen op de Publieksprijs tijdens de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. De nummers van  Maaike Adegeest (zang, gitaar), Amé Staal (bas, zang) en Danique Kos (percussie) variëren van zoet en zwoel tot pittig en rauw. Dat klinkt energiek, maar diepgang wordt daarnaast niet geschuwd. Ze komen op het podium het best tot hun recht, of op de straten van Parijs waar The Maybellenes een week lang rondzwierven en met veel succes speelden.

Het singer/songwriter programma voorjaar 2016
23 maart – Stand Up ‘69 / Peter J. Faber
30 maart – Music Matters: Tim Verhaal / Lady Shaynah
06 april – ZanglesRotterdam

Extra informatie
Datum: woensdag 16 maart 2016
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45
Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis
Facebookevent

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDe muziekactiviteiten van de Stichting Machinist Live komen mede tot stand door bijdragen van: Popunie Music Support Rotterdam, de Gebiedscommissie Delfshaven, de Dienst Kunst en Cultuur van de Gemeente Rotterdam, Het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café Restaurant De Machinist.

De strijd om de vijfde finaleplek van Rockslag

Rockslag 15-16 ronde 5_johnny utahZaterdag 19 maart is het tijd voor de vijfde voorronde van bandwedstrijd Rockslag. De vijfde finaleplek staat op het spel en daarvoor nemen de Rotterdamse band Johnny Utah het deze avond op tegen Roadcrew uit Urk en Temple Renegade uit Den Haag. 

Rockslag is een wedstrijd/talentenjacht voor rockbands. Elke ronde strijden er drie bands om een plaats in de finale. Een zorgvuldig samengestelde jury zal alle bands bekijken en elke ronde een winnaar aanwijzen die doorgaat naar de finale. De uiteindelijke finale winnaar krijgt 10 uur studiotijd en een optreden op het Waterpoort Festival. Aanstaande zaterdag strijden de volgende drie bands tegen elkaar:

Johnny Utah uit Rotterdam is een frisse mix van catchy poprocksongs, meerstemmige zang en verrassende sounds. Deze mannen laten zich inspireren door bands als Kings of Leon, The Killers, Bruce Springsteen, Rolling Stones en Lenny Kravitz.

Roadcrew uit Urk kenmerkt zich door classic rockinvloeden. Daarnaast heeft deze band een rauwe attitude en een geheel eigen ‘in your face’-stijl met de nodige rock ’n roll. Live weet Roadcrew als geen ander passie en enthousiasme op het publiek af te vuren.

Temple Renegade is een heavyrockband uit Den Haag. De invloeden van de band zijn bands als Alter Bridge, Clutch, Breaking Benjamin en Metallica. Voeg daar nog een scheutje stonerrock aan toe en de cocktail is compleet.

Extra informatie
Datum: zaterdag 19 maart
Locatie: Café Genesis, Buiten de Waterpoort 2 in Gorinchem
Aanvang: 22.00 uur
Entree: €4,-
Facebookevent

Meer informatie is te vinden op de website of de Facebookpagina.