De strijd om de vijfde finaleplek van Rockslag

Rockslag 15-16 ronde 5_johnny utahZaterdag 19 maart is het tijd voor de vijfde voorronde van bandwedstrijd Rockslag. De vijfde finaleplek staat op het spel en daarvoor nemen de Rotterdamse band Johnny Utah het deze avond op tegen Roadcrew uit Urk en Temple Renegade uit Den Haag. 

Rockslag is een wedstrijd/talentenjacht voor rockbands. Elke ronde strijden er drie bands om een plaats in de finale. Een zorgvuldig samengestelde jury zal alle bands bekijken en elke ronde een winnaar aanwijzen die doorgaat naar de finale. De uiteindelijke finale winnaar krijgt 10 uur studiotijd en een optreden op het Waterpoort Festival. Aanstaande zaterdag strijden de volgende drie bands tegen elkaar:

Johnny Utah uit Rotterdam is een frisse mix van catchy poprocksongs, meerstemmige zang en verrassende sounds. Deze mannen laten zich inspireren door bands als Kings of Leon, The Killers, Bruce Springsteen, Rolling Stones en Lenny Kravitz.

Roadcrew uit Urk kenmerkt zich door classic rockinvloeden. Daarnaast heeft deze band een rauwe attitude en een geheel eigen ‘in your face’-stijl met de nodige rock ’n roll. Live weet Roadcrew als geen ander passie en enthousiasme op het publiek af te vuren.

Temple Renegade is een heavyrockband uit Den Haag. De invloeden van de band zijn bands als Alter Bridge, Clutch, Breaking Benjamin en Metallica. Voeg daar nog een scheutje stonerrock aan toe en de cocktail is compleet.

Extra informatie
Datum: zaterdag 19 maart
Locatie: Café Genesis, Buiten de Waterpoort 2 in Gorinchem
Aanvang: 22.00 uur
Entree: €4,-
Facebookevent

Meer informatie is te vinden op de website of de Facebookpagina.

Mixtape in Rotown: pop met rauwe techno, vage electronica en IDM van DOOXS

dooxs

Elke donderdag draait in Rotown een andere Rotterdamse band de plaatjes die zij tof vinden (om op te dansen!) tijdens Mixtape. Wij laten deze bands hun publiek alvast warm draaien in een speciale column. Deze week is het woord aan DOOXS, de winnaar van onze Sena Grote Prijs Van Rotterdam 2016 in de categorie singer/songwriter.

DOOXS in zijn huidige muzikale vorm is pas een half jaar geleden ontstaan, toen Aniek de producties van het tweetal voor haar rekening begon te nemen. DOOXS het warme, sensuele, zwoele geluid van Djoeke met het rauwe gebeuk en de techno space van Aniek.

Djoekes inspiratie is iets meer elektronische pop, denk The Acid, FKA Twigs, Banks en Howling, waar Aniek een voorliefde koestert voor rauwe techno, vage electronica, hiphop en IDM.

Aniek: “Ik vind Djoeke’s smaak soms wat te poppy, zij vind mij soms te duister en heftig. Maar in de muziek die we uiteindelijk samen maken balanceert elkaar dat juist mooi uit. Wat we gemeen hebben is onze voorliefde voor zieke space. Uiteindelijk gaat het om sfeer bouwen, ik doe dat met sounds, Djoeke met woorden. Qua inspiratiebronnen zijn we superbreed, zeker bij elkaar. Laatst hoorden we een nummer van Justin Bieber op de radio wat ons een idee gaf voor de opbouw van een van onze liedjes.”

Hieronder onze highlights, de nummers waar we regelmatig naar hebben geluisterd tijdens het maken van onze ep en die je vast terughoort op de dansvloer in Rotown aanstaande donderdag.

18+ – Dry

Deze vaagheid, het is best wel raar wat ze doen, maar de beats zijn tof. Wij zijn eigenlijk te geschoold om te zijn zoals zij zijn, maar daaruit halen we juist inspiratie.

Spooky Black – Without U

Deze track belichaamt de space en de slome melancholie die we beiden vet vinden. Het is hiphop geïnspireerd, maar blijft wel eigen. Deze heeft echt vaak op repeat gestaan.

DJ Rashad – Drank, Kush, Barz (ft. DJ Spinn)

Aniek roept vaak dat je als vrouw niet genoeg ballen kunt hebben als het om muziek gaat. Het kan bijna niet rauw en stoer genoeg zijn. Deze track is bijna een letterlijke inspiratie geweest voor een van onze tracks.

M.I.A. – Bad Girls

We zouden ook zo cool willen zijn als M.I.A. punt.

Andy Stott – Hatch The Plan

De combinatie van mooi en space met rauw en hard is onweerstaanbaar en Andy Stott is hierin de master.

Howling – Stole The Night

Dit is voor ons een voorbeeld van hoe je singer/songwriter op een goede manier met electronica kan combineren.

12787542_1268185293196442_1353059372_oExtra informatie
Datum: donderdag 17 maart
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19
Aanvang: 23.00 uur
Entree: gratis
Facebookevent

Komende edities van Mixtape
24 maart – Mixtape: Crying Boys Cafe
31 maart – Mixtape: The Cosmic Carnival
07 april  –  Mixtape: Book of Eli