Popunie Music Support: open podium in De Machinist afgesloten door The Maybellenes

02 -singer - songwriters (voor)-page-001750x500-75Aanstaande woensdag 25 november vindt de zevende singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in het café van De Machinist. Vanaf 21 uur staat het podium open voor een ieder die zijn/haar liedjes wil laten horen. De avond wordt afgesloten met een optreden van The Maybellenes, publiekswinnaar van de Sena Grote Prijs Van Rotterdam 2015 .

 

 

 

Open Podium
Beginners, zolderkamer-artiesten, enthousiaste singer/songwriters die graag nieuw materiaal willen try-outen. Je kunt je hiervoor van te voren opgeven via een mailtje aan ritsema@zonnet.nl; vijf singer/songwriters worden uitgenodigd op het podium in het café van De Machinist en kunnen elk 10 minuten (2 a 3 liedjes) spelen. Het café van De Machinist is een fijne plek met aandachtig publiek. Bovendien staat er een akoestische piano.

The Maybellenes12049566_1544529482499854_6448604013502495212_n
De avond wordt afgesloten met een optreden van The Maybellenes. De nummers van Maaike Adegeest (zang, gitaar) Amé Staal (bas, zang) en Danique Kos (percussie) variëren van zoet en zwoel tot pittig en rauw. Dat klinkt altijd vrolijk en energiek, maar diepgang wordt daarbij niet geschuwd.

Afgelopen zomer zwierven deze meiden rond op de straten van Parijs, waar ze een week lang toerden met behulp van onze Music Export regeling (lees hier het tourverslag). Avontuurlijk als ze zijn, maakten ze er veel vrienden door op open podia te spelen. En onlangs won The Maybellenes de Publieksprijs tijdens de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015.

Extra informatie
Datum: woensdag 25 november
Locatie: Café De Machinist, Willem Buytenwechstraat 45
Aanvang: 21.00 uur.
Entree: gratis

De muziekactiviteiten van de Stichting Machinist Live komen mede tot stand door bijdragen van: de Gebiedscommissie Delfshaven, de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, Popunie Music Support Rotterdam en het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-restaurant De Machinist.

Rotterdamse Popweek 2015 vlogs Saar Gerssen online!

Saar Gerssen PopweekSaar Gerssen is een jonge, enthousiaste Rotterdam-fan, muziek- en festivalliefhebber en 1e-jaars studente aan het Grafisch Lyceum. Wij ontmoetten Saar onder meer bij het Oerol Festival en Metropolis festival, waar ze vooraan stond bij optredens van de acts die via Popunie Live waren geprogrammeerd. Haar enthousiasme voor de Rotterdamse muziekscene werkte erg aanstekelijk!

Dus: We hebben haar weten te strikken! Tijdens de Rotterdamse Popweek, ging Saar op pad voor de Popunie; ze struinde over de Rotterdamse straten van het ene naar het andere feestje, naar optredens van internationale acts tot lokale helden, van grote venues tot aan de vuige uithoeken van de Rotterdamse popscene en legde haar avonturen vast in 4 vlogs.

We belichten vaak vanuit het perspectief van de muzikant de popscene van Rotterdam, maar hoe beleeft het publiek – festivalgangers, muziekliefhebbers en Rotterdamliefhebbers – de Rotterdamse popscene? Saar geeft een sneaky peak…

volg-ons-op-youtubeDe vlogs van Saar zijn te vinden op het Youtube-kanaal van de Popunie. We zijn het ons Youtube-kanaal meer en meer in gebruik aan het nemen; je vind er nieuws vanuit de Rotterdamse popscene, de maandelijkse Rotterdamse Clipoverzichten, vlogs, al het videomateriaal van de Sena Grote Prijs van Rotterdam en binnenkort ook meer handige tutorials voor muzikanten.

Zou je meer vlogs van Saar willen zien? Laat het weten en geef haar vlogs een thumbs up!