Music Support: Ricky Desire en Harry Merry live in Club Vibes

index03 Aanstaande vrijdag 1 juli presenteert Stagnation in Club Vibes culthelden Ricky de Sire en Harry Merry. Dat belooft natuurlijk een compromisloze avond vol met absurde underground rock ’n roll.

Ricky De Sire speelt die avond voor het eerst een semi – unplugged optreden, begeleid door Patrick Bossink (keyboard) en Philip Gerritse (gitaar). Hij zal hier een aantal songs ten gehore brengen die hij nooit eerder live speelde! Het optreden wordt gefilmd ten bate van een documentaire over deze speciale Rotterdamse artiest.

Ricky De Sire heeft een compleet eigen stijl ontwikkeld die zich kenmerkt door bizarre Nederlandstalige teksten op muziek die zich laat omschrijven als Nederlandstalige rock & roll vermengd met  levenslied, maar met een underground gevoel eraan toegevoegd. Poëtisch, maar zonder een blad voor zijn mond te nemen, drijft Ricky de Sire de spot met verkreukelde liefde, oerdriften, perversiteit, geestesziekten en de maatschappij.

Dit resulteert in de fraaie maar tegelijkertijd controversiële Nederpop die Ricky de Sire tot de zelfgekroonde “Koning van de Nederlandstalige Rock ’n Roll” maakt. Het muzikale oeuvre van Ricky Desire omspant 3 decennia en groeit nog steeds. Ricky De Sire maakte platen zoals Markies de Sade, Dubbele Penetratie en Nevelen der toekomst.

Harry Merryharry11 ging Ricky De Sire wat de documentaire betreft voor. De documentaire Hier Is Harry Merry van cineaste Joke Olthaar was een paar jaar terug te zien op het IFFR waarna Harry regelmatig in het TV programma Man bijt Hond te zien was. Harry Merry is al 15 jaar actief op elk denkbaar Europees en Amerikaans podium, bracht 5 albums uit, waaronder een rock opera uit en zijn nieuwe album ziet nog dit jaar het levenslicht. Harry’s muziek is een volslagen gestoorde mix tussen orgelmuziek, schlagers en rock ’n roll.

Hoewel Harry Merry al sinds de jaren tachtig muziek maakte duurde het tot 1996 voor hij zijn eerste optreden zou geven. Aangespoord door de enthousiaste reacties bracht hij in de jaren die volgden vijf albums, enkele singles en een cassette uit en tourde hij met zijn keyboardcomposities en cryptische teksten door Europa en de Verenigde Staten. Dit leverde hem een grote schare fans op over de hele wereld, waaronder Ariel Pink, die zelfs Harry Merry’s Stevie Storm coverde.

Klinkt als:
http://www.youtube.com/watch?v=LhNbwr0XYVk

Extra informatie
Datum: vrijdag 1 juli
Locatie: Club Vibes, Westersingel 50A
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €4,-
Facebookevent

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDit event wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support.

 

Investeer in Talent: debuutalbum Joia – Living It Now

joia01_kleinWakker worden met een stem die je persoonlijk toezingt? Dat is een van de tegenprestaties van Joia. Begin 2017 brengt ze haar debuutalbum Living It Now uit en deze crowdfunding-campagne moet gaan helpen met de financiering daarvan. Na één dag was al een derde van het doelbedrag binnen dus de actie loopt als een vuurtje.

In haar campagnefilm geeft ze twee voorbeelden van songs die op het album zullen komen en geeft ze een inkijkje in haar ontwikkelproces als muzikant en kunstenaar. “Na het afstuderen aan het conservatorium voelde ik dat ik tijd nodig had om me te verdiepen in dat wat ik met jullie wil delen als kunstenaar. Geen lichtzinnige popmuziek of zeurende ballads, maar verrassende en smaakvol verpakte songs met een kop en een staart met een boodschap die ook nog eens in je hoofd blijven hangen.”

Dit alles met de vintage sound van studio Joneski, die alles volgens de originele stempel opneemt op tape.

Verwacht deze maand en volgende maand veel on- en offline previews, acties, optredens, zang-workshops(!) en kijkjes achter de schermen rondom de campagne en het opnameproces. “Ik wil niet stil zitten en mijn hand omhoog houden, ik wil iets terug doen, erop uit en de donateurs laten zien waar ik voor sta en waarin ze investeren.” aldus Joia.

De campagne gaat onder de naam ‘Debuutalbum Joia: Living it Now’, en loopt tot 1 augustus. Dan wordt duidelijk of het doelbedrag behaald is en of de band daadwerkelijk de studio in kan.
Op haar pagina op VoorDeKunst vind je alle informatie over doneren en de tegenprestaties.

Wil je Joia helpen op facebook? Dat kan door deze post te delen: https://www.facebook.com/joia.artist/videos/813639505440023/

Wil je Joia live zien spelen?
9 juli: Openbare workshop ‘Zing het uit’, Goudse Popschool, Reeuwijk
10 juli:  Connie Janssen Danst, Rotterdam
21 juli:  Hostel Ani & Haakien, Rotterdam
28 juli:  Hostel Ani & Haakien, Rotterdam