Nieuwe vinylsingle Ricky De Sire

def-7inch-hoes-rickydesire-aVanaf deze week is hij dan eindelijk verkrijgbaar, en ligt-ie met een beetje geluk in een platenzaak bij u in de buurt: de nieuwe 7”-single van Ricky de Sire, bekend van undergroundhits als Dubbele Penetratie en Markies De Sade.

Op deze dubbele A-kant (Nevelen Der Toekomst en Mythes Zonder Einde) laat Ricky de Sire zich van zijn meer poëtische kant horen. Samen met toetsenist Arpatle en leden van Rotterdamse acts Yoshimi! en Boring Pop is Ricky de Sire de LGM Studio van Chris van Velde ingedoken, met deze vinylsingle – met het kenmerkende scherpe ‘Ricky de Sire-randje’ – als resultaat.

Om de singlerelease luister bij te zetten, zullen er twee bescheiden feestjes georganiseerd worden. Op vrijdag 15 november zal Ricky de Sire in de Rotterdamse Popweek het podium van Roodkapje te Rotterdam delen met Harry Merry. Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam. Op vrijdag 13 december kan Amsterdam kennis maken met de nieuwe liedjes, in de Maloe Melo.

Over Ricky De Sire
Met zijn band De Verboden Vruchten maakt Ricky de Sire in de jaren tachtig duistere kroegen en desolate winkelcentra onveilig. Na het uiteenvallen van De Verboden Vruchten in 1989 brengt hij solo en met diverse begeleidingsacts zijn bijzondere repertoire ten gehore. Tussen 1994 en 2010 verschijnen vijf albums. Het nummer Markies de Sade uit 2002 wordt een undergroundklassieker, enige tijd gedraaid op 3voor12 Radio. Eind 2013 worden twee nieuwe nummers op 7” single uitgebracht door YCR.

Over de nieuwe single
Bekijk de clip hier:

Ricky De Sire – Nevelen Der Toekomst

Beluister hem hier (Spotify).
Beluister hem hier (Deezer).

Voor meer informatie bezoek je de website van Ricky De Sire.

Aanmeldtermijn voor Talent Event verlengd

talent eventOp verzoek van een groot aantal jonge muzikanten en van de deelnemende partnerorganisaties is de aanmeldtermijn voor het Haagse coachingtraject Talent Event verlengd tot en met vrijdag 11 oktober aanstaande.

Talent Event zet zich in om jonge rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, dj’s en andere muzikanten wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag wordt voor de vijfde keer het unieke gratis coachingtraject Talent Event opgezet. Vanaf november kunnen de jongeren gratis meedoen aan een groot aantal workshops, clinics, masterclasses, paneldiscussies en rondleidingen waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant wordt bijgebracht. Vanzelfsprekend kunnen de jongeren aansluitend gebruik maken van het reguliere aanbod van de deelnemende instellingen, waaronder het Haags Pop Centrum, Haags Hiphop Centrum, Musicon, Aight, Ready 2 Play en de Popschool Den Haag.

Muziekwedstrijd
Daarnaast kunnen de jonge muzikanten onder de 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten meedoen aan de muziekwedstrijd van Talent Event. Alle muziekstijlen zijn welkom, van rock en hiphop tot jazz en dance, van singer/songwriter tot metal en punk. Jongeren kunnen in een band meedoen of als solo-artiest. Bij acts die bestaan uit meer dan één persoon moet minimaal de helft jonger dan 19 jaar zijn. Ook moet minimaal de helft wonen in Den Haag of de randgemeenten (Delft, Rijswijk, Westland, Leidschendam/Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer). Aanmelden voor Talent Event kan tot uiterlijk 7 oktober.

Om mee te kunnen doen aan Talent Event moeten de muzikanten in ieder geval mee kunnen doen aan de audities op zaterdag 19 en zondag 20 oktober in muziekcentrum Musicon en het Haags Hiphop Centrum. Daarna volgt een serie voorrondes in december op verschillende Haagse poppodia en een finale op vrijdag 24 januari 2014 in de grote zaal van het Paard van Troje.

De finalisten maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro beschikbaar gesteld door Popunie Music Support Zuid-Holland, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, gratis oefenruimtes, coaching, ruime media-aandacht en verschillende festivaloptredens in 2014 in Den Haag (waaronder in ieder geval Schollenpop, Bevrijdingsfestival Den Haag, Haagse Pop Week, Plein Open/Plein Binnen, Zeeheldenfestival, Kaderock en I Love Hiphop). De website 3voor12 den haag beloont de winnaar met een optreden in poppodium De SuperMarkt, een optreden in het radioprogramma Stork On Air, een videoreportage en een fotoshoot.

Aanmelden voor Talent Event kan tot uiterlijk 11 oktober via info@talentevent.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website of Facebook pagina van Talent Event. Volg Talent Event ook via Twitter.

Talent Event wordt voor de R.G. Ruijs Stichting georganiseerd door Gerard van den IJssel en Robert-Jan Rueb.