Music Support: Festival Werelds Delfshaven

13240481_1716783578599981_2934803879527419625_nIn het weekend van 3, 4 en 5 juni begint de zomer vroeg met de achtste editie van Werelds Delfshaven. Ook dit jaar weer zal het festival plaatsvinden op de Coolhavenkade, aan de Schie. Op deze plek, met zijn panorama view over de stad, zal Werelds Delfshaven in het eerste weekend van juni een inkijkje geven in de culturele, artistieke en culinaire hoogtepunten van Rotterdam-West.

Spontane ontmoetingen, verassende acts, gevestigde Rotterdamse artiesten gecombineerd met lokaal talent. Ook dit jaar pakt het festival weer groots uit en zal de Coolhavenkade een weekend lang omgetoverd worden tot een heus Wereldplein. Verwacht een divers programma met internationale muziek, hilarisch straattheater,prachtige dans, poëzie, spraakmakende vertellingen, workshops voor jong en oud, schilderkunst met ‘en passant’een culinaire wereldreis.

Werelds Delfshaven is een vakantie naar de zon, maar dan gewoon in je eigen achtertuin. Een lawine van over elkaar heen buitelende acts en optredens, verzorgd door de meest uiteenlopende artiesten en disciplines. Een niet te missen avontuur. Zorg dat je erbij bent en laat je onderdompelen in deze bonte culturele parade!

Vrijdagavond wordt het startschot van Werelds Delfshaven gegeven door FullMoon Babylon. Een avond georganiseerd door jonge muzikanten, samen met dansers en circusartiesten, veelal afkomstig van het WMDC en Codarts. Dansen op balkanbeat, afro-groove en reggaemuziek en geniet van de suprise acts. FullMoon Babylon staat garant voor een spetterend  openingsfeest.

Op zaterdag en zondag is er een boordevol programma voor alle leeftijden. Circustheater, Capoeira, Turkse dans, fado muziek, sterke verhalen, een smartlappen koor, Afrobeat, Javaanse dans en Chicago Blues, doorlopende workshops en nog veel meer. Het komt allemaal voorbij tijdens Werelds Delfshaven 2016.

Het programma wordt samengesteld door Het Rotterdams Volkstheater en Podium Grounds, in samenwerking met vertegenwoordigers van de vele culturen en groepen die Delfshaven rijk is.
Met behulp van onze Music Support is er ook veel lokaal muzikaal talent te zien; Met onder meer de Keith Dunn Band en op zaterdag om 21 uur is er het hiphopcafé met Fabz Pi, WatWatIs en Takkie & Ranx. Het actuele programma is te volgen op deze website en op Facebook.

Werelds Delfshaven is gratis te bezoeken op vrijdag 3 juni van 19:00-01:00, zaterdag 4 juni van 12.00-23.00 uur en zondag 5 juni van 12.00 uur tot 20.00 uur aan de Coolhavenkade te Rotterdam.

Extra informatie
Datum: 3 t/m 5 juni
Locatie: Coolhavenkade
Aanvang: 3 juni 19 uur, 4 juni 12 uur, 5 juni 12 uur
Entree: gratis

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCWerelds Delfshaven wordt georganiseerd door Stichting Abou Rakrak, Fediç, Stichting B.A.R.R., Transforum, Jawa Mix, E.V.A., Stichting de Waterkant, Stichting Nida, Stichting Wi Masanga, Circonstruction, FullMoon Babylon, Podium Grounds, Cultuurscout Delfshaven, het Rotterdams Volkstheater, in samenwerking met culturele groepen en bewoners uit Delfshaven.Werelds Delfshaven wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support.

 

De Popunie Luisteragenda van juni 2016 staat online!

nieuwe foto chris podcastRotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in juni optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder!

Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

1. IET – Hold On Tight

 iET is Marjan Alise Theodora van Wiegen, de singer/songwriter (oorspronkelijk uit Elst in Utrecht) is op dit moment haar nieuwe album aan het opnemen en niet zo heel lang geleden kwam ook nog haar EP Inhale uit, een uitgave die gemaakt is samen met de met een Grammy bekroonde producer Russell Elevado. Haar sound is warm, ruimtelijk en donker en geeft een zwart tintje aan moderne soul en psychedelica. Zij is op donderdag 2 juni te zien in BIRD tijdens Revolution in B-Minor, een concept dat artiesten uitdaagt om hun nummers uit te kleden zodat alleen de basis over blijft. Tijdens dit intieme evenement speelt ze ook samen met Pink Oculus. Vanaf 20.30 u voor 8 euro.

2. The Sweet Release Of Death – 30 Dances

Op vrijdag 3 juni kun je in V11 naar de release van het nieuwe album This Will Never Happen To Us van Amsterdamse rockers Apneu. Tijdens deze avond verzorgt de Rotterdamse rockband The Sweet Release Of Death het voorprogramma. Deze band is op dit moment ook bezig met het maken van een nieuw album en dit tweede wapenfeit in hun arsenaal wordt verwacht rond de herfst. Het begint om 21.00 uur en kost je 8 euro aan de deur.

3. Broederliefde feat. Frenna – Ik Was Al Binnen

Voor een exotische avond hoef je niet per direct je koffers te pakken naar een land waar de zon altijd schijnt, wij als stad zijn multicultureel genoeg om een deel van de cultuur gewoon in onze eigen stad te hebben! Op zaterdag 4 juni kun je in De Doelen terecht voor een avondje Kaapverdië tijdens het Sodade Festival. Dit festival brengt een breed scala aan Kaapverdische artiesten samen op een plek zoals Jaqueline Fortes, Bitori, Broederliefde en nog veel anderen. Dus of je nu wel toe bent aan een vakantiesfeer of je hebt gewoon heimwee, dan kun je op 4 juni naar De Doelen, aanvang 16.00 uur. Kaarten kosten 27 euro.

4. Mol – Planet B

Rotterdam als stad is in een constante staat van verandering en dat maakt soms dat het allemaal net iets te snel gaat. Gelukkig zijn er concepten zoals de Pica Pica Parade. Elke zaterdag en zondag in juni, juli en augustus worden er op de meest opvallende en nieuwe plekken in Rotterdam optredens verzorgd van lokale artiesten. Op zondag 5 juni kun je naar Hostel Ani & Haakien voor optredens van MOL en Oliver Pesch. Zij spelen daar om 18.00 en het kost je helemaal niets!

5. Lwela Kasulwe – Kazuri

Deze Congolese artiest heeft een passie voor muziek die geen grenzen kent en dus hebben wij nu het geluk dat hij hier is. Met duidelijk respect voor de cultuur van zijn vaderland brengt deze multi-instrumentalist een mooi kijkje naar de volksmuziek van Congo gezongen in het Swahili. Op donderdag 9 juni is Lwela te zien in De Doelen tijdens de release van zijn eerste album genaamd Nipe Suluhisho. Het begint om 20.30 u en het kost 12 euro!

6. Iguana Death Cult – Sirens

Deze Rotterdamse rockband mengt jaren ’90 krautrock met psychedelica en garagerock tot een groovend en vooral rauw geheel. Op zondag 12 juni zijn ze te zien in Roodkapje samen met de Amerikaanse band Useless Eaters en de Japanese band Asuna. Het begint om 20.30 u en kost je 5 euro!

7. Ronnie Flex – Wij Zijn Altijd

Deze man heeft ondertussen geen introductie meer nodig! Ronnie Flex uit Capelle staat nu al een tijdje bij TopNotch op de lijst en heeft naast een paar succesvolle tours door heel Nederland ook vorig jaar een plaat uitgebracht die het zeker niet onprettig heeft gedaan in de hitlijsten. Ook was hij mede verantwoordelijk voor Drank & Drugs samen met Lil’ Kleine, een nummer dat ondertussen niet meer weg te denken is uit de Nederlandse club scene. Op vrijdag 17 juni staat Ronnie in Ahoy tijdens een 3 uur durend spektakel waar hij samen met zijn vrienden Broederliefde, Bokosoem, Lil’ Kleine en Mr. Polska en vele anderen het dak eraf gaat blazen. Het begint om 20:00 uur en het kost je 27,50 euro!

8. The Bullfight – Gladly, Willingly

In juli vindt het Eendracht Festival weer plaats rondom het Eendrachtsplein. Om alvast in de stemming komen is er op donderdag 23 juni een pre party in Rotown, Bar3 en Club Gem. Alle hosts van het festival presenteren daar een voorproefje met één act of band. Popunie Live is ook weer host en presenteert de avant garde indie band The Bullfight in Rotown. Aanvang is 19.00 u en het kost je niks!

9. Diabote – Tabala

De laatste voor vandaag is Diabote, een band die totaal geen moeite heeft met invloeden door elkaar heen gooien. Of het nu Afrikaanse volksmuziek is of snoeiharde rock, je zit in ieder geval goed bij deze 5-koppige formatie. Zij zijn te zien op dinsdag 28 juni in BIRD tijdens Popunie Live presenteert Diabote tijdens Homegrown!