De Popunie Luisteragenda van juni 2016 staat online!

nieuwe foto chris podcastRotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in juni optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder!

Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

1. IET – Hold On Tight

 iET is Marjan Alise Theodora van Wiegen, de singer/songwriter (oorspronkelijk uit Elst in Utrecht) is op dit moment haar nieuwe album aan het opnemen en niet zo heel lang geleden kwam ook nog haar EP Inhale uit, een uitgave die gemaakt is samen met de met een Grammy bekroonde producer Russell Elevado. Haar sound is warm, ruimtelijk en donker en geeft een zwart tintje aan moderne soul en psychedelica. Zij is op donderdag 2 juni te zien in BIRD tijdens Revolution in B-Minor, een concept dat artiesten uitdaagt om hun nummers uit te kleden zodat alleen de basis over blijft. Tijdens dit intieme evenement speelt ze ook samen met Pink Oculus. Vanaf 20.30 u voor 8 euro.

2. The Sweet Release Of Death – 30 Dances

Op vrijdag 3 juni kun je in V11 naar de release van het nieuwe album This Will Never Happen To Us van Amsterdamse rockers Apneu. Tijdens deze avond verzorgt de Rotterdamse rockband The Sweet Release Of Death het voorprogramma. Deze band is op dit moment ook bezig met het maken van een nieuw album en dit tweede wapenfeit in hun arsenaal wordt verwacht rond de herfst. Het begint om 21.00 uur en kost je 8 euro aan de deur.

3. Broederliefde feat. Frenna – Ik Was Al Binnen

Voor een exotische avond hoef je niet per direct je koffers te pakken naar een land waar de zon altijd schijnt, wij als stad zijn multicultureel genoeg om een deel van de cultuur gewoon in onze eigen stad te hebben! Op zaterdag 4 juni kun je in De Doelen terecht voor een avondje Kaapverdië tijdens het Sodade Festival. Dit festival brengt een breed scala aan Kaapverdische artiesten samen op een plek zoals Jaqueline Fortes, Bitori, Broederliefde en nog veel anderen. Dus of je nu wel toe bent aan een vakantiesfeer of je hebt gewoon heimwee, dan kun je op 4 juni naar De Doelen, aanvang 16.00 uur. Kaarten kosten 27 euro.

4. Mol – Planet B

Rotterdam als stad is in een constante staat van verandering en dat maakt soms dat het allemaal net iets te snel gaat. Gelukkig zijn er concepten zoals de Pica Pica Parade. Elke zaterdag en zondag in juni, juli en augustus worden er op de meest opvallende en nieuwe plekken in Rotterdam optredens verzorgd van lokale artiesten. Op zondag 5 juni kun je naar Hostel Ani & Haakien voor optredens van MOL en Oliver Pesch. Zij spelen daar om 18.00 en het kost je helemaal niets!

5. Lwela Kasulwe – Kazuri

Deze Congolese artiest heeft een passie voor muziek die geen grenzen kent en dus hebben wij nu het geluk dat hij hier is. Met duidelijk respect voor de cultuur van zijn vaderland brengt deze multi-instrumentalist een mooi kijkje naar de volksmuziek van Congo gezongen in het Swahili. Op donderdag 9 juni is Lwela te zien in De Doelen tijdens de release van zijn eerste album genaamd Nipe Suluhisho. Het begint om 20.30 u en het kost 12 euro!

6. Iguana Death Cult – Sirens

Deze Rotterdamse rockband mengt jaren ’90 krautrock met psychedelica en garagerock tot een groovend en vooral rauw geheel. Op zondag 12 juni zijn ze te zien in Roodkapje samen met de Amerikaanse band Useless Eaters en de Japanese band Asuna. Het begint om 20.30 u en kost je 5 euro!

7. Ronnie Flex – Wij Zijn Altijd

Deze man heeft ondertussen geen introductie meer nodig! Ronnie Flex uit Capelle staat nu al een tijdje bij TopNotch op de lijst en heeft naast een paar succesvolle tours door heel Nederland ook vorig jaar een plaat uitgebracht die het zeker niet onprettig heeft gedaan in de hitlijsten. Ook was hij mede verantwoordelijk voor Drank & Drugs samen met Lil’ Kleine, een nummer dat ondertussen niet meer weg te denken is uit de Nederlandse club scene. Op vrijdag 17 juni staat Ronnie in Ahoy tijdens een 3 uur durend spektakel waar hij samen met zijn vrienden Broederliefde, Bokosoem, Lil’ Kleine en Mr. Polska en vele anderen het dak eraf gaat blazen. Het begint om 20:00 uur en het kost je 27,50 euro!

8. The Bullfight – Gladly, Willingly

In juli vindt het Eendracht Festival weer plaats rondom het Eendrachtsplein. Om alvast in de stemming komen is er op donderdag 23 juni een pre party in Rotown, Bar3 en Club Gem. Alle hosts van het festival presenteren daar een voorproefje met één act of band. Popunie Live is ook weer host en presenteert de avant garde indie band The Bullfight in Rotown. Aanvang is 19.00 u en het kost je niks!

9. Diabote – Tabala

De laatste voor vandaag is Diabote, een band die totaal geen moeite heeft met invloeden door elkaar heen gooien. Of het nu Afrikaanse volksmuziek is of snoeiharde rock, je zit in ieder geval goed bij deze 5-koppige formatie. Zij zijn te zien op dinsdag 28 juni in BIRD tijdens Popunie Live presenteert Diabote tijdens Homegrown!

iET

iET coverInhale
download-ep
singer/songwriter

Laat ik het maar meteen zeggen, ik ben fan. Ik vind Inhale een heel heel heel erg mooie ep. In de drie nummers die er op staan word je meegesleept en weer netjes thuisgebracht. Overdonderd, dat wel. Het is creatief, het is doordacht, het ademt en het is misschien een beetje vreemd af en toe.

En wel hierom.

De ep begint met Inhale Your Love. Een liedje met zang en gitaar en af en toe iets kleins erbij. Als ik het nummer hoor krijg ik heimwee ook al zit ik gewoon thuis. De zang en de gitaar volgen elkaar perfect en soms is dat alles wat je nodig hebt. Je hebt weleens zangeressen die in elk nummer alles wat ze kunnen willen laten horen. Bij iET hoor je juist dat er nog veel meer ruimte is. Dit zorgt, samen met de arrangementen die niet zo veel weggeven, voor een prettige spanning.

In het volgende nummer, Love Is Love, hoor je vooral de stem van Pink Oculus. Het klinkt duister en het grijpt je naar de keel. Het eindigt met een soort mantra van de titel. Die wordt herhaald en herhaald, terwijl jij verslagen in je stoel zit.

Om je niet in die verslagenheid achter te laten is er nog een derde nummer. As She Moved is wat opgewekter. Het wordt ook steeds iets groter zonder dat het de subtiele, breekbare sfeer, die deze ep zo kenmerkt, doorbreekt.

Het begint met een orgeltje maar al snel komen er ritmische elementen, gitaar, koortjes en nog meer orgeltjes bij. De kleine opgewektheid van As She Moves maakt deze ep helemaal compleet.

Je kunt de ep beluisteren op Spotify en Bandcamp. Ik heb de drie nummers denk ik al zo’n twintig keer beluisterd. Eigenlijk zegt dat al wel genoeg. Toch?

Nieuws over iET vind je op haar website of o Facebook en op 2 juni kun je haar live zien spelen met Pink Oculus in Revolution in B-Minor in BIRD!

Sophie Reekers