De Popunie Luisteragenda van september 2016 staat online!

venus-tropicauxRotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in september optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder!

Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events. Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

1. Phoenix City Retaliators – Bushman

Phoenix City Retaliators is een Rotterdamse ska/reggae band die niet vies is van een beetje experimenteren. Hun muziek mixt zonder al te veel moeite funk, rocksteady, old-school reggae en dub tot een prettig en vooral dansbaar geheel. Ze zijn op vrijdag 2 september te zien in de buurttuin aan de Rode Poort om te vieren dat deze buurttuin weer een mooie opknapbeurt heeft gekregen. Het begint om 18.00 uur en het is helemaal gratis!

2. WatWatIs – Stay Awake

WatWatIs is naar eigen zeggen een antwoord op de afwezigheid van een duidelijke boodschap in hiphop. De rappers Yellow en Ruwhel zorgen voor indrukwekkende rapflows over het leven in de stad onder begeleiding van de trap beats van DJ Djangobeats. Ze zijn samen met Fabz Pi, Sal Jordan, Kevtendencies en anderen te zien tijdens KOTI Presents Conscious Kids in Roodkapje. Dit avondvullende programma gaat van start om 19.00 uur en kost je €5 in de voorverkoop!

3. iET – Clarity

Eerder dit jaar bracht singer/songwriter en multi-instrumentalist iET haar ep Inhale uit, en nu is het tijd om de opvolger van haar eerste album So Unreal te presenteren. Dit album, genaamd Clarity, gaat volgens iET over “de zoektocht naar jezelf”. De presentatie van het album wordt op maandag 5 september gehouden in Walhalla waar iET in samenwerking met Davide Bellotta en Conny Janssen al dansend en zingend haar nieuwste wapenfeit zal presenteren. Verwacht een multi-disciplinaire avond met een focus op multimedia! Haar eerste show trapt af om 19.30 uur en kost €18 in de voorverkoop.

4Venus Tropicaux – Nexta

Dit viertal musici vormt een energiek postpunk project die er niet van houd om teveel van je tijd op te nemen. Dit is zeker te zien (en te horen!) in hun 15 minuten durende sets waar ze zonder poespas een hele orkaan van geluid je kant op sturen die langer blijft hangen dan de duur van hun optredens doet vermoeden! Op vrijdag 9 september presenteren zij hun debuut-ep Lycra Pants op een soort van geheime locatie, genaamd Pink Pank. Deze avond spelen ook The Asses, Slowpoke Rodriguez, Korfbal en een paar dj’s!

5. Order Of The Emperor – Back To The Roots

Op zaterdag 10 september is het weer tijd voor Baroeg Open Air, het Rotterdamse festival dat de wat donkerdere kant van de muziek centraal stelt op verschillende podia in het Zuiderpark. Ook de Popunie is er weer bij met Popunie Live! Deze keer presenteren we drie acts: electronica act Bong-Ra, de gelouterde rockers van Spasmodique en de aanstormende hardrockers van Order Of The Emperor. Dit festival begint om 13.00 uur en is helemaal gratis!

6. Jacklust – Prepare For War

Gitarist Tim Nieuwland en vocalist Jelt van den Bergh vonden elkaar op de Popacademie en zijn sinds 2011 bezig met het verspreiden van hun sleazepunk sound die zijn inspiratie haalt uit acts als Pennywise en Sex Slaves. Hun liveshows staan bekend om de complete chaos en liters bier die door de band net zo vrolijk weg worden getikt als het publiek. Op zaterdag 17 september zijn ze te zien in Bar³ tijdens de release party voor hun nieuwste ep Prepare For War. Support acts voor deze avond zijn Stealers en Biscmarck. Het feest begint om 20.00 uur en kost je niets!

7. Bryan van Putten – I Found Me

Deze artiest is zeker geen onbekende voor deze podcast! De zoetgevooisde en fijne zang van Bryan van Putten heeft al redelijk veel mensen om weten te krijgen, en de mensen die dat nog niet zijn, zullen dat na afloop van Popunie Homegrown op donderdag 29 september zeker wel zijn. Deze avond presenteert Bryan van Putten zijn nieuwe, ietwat tropische sound in BIRD. Zijn set begint om 22.00 uur en is gratis te bezoeken!

8. Voodoom – Baar Baka

Op vrijdag 30 september kun je naar het door PRSPCT georganiseerde tweedaagse festival RVLT in WORM. Van vrijdag 30 september t/m 1 oktober is hier een breed scala aan breakcore, drum and bass en electronica te zien en zijn er voor de kunstzinnigere bezoekers ook nog workshops en expo’s om aan mee te doen. In het boordevolle programma ook lokale acts zoals Trasher en experimentele electronica act Voodoom (op vrijdag). Het begint om 19.00 uur en kost je €18 per dag. Een passe-partout heb je voor €30 in de voorverkoop.
UPDATE: Voodoom is vervangen door FFF

Popunie Live op Baroeg Open Air met Order Of The Emperor, Spasmodique en Bong-Ra

Popunie Live presenteert de acts Order Of The Emperor, Spasmodique en Bong-Ra op Baroeg Open Air. Dit festival vindt zaterdag 10 september voor de negende keer plaats in het Rotterdamse Zuiderpark.

Baroeg Open Air is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en heeft twee podia. Op het hoofdpodium ligt de nadruk vooral op grotere namen uit de rock, punk en metalscene. Op het tweede podium is overdag ruimte voor startende bands en ’s avonds voor elektronische acts.

Bong-Ra-1020x500Bong-Ra
Er zijn nog steeds mensen die denken dat elektronische muziek niet duister kan zijn, of niet samengaat met metal. Dat zijn meestal mensen die Bong-Ra niet kennen. Hij was één van de pioniers van breakcore en heeft dan ook samengewerkt met bijvoorbeeld Venetian Snares, Enduser en Sick Boy. De jongere fan zal hem vooral kennen van The Hard Way, Voodoom, of zijn plaat met Igorrr. Speciaal voor zijn set op BOA zal Bong-Ra een meer metal gerichte set doen.

Order-of-the-Emperor500x1020Order Of The Emperor
De hardrockband Order Of The Emperor wordt beïnvloed door rocklegendes als Judas Priest, Black Sabbath en Thin Lizzy.  De band maakt psychedelische, groovende hardrock met melodische en rauwe zang. In onze omgeving en ‘ons genre’ is Order of The Emperor één van de beste opkomende bands. Ze spelen op het talent stage overdag.

Promo-foto-Spasmodique-1020x500Spasmodique
De wave band Spasmodique werd begin jaren ’80 in het grauwe en onder de economische crisis lijdende Rotterdam opgericht. De band bouwde met energieke en heftige optredens een ijzersterke live-reputatie op. Recente concerten bewezen dat Spasmodique nog altijd een trouwe aanhang heeft. Ook jongeren van nu kunnen zich vinden in de rockende wave sound van Spasmodique.

Popunie Live
Popunie Live is een nieuw concept dat in 2013 door de Popunie ontwikkeld is met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek.

Zie ook de Popunie Live pagina