Music Support: A Festival Downtown

a-fstivl-dwnA Festival Downtown wordt dit jaar op zaterdag 1 oktober georganiseerd. Voor deze derde editie van het festival tovert de organisatie van Stichting De Nieuwe Lichting de Nieuwe Binnenweg weer om tot een waar paradijs voor liefhebbers van elektronische muziek.

De verschillende locaties zitten compact bij elkaar en zorgen voor het echte festival gevoel, de bezoeker loopt moeiteloos van stage naar stage en gaat daarbij op een ontdekkingstocht door de diversiteit aan muziek die op de verschillende stages geprogrammeerd staan.

Muziek
Techno en dance muziek is overvloedig aanwezig in Rotterdam, maar A Festival Downtown laat net als ieder jaar weer zien wat er nog meer mogelijk is met elektronische muziek. De laatste jaren is gebleken dat Groot-Brittannië een broedplaats is voor dit genre. Het is dan ook niet verbazend dat vier van de grootste acts van het festival daar vandaan komen.

A Festival Downtown vergeet echter niet in welke stad ze staan. Om het festival dat echte Rotterdamse smoelwerk te geven zijn er ook vele lokale acts geboekt die laten zien dat er genoeg interessants uit eigen stad komt.

Locaties
Buiten op het Eendrachtsplein is wederom het hoofdpodium te vinden. Naast de welbekende locaties op de Nieuwe Binnenweg: Rotown, Vibes, Stalles, Boudewijn en Kraftbar Rotterdam is er dit jaar een nieuwe toevoeging voor het oude politiebureau aan de overkant van het plein.

Tram
Ook dit jaar wordt er weer een tram ingezet in samenwerking met JongerenBijdrageRegeling (JBR) en Noodlebar. Waar je vorig jaar nog singer/songwriters op de A Festival Downtown-express kon zien, ligt de nadruk dit jaar op modulaire synthesizers. Naast dat je kan luisteren naar de kunsten van de modulaire synthesizer artiesten kunnen de bezoekers zelf aan de slag met deze synthesizers door middel van interactieve cursussen.

Het festival begint om 14 uur op het Eendrachtsplein en gaat op de diverse binnenlocaties door tot diep in de nacht. Zoals elk jaar is het festival weer gratis dus kom vooral even kijken en laat je verrassen door de verschillende artiesten.

Programma

Eendrachtsplein in samenwerking met Guido van Dieren
– Lapalux (UK)
– IGLOOGHOST (UK)
– De Likt
– Terilekst
– Thelonious / DAGGER DX
– GREEN CABIN
– Dwayne Franklin

Rotown Rotterdam in samenwerking met Bass Odyssey
– Addison Groove (UK)
– Victim Victim
– Jahua B2B Ruwedata
– Panda Lassow
– Atiq

Club Vibes in samenwerking met Cloudhead
– T.Raumschmiere (DE)
– Smudged Toads
– Stöma

Café Stalles in samenwerking met Hete Hond
– Maask
– Afronaut
– Mucky
– Creepa
– Mr. Curi
– NΔLΔ
– DoodLeuk
– Hete Hond Saussystem:
Soulwes & Simadan

Belgisch Biercafé Boudewijn in samenwerking met Sense the Real
– The Soul Pilot
– Le Romph
Oscar Poiesz
– Mfa Andrade

Kraftbar r’dam in samenwerking met Sense the Real
– Afrobot
– Moody Mehran
– Joe Manish
– Max Abysmal
– Bossoyo
– Sykes

Eendrachtsplein (voor het oude politiebureau) in samenwerking met Masego Soundsystem
– Indica Dubs (UK)
– Masego
– RasTimBo (DE)
– Rootsman

Noodlebar in de tram (mede mogelijk gemaakt door Jongerenbijdrageregeling Rotterdam)
– Mono-Poly
OSC1899
Colloid
– Animistic Beliefs
– Boris Scorpio

Extra informatie
Datum: zaterdag 1 oktober
Locatie: Nieuwe Binnenweg
Tijd: vanaf 14.00 uur
Entree: overal gratis!
Meer weten? Op deze Facebookpagina kun je alles vinden over de artiesten, tijdschema’s en overige informatie van het festival.

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDit event wordt mede mogelijk gemaakt door Music Support Rotterdam.

 

Music Support: RVLT Festival

rvltDe derde editie van Rotterdam’s enige multi-disciplinaire underground festival staat voor de deur! Op 30 september en 1 oktober draait alles om electronica, drum ’n bass, breakcore, hardcore en glitch in WORM.

RVLT Festival biedt een weekend vol performances, workshops, films, lezingen en exposities. Naast lokale helden als FFF, Bong-Ra en DJ Thrasher zijn er dit jaar de volgende internationale artiesten uitgenodigd: Filastine (USA), DJ Shitmat (UK), Mark N (Aus), Tim Exile (UK), Laurent Ho (Fra), Simon Underground (UK), High Rankin (UK), VVHY (Ru), Brice Lane (Mar), Rotator (Fr) en Oliver Kucera (CZE).

Audio en visual workshops
Je kunt gratis deelnemen aan de audio en visual workshops die tijdens het dagprogramma worden gegeven door Bleton, Brice Laine, Filastine, VVHY, Tim Exile, High Rankin, Oliver Kucera en Elektruck. Op zaterdag is ook de Popunie aanwezig voor ‘one-on-one’ gesprekken over het profileren en promoten van je act.

Extra informatie
Datum: vrijdag 30 september & zaterdag 1 oktober
Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71
Aanvang dagprogramma vrijdag: 15.00 u | avondprogramma 19.30 u
Aanvang dagprogramma zaterdag: 12.00 u | avondprogramma 20.30 u
Entree: combiticket €30,- | passepartout €40,-
Facebookevent

Meer informatie en het complete programma vind je op de site van RVLT.

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCHet RVLT Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Rotterdam.