Popunie Music Support: A Festival Downtown

afdtOp 3 oktober zal de tweede editie van A Festival Downtown plaatsvinden. Dit festival presenteert spannende, elektronische muziek op een unieke locatie middenin het centrum van Rotterdam. Tijdens A Festival Downtown wordt de Nieuwe Binnenweg voor één dag omgetoverd tot een festivalterrein met verschillende binnen- en buitenlocaties. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

A Festival Downtown laat zien dat er binnen elektronische muziek meer te ontdekken valt dan techno of dance muziek. Er is ruimte voor artiesten uit de hiphop scene, maar eveneens voor artiesten die met bijvoorbeeld een indie, singer/songwriter of jazz insteek werken. Zelfs hardere gitaarbands die met elektronica flirten worden er gepresenteerd.

Het festival pakt uit met flinke internationale namen als Onra (Frankrijk), Clap! Clap! (Italië) en Ball Park Music (Australië), maar laat ook zeker zien welke parels Rotterdam zelf te bieden heeft. Met Pink Oculus, De Likt, Afronaut en The Soul Pilot, Dikkens en Boom Boom du Terre presenteert A Festival Downtown een nieuwe generatie spannende Rotterdamse muzikanten.

A Festival Downtown is voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe muziek en zich graag laat verrassen. Het festival begint om 14:30 op het hoofdpodium en gaat op verschillende locaties door tot in de vroege uurtjes.

Locaties
Het hoofdpodium staat op het Eendrachtsplein en verder zijn er verspreid over de Nieuwe Binnenweg op allerlei binnen- en buitenlocaties optredens. Het festival maakt gebruik van podia als Rotown en Vibes, maar presenteert ook artiesten op minder standaard plekken.

Zo zullen er ook optredens zijn bij Black Widow, de Plaatboef en in Belgisch Biercafé Boudewijn. Net als vorig jaar kun je dit jaar ook weer gratis meerijden in de klassieke vierasser (tram) die over de Nieuwe Binnenweg rijdt. En zelfs ín de tram kun je genieten van live muziek.

afdt2Extra informatie
Datum: zaterdag 3 oktober
Locatie: Nieuwe Binnenweg
Tijd: vanaf 14:30 uur
Entree: overal gratis!
Facebookevent

Meer weten? Op de A Festival Downtown facebook-pagina vind je o.a. de hele lineup, timetables en links naar de bands.

A Festival Downtown wordt georganiseerd door Stichting De Nieuwe Lichting en wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Rotterdam.

Right of Way Festival 2015

rowDe oren suizen nog van Baroeg Open Air, maar de metalgolf is nog láng niet voorbij: op 26 september vindt de 6e editie plaats van het Right of Way Festival in Muziekpodium Rotonde in Berkel en Rodenrijs. Met maar liefst acht namen op de poster en Magnacult als headliner.

Het voelt als de dag van gisteren dat de 5e editie van het jaarlijks terugkerende metalfestival Right of Way plaatsvond. Het festival, georganiseerd op het terrein van Muziekpodium Rotonde in Berkel en Rodenrijs staat nog in menig geheugen gegrift, en dat is ook niet zo raar, aangezien namen als The Charm The Fury, Facelifter, Primitive en Bloodsphere toen het podium beklommen. Een logische vraag is dan ook, of dat wel te overtreffen valt?

Na 26 september zullen we het zeker weten, maar het moge duidelijk zijn dat de organisatoren van dit topfestival hun uiterste best hebben gedaan. De line-up is weer ongelofelijk! Vooral met headliner Magnacult op de poster, stevent de 6e editie van Right of Way weer onmiskenbaar op succes af.

MagnaCult-webEr prijken maar liefst acht bands op de poster, die geen van allen zouden misstaan op de grootste festivals van Europa. Faith Ablaze bijvoorbeeld, zeer waarschijnlijk de jongste band van allemaal, zal veel metalkenners al bekend in de oren klinken. Deze vier jonge knullen speelden al vaker in de Rotonde, en lieten het publiek daar hun trashcore metal horen. Het geheel is behoorlijk groovy en de invloed van bands als Korn, Metallica en Killswitch Engage druipt van de dikke riffs af. Iedereen die nog niet overtuigd is van de metalkwaliteit die deze regio te bieden heeft, zou alleen al omwille van Faith Ablaze naar Right of Way moeten komen!

Warmaster is al wat langer van de partij, maar met minstens zoveel energie. Deze band begon oorspronkelijk als tweemans project in 2004 en speelde tot haar debuutrelease First War in 2008 met voltallige band op bijna elk podium in het land. Na 2008 werd Europa bestormd, met veel succes. De old-school deathmetal die ten gehore wordt gebracht is hard, rauw en meedogenloos, voor elke fan van het genre een ‘must’ dus.

1969213_974994155849009_1753325473154781479_nNog meer ervaren zijn de mannen van Roadkill. Ondertussen met een gevestigde naam in de regio, spelen de heren van Roadkill al langer dan twintig jaar keiharde metal, en niet zonder succes. De fanbase van Roadkill heeft zich sterk uitgebreid over de jaren en van elk optreden kan een moshend metalfeest verwacht worden.

 

11392912_875504919182610_3023440189135923012_nNog zo’n band met een trouwe groep volgelingen is Nox Aeterna uit Rotterdam. Het geluid van Nox Aeterna is solide, melodieus en Scandinavisch beïnvloed. Vooral met hun laatste album The Desperation Deal draaiden de vier heren en één dame alle neuzen hun kant op. Aardschok, Lords of Metal, Zware Metalen en zelfs een paar internationale metalzines waren unaniem positief. Live komt deze band het best tot zijn recht, de shows zijn meeslepend en hard! Al tien jaar zetten ze keer op keer shows neer waar nog lang over nagepraat wordt.

Ook de naam Rise Upon Fortunes prijkt op de Right of Way poster. Deze naam zal nog niet bij erg veel mensen bekend zijn, maar bestaat uit zes veteranen uit het vak. Door sommige kenners wordt Rise Upon Fortunes gezien als dé band die de zware taak op zich heeft genomen het Nederlandse metalcore-genre nieuw leven in te blazen. De nummers zijn hard, snel, agressief en technisch zeer begaafd. Deze heren zijn hard bezig een gevestigde naam van Rise Upon Fortunes te maken. Een prachtkans voor de metalliefhebber om ze op Right of Way te aanschouwen!

Eveneens een band die het nationale metalcore-schip eigenhandig de horizon tegemoet wil laten zeilen is het Luxemburgse Kill The Innocent. Deze vijf mannen mogen zichzelf ondertussen een van de beste metalbands in Luxemburg noemen, met een ongekende passie voor het live ten gehore brengen van hun messcherpe riffs en rauwe lyrics. Right of Way zullen ze zonder twijfel dan ook aan het moshen krijgen.

Net als Seita trouwens, wat eveneens een band van behoorlijk formaat is. Naar eigen zeggen geïnspireerd door alles wat het menselijk lijden omvat, naar eigen ervaring ingevuld. Seita heeft ondertussen op de grote festivals van Europa van zich laten horen; Zwarte Cross en Metal Bash Open Air om er maar een paar te noemen. Eveneens hebben ze in het voorprogramma van bands als Sepultura, Six Feet Under en Soulfly in heel Europa mogen spelen. Momenteel zijn ze hard aan het schrijven aan hun tweede album, waarvoor titelsuggesties nog altijd welkom zijn. Natuurlijk liet de band een uitstapje naar Berkel en Rodenrijs niet aan zich voorbijgaan, en dat is iets waar de organisatie van Right of Way best wel een beetje trots op mag zijn.

Extra informatie
Datum: zaterdag 26 september
Locatie: Muziekpodium Rotonde, Het Hoge Land 15, Berkel en Rodenrijs
Aanvang: 14.30 uur
Entree: € 7,50 | leden: € 5,-
Facebookevent

Meer weten over Right of Way? Bekijk de website van Rotonde of de Facebook-pagina.