Mike Redman gaat samenwerking aan met horror-icoon Charles Band

Charles Band and Mike RedmanIedere fanatieke horrorliefhebber kent de Amerikaanse regisseur en producent Charles Band. Met meer dan tweehonderd producties op zijn naam is zijn werk ook het grote publiek niet ontgaan. Titels als Re-Animator en Puppet Master zijn klassiekers en kennen tot op de dag van vandaag een grote schare fans.

Charles Band is de oprichter van het toonaangevende Empire Pictures vanaf de begin jaren tachtig. Band staat bekend als een pionier die de homevideo explosie in deze periode naar zijn hand wist te zetten. Begin jaren negentig werd Empire omgedoopt tot Full Moon Entertainment en beleefde zijn eerste successen met de Puppet Master en Subspiecies films. Door een zeer goede distributie was er geen ontkomen aan de Full Moon films in de videotheek.

Ondertussen is er in de afgelopen jaren veel veranderd en zijn niet alleen de budgetten geslonken waarmee films worden geproduceerd, ook is de videotheek nagenoeg ter ziele. Ondanks dit zit Full Moon (nu Full Moon Features) nog steeds in de running en smult het publiek van rariteiten als Killjoy, Evil Bong en Gingerdead Man. Ook lijkt Charles Band opnieuw het wiel te hebben uitgevonden met het onlangs gelanceerde website, waarbij de liefhebber digitaal getrakteerd wordt op de Full Moon films in de trend van Netflix.

Rotterdammer Mike Redman is inmiddels een cultfenomeen van eigen bodem. Als regisseur van concessieloze documentaires (Walkmen, Anagram, Sample: not for sale), als special make-up effects maker in de jaren ’90 (Who am I, Jezus is een Palestijn, The Delivery), platenlabel eigenaar van Redrum Recordz, maar vooral als artiest en initiator van obscure elektronische muziek onder de naam Deformer.

Als Deformer heeft hij niet alleen de Grote Prijs van Zuid-Holland 2006 gewonnen, maar ook menig internationaal podium betreden en een twintigtal platen op zijn naam staan. Toonaangevende festivals als Lowlands en Outlook staan op zijn cv en ook samenwerkingen met artiesten als Public Enemy, DJ Starscream (Slipknot) en Living Colour zijn wapenfeiten. Deformer is vooral jungle/drum and bass georiënteerd, maar gaat de diepte in met originele concepten en vaak verknipte platenhoezen die eerder de associatie met een deathmetal plaat opwekken. Tracks als Slasher, Meatcleaver en Repossessor liegen er niet om.

Redman is horrorfan sinds de jaren tachtig. Dit was reeds te merken aan zijn werk als special effects maker en in zijn muziek wordt dit ook niet onder stoelen of banken geschoven. Aangezien Redman kind aan huis was bij de lokale videotheek en zelf een flinke VHS collectie bezit, is hij jarenlang bekend met het werk van Charles Band. “De karakters van de Puppet Master film zijn mede aanleiding geweest om een carrière als special effects maker te beginnen”, aldus Redman.

Na een vruchtbare periode heeft Redman de special effects aan de wilgen gehangen, maar is Full Moon nooit uit het oog verloren. Enige tijd geleden hebben Mike Redman en Charles Band de handen ineen geslagen voor het realiseren van een muziekproject getiteld: Full Moon Deformed. Het zal als album worden uitgebracht en het karakteristieke van Full Moon en Deformer zullen met elkaar versmelten tot een uniek project.

Meer weten over Mike Redman? Marel Kroon heeft hem geïnterviewd! Lees het interview hier.

The Afterveins releast videoclip op weg naar plaatrelease

afterveinsDe Rotterdamse psychedelic / wave band The Afterveins heeft de eerste videoclip uitgebracht op weg naar hun plaatrelease, die 13 maart zal plaatsvinden in Rotown Rotterdam.

De videoclip zal tevens hun nieuwe single zijn die de naam Furstration draagt en is opgenomen in Holland Spoor Studio’s Den Haag met Chris Muller. De videoclip is opgenomen door Kevin Spacey in het kasteel waar Koningin Juliana oorspronkelijk is geboren.

http://www.youtube.com/watch?v=GH6EiqmO6do
The Afterveins – Furstration

The Afterveins is onder meer bekend van de Grote Prijs Rotterdam, waar zij in november 2013 de eerste prijs hebben gewonnen in de categorie Bands. De band tourde meerdere malen door Frankrijk, België en Nederland en zal 13 maart hun debuutalbum releasen in Rotown tijdens Rotown College. Ook de Rotterdamse band The Sweet Release Of Death zal hier optreden. Het album is opgenomen in Studio 195 met Patrick Delabie (onder andere The Travolta’s, Krezip en The Apers) achter de knoppen en zal worden uitgebracht op het Rotterdamse platenlabel YCR.

Extra informatie
Datum: donderdag 13 maart
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17, Rotterdam
Aanvang: 21:30 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van The Afterveins.

Foto: Marc Nolte