Full Moon Deformed presentatie in LantarenVenster

Full Moon Deformed coverIedere fanatieke horrorliefhebber kent de legendarische Amerikaanse regisseur en producent Charles Band. Met meer dan tweehonderd producties op zijn naam is zijn werk het grote publiek niet ontgaan.

Titels als Re-Animator en Puppet Master zijn klassiekers en kennen tot op de dag van vandaag een grote schare fans. Met zijn filmbedrijf Full Moon Features was Band vooraanstaand in de vhs explosie en serveert de liefhebber tot op de dag van vandaag films vanuit zijn rariteitenkabinet.

Rotterdammer Mike Redman is inmiddels een cult fenomeen van eigen bodem. We kennen hem als regisseur van concessieloze documentaires (Walkmen, Anagram, Sample: not for sale), als special make-up effects maker in de jaren ’90 (Who am I, Jezus is een Palestijn, The Delivery), platenlabel eigenaar van Redrum Recordz, maar vooral als artiest en initiator van obscure elektronische muziek onder de naam Deformer.

Welnu, Charles Band en Mike Redman hebben de handen ineen geslagen voor het realiseren van een muziekproject getiteld: Full Moon Deformed. Het karakteristieke van Full Moon en Deformer zijn versmolten tot een bijzonder project.

Op 25 maart zal in LantarenVenster de presentatie van dit project plaatsvinden. Ook zal Charles Band’s horrorfilm klassieker Puppet Master voor het eerst in tijden in zijn geheel worden vertoond. Als extra bonus krijgt iedereen bij aankoop van een kaartje ook nog eens de Full Moon Deformed cd gratis!

Extra informatie
Datum: dinsdag 25 maart
Locatie: LantarenVenster (zaal 2), Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 8,50 euro (inclusief cd)

Voor meer informatie bezoek je de website van LantarenVenster.

Meer weten over Mike Redman? Marel Kroon heeft hem speciaal voor de Popunie geïnterviewd! Lees het interview hier.

Rotterdam presenteert nieuw dancefestival op en langs de Maas

dance-floatOp 5 juli zal de eerste editie van een episch en spraakmakend dance evenement plaatsvinden op het water van de rivier de Maas in Rotterdam. Onder de naam DanceFloat wordt in de haven van Rotterdam een complete dance experience gepresenteerd, die zowel op het water (Offshore), als op de kades langs de rivier in de binnenstad (Onshore) zal plaatsvinden. Op diverse schepen, alsmede op de locaties aan de oever van de Maas, zal een brede waaier aan stijlen uit de dance scene vertegenwoordigd zijn.

In samenwerking met diverse gevestigde organisaties uit de dancescene, zoals Club Vie en Broodrooster Feest wordt er een uitgelezen line up samengesteld met bekende dj’s en spraakmakende talenten. Dit alles met de indrukwekkende skyline van Rotterdam als decor. Organisatoren Cum Laude Events en DUCOS Productions hebben de handen ineen geslagen om dit festival tot stand te brengen en spreken van een uniek evenement dat nog nooit eerder in Nederland heeft plaatsgevonden.

Onshore
DanceFloat Onshore bestaat uit vier party area’s ingericht op de kades langs de Maas met elk 5000 bezoekers. De Parkkade, het Leuvehoofd en het terrein bij de historische SS Rotterdam op Katendrecht worden elk het decor van diverse stijlen binnen de elektronische dance muziek. Van house, eclectic en techno tot aan de opzwepende beats van de welbekende hardstyle, iedere dance liefhebber zal aan zijn trekken komen tijdens DanceFloat.

Offshore
DanceFloat Offshore vaart met vier schepen, met elk een capaciteit van 1000 tot 1500 bezoekers, over de Rotterdamse Maas. Ook hier vertegenwoordigt ieder schip een andere stijl binnen de dancescéne en is volledig uitgerust met volwaardige dance podia, luxe VIP lounges, uitgebreide horecavoorzieningen en nog veel meer. DanceFloat Offshore wordt een spektakel van indrukwekkende schepen die gezamenlijk en afzonderlijk voor een ware sensatie zorgen.

Onshore meets Offshore
Het absolute hoogtepunt van DanceFloat vindt plaats wanneer Onshore en Offshore bij elkaar komen. Waar er een match is voor wat betreft dance stijl tussen Onshore en Offshore, zal het schip op circa 10 meter afstand van de kade voor anker gaan, waarop de dj van het schip de speakers overneemt van de dj op de kade. Met als resultaat, een ongekend spectaculair samenspel van dance liefhebbers op kade en schip.

Trailer DanceFloat 2014

De line-up van DanceFloat wordt de komende weken bekend gemaakt.

Extra informatie
Datum: zaterdag 5 juli
Locatie: oevers van de Maas
Entree: Early Bird Tickets zijn vanaf 28 maart verkrijgbaar via de website van DanceFloat.

DanceFloat is een initiatief van Cum Laude Events en DUCOS Productions. DUCOS Productions is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van Parkpop (Den Haag), Night at the Park (Den Haag) en Robin Rotterdam Unlimited.