Mike Redman kondigt nieuw project aan: The Travel

travelDat Mike Redman een bezig baasje is, is niets nieuws onder de zon. Documentaires, kunstprojecten en platen maken, hij lijkt er zijn hand niet voor om te draaien. Zijn onlangs verschenen succesvolle project Voodoom (een samenwerking tussen Deformer en Bong-Ra) is nog niet eens afgekoeld of er staat alweer een nieuw project op zijn naam: The Travel.

Waar Redman met Deformer internationaal grote menigten in beweging brengt met zijn elektronische geweld, zo gaat hij met The Travel de diepte in en maken de opzwepende beats plaats voor duistere, tergend claustrofobische tracks met een hoog filmmuziek gehalte.

Niet voor niets zijn een aantal van de tracks inmiddels geadopteerd door verschillende Amerikaanse filmmakers. De tracks zijn muzikale koortsdromen op doortocht en lijken na verloop van tijd met moeite op het juiste pad te blijven. De titel van het album is treffend; Nyctophobia, dat angst voor de duisternis omvat.

Ook is er bij dit project meer plaats voor live instrumenten, die de dialoog aan gaan met Redman’s productionele vaardigheden en onheilspellende sound-design. Het luisteren van Nyctophobia wekt automatisch beelden op en neemt je mee op een reis door de duisternis.

Voor het artwork van Nyctophobia is de legendarische gitarist en visueel kunstenaar Vernon Reid (Grammy winnaar en oprichter van Living Colour) verantwoordelijk. .

Wil je meer weten over de achtergrond van Mike Redman? Check deze Wikipedia pagina of dit interview uit de oude doos, door van onze eigen Marel Kroon.

Music Support: Cretopia’s Lekker Zonder Stekker! met Csv Faraway en Nani Kryeziu

11887890_1024551270928914_3284927143620834192_n
Op zondag 30 augustus presenteert Cretopia Rotterdam​ Lekker Zonder Stekker! met singer/songwriters Csv Faraway en Nani Kryeziu. Kom langs, feel the groove en neem een heerlijk drankje. Breng ook je instrument of je unieke stemgeluid mee en laat je na afloop tijdens de jamsessie!

Csv Faraway
Csv Faraway is de artiestennaam van Camiel, een singer/songwriter uit Rotterdam. Hij is 22 jaar jong, speelt gitaar, zingt, rapt en dicht.“Muziek is de deur tot mijn ziel, rappen doe ik meestal als ik boos ben. Als ik zing of rap dan sluit ik mezelf op, open mijn eigen wereld en ga op zoek naar mijn serenity“.

Na 5 jaar een break te hebben gehad kwam hij met een Comeback Play With Me. Zijn grote droom is om op te treden voor zijn biologische vader en adoptieouders samen in Marokko. Hij haalt zijn inspiratie uit grote artiesten zoals James Arthur, Ed Sheeran en Justin Timberlake. Camiel wordt begeleid door Nani Kryeziu.

Nani Kryeziu
De tweede artiest is Nani Kryeziu, ook een 22 jarige singer/songwriter uit Rotterdam. Muziek is zijn passie en uitlaatklep. Naast muzikant is hij producer en op dit moment maakt hij zijn one-man show vol muziek en persoonlijke verhalen.

Lekker Zonder Stekker
Onder het motto Lekker Zonder Stekker! organiseert Cretopia elke zondagmiddag livemuziek in de intieme huiskamersetting van Toko51. Bijzonder is dat iedereen van harte welkom is om mee te jammen na afloop van de concerten. Al eerder werden er Gumbo (Blues) Sessions met o.m. Keith Dunn, diverse akoestische sessies en een reggaefestival georganiseerd. En altijd kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes. En dat alles voor maar €2,50?!

toko51Extra informatie
Datum: zondag 30 augustus
Locatie: Toko51, West-kruiskade 51
Programma: 14.00–18.00 uur (laatste anderhalf uur jamsessie)
Toegang: € 2,50
Facebookevent

Meer info over Cretopia op hun site of Facebook pagina

Lekker Zonder Stekker! wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Rotterdam.