The Afterveins releast videoclip op weg naar plaatrelease

afterveinsDe Rotterdamse psychedelic / wave band The Afterveins heeft de eerste videoclip uitgebracht op weg naar hun plaatrelease, die 13 maart zal plaatsvinden in Rotown Rotterdam.

De videoclip zal tevens hun nieuwe single zijn die de naam Furstration draagt en is opgenomen in Holland Spoor Studio’s Den Haag met Chris Muller. De videoclip is opgenomen door Kevin Spacey in het kasteel waar Koningin Juliana oorspronkelijk is geboren.

http://www.youtube.com/watch?v=GH6EiqmO6do
The Afterveins – Furstration

The Afterveins is onder meer bekend van de Grote Prijs Rotterdam, waar zij in november 2013 de eerste prijs hebben gewonnen in de categorie Bands. De band tourde meerdere malen door Frankrijk, België en Nederland en zal 13 maart hun debuutalbum releasen in Rotown tijdens Rotown College. Ook de Rotterdamse band The Sweet Release Of Death zal hier optreden. Het album is opgenomen in Studio 195 met Patrick Delabie (onder andere The Travolta’s, Krezip en The Apers) achter de knoppen en zal worden uitgebracht op het Rotterdamse platenlabel YCR.

Extra informatie
Datum: donderdag 13 maart
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17, Rotterdam
Aanvang: 21:30 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van The Afterveins.

Foto: Marc Nolte

Delouise

cropped-delouise_cdcover

Lay Low
cd-album / download-album
singer/songwriter

Wies Peeters is Delouise, een Rotterdamse act met een wereldse sound. Lay Low is de opvolger van het album Delivery In A Forthnight. De elf songs op nieuwe plaat vormen een fijne combinatie van folk, country, blues en pop. Eerder speelde Delouise al in de voorprogramma’s van onder andere Beth Hart en Di-rect. Gewapend met haar kleine ukelele vriend is Delouise nu klaar om Nederland te veroveren met een fris geluid.

Tijdens de albumrelease in Rotown konden we al genieten van een act die aan alle kanten klopt. Met de juiste muzikanten om haar heen stond Delouise vol overgave te spelen, te zingen en haar verhaal te vertellen. Ze staat als een huis, en dat is prettig luisteren. Met deze ervaring nog vers in het geheugen ga ik er eens goed voor zitten.

Het album opent met Let The Hard Rain Fall. Een prachtige staaltje songwriting waarin Delouise niet schroomt haar stem het arrangement te laten dragen. Hier maak je direct kennis met haar pure, warme en volle geluid; een stem die doet denken aan menig Amerikaanse country vocaliste. Maar dan Delouise, met heel veel Delouise.

Het album is heel veelzijdig ingekleurd. De instrumentatie blijft verrassen en de variatie in songs houdt me geboeid. Iets verderop in het album laat Delouise goed horen dat ze ook behoorlijk kan blazen en vocaal veel aankan zoals in de stevige, bluesy song Nighttrain.

Favorieten op deze plaat zijn toch wel titelsong Lay Low en Home Is Where You Are. De laatste voelt letterlijk aan als thuiskomen. De energie in deze song is meer ‘poppy’ dan de rest van de plaat. Toch past het heel goed in het geheel. De kracht van deze plaat ligt mijns inziens dan ook in het gemak waarmee Delouise stijloverschrijdend schrijft en speelt, maar toch heel dicht bij zichzelf blijft.

Singer/songwriters met zo’n flinke dosis eigen sound zijn schaars. Ook na deze plaat zullen we van Delouise vast nog veel meer moois gaan horen.

Download Lay Low via iTunes

Roufaida Aboutaleb