Meet The Pro #44 – Demopitch!: Maak kennis met het panel!

Tijdens de Rotterdamse Popweek keren we terug met een nieuwe editie van Meet The Pro. In CultureHub vindt op dinsdag 8 november Meet The Pro #44: Demopitch! plaats. Wil jij je demo laten beoordelen door professionals uit de muziekindustrie en feedback erop krijgen? Schrijf je dan snel in en laat je demo beoordelen tijdens een speeddate met professionals. Lees hier wie de panelleden zijn!

Popweek Special: Meet The Pro #44 – Demopitch
Tijdens deze Meet The Pro speeddate sessie wordt je gekoppeld aan de aanwezige pro’s, waarmee je in gesprek gaat en die jouw track gaan voorzien van feedback. Na de speeddates is er nog ruimte om vragen te stellen tijdens een korte Q&A. Ook zal het Popunie team aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en feedback te geven op jouw EPK. Wie de pro’s zijn maken we snel bekend, dus hou onze pagina en socials in de gaten.

De Meet The Pro #44: Demopitch sessie vindt plaats op dinsdag 8 november, van 19:00 tot 21:30 in CultureHub, Rotterdam. Aanmelden is gratis, maar plekken zijn beperkt, dus schrijf je snel in. Meedoen met je track? Dat doe je door je demo en EPK te mailen naar jessica@popunie.nl

Let op: voor deze sessie moet je jezelf van te voren inschrijven. Er is geen mogelijkheid om je aan de deur nog aan te melden.

Het panel
In het panel dit keer vier professionals uit verschillende hoeken van de industrie: Jaap de Waart (Radar Agency), Marjolein Kooijman (muzikant, programmeur, organisator en marketeer o.a. Hey Ho Let’s Go), Ben Ascherman (boeker en promoter Trusty Chords Agency, Rock ’n Roll Highschool, Rotown) en Job Smit (co-founder Mattan Records)

Jaap de Waart
Rotterdammer Jaap de Waart is boeker bij Radar Agency. Zijn artiestenbestand bestaat uit DOOL, The Kik, DeWolff, EUT, Thijs Boontjes, YoungRubbi, Dawn Brothers en vele anderen.

Marjolein Kooijman
Marjolein werkt als artist coach bij o.a. Conservatorium Haarlem, Fontys en diverse popkoepels, ook zet zij zich in voor goed bestuur, de Fair Practice Code en duurzame artistieke ontwikkeling.

Ze heeft ruim 20 jaar ervaring als muzikant, programmeur, organisator en marketeer bij festivals en podia zoals Popronde, GÂRDEN, Come Out & Play Festival, Cultuurpodium Groene Engel, Muziekgebouw Eindhoven, Young Vips Jazz Talent, Oranjepop en filmfestival Go Short. Tijdens haar studie aan de Rockacademie tourde ze internationaal met de succesvolle band The Gathering, waarmee ze zelfs een Edison in ontvangst mocht nemen. Heb jij ambitieuze plannen en wil je graag concrete stappen zetten en je muzikale carrière een boost geven? Hey Ho Let’s Go en sparren maar!

Ben Ascherman
Ben is sinds een jaar of tien werkzaam in de muziekindustrie en ooit de muziek ingerold als drummer en vrijwilliger bij het lokale poppodium. Na wat omzwervingen in muziek werkt Ben sinds begin 2021 als independent boeker en promotor onder de naam Trusty Chords Agency, waarmee hij voornamelijk internationaal talent naar Nederland haalt. Daarnaast werkt hij aan de carrière van Nederlandse artiesten als Charlie & The Lesbians, Scram C Baby en Abdomen als boeker bij Rock ’n Roll Highschool én versterkt hij sinds begin dit jaar de programma-afdeling bij Rotown in Rotterdam. Hiervoor heeft hij onder andere gewerkt bij V11, Double Vee Concerts en Grasnapolsky.

Job Smit
Job Smit is een van de eigenaren van het Rotterdamse independent label Mattan Records. Mattan Records brengt muziek uit van o.a. The Vices, POM en Mood Bored. Daarnaast verricht Mattan Records PR werkzaamheden in Nederland en België voor artiesten zoals The 1975, Wolf Alice, Jungle, Viagra Boys, Alt-J en nog veel meer.

In het verleden heeft Job o.a. gewerkt voor MTV, VICE en het label Caroline Benelux (nu Virgin). Als promoter (radio, tv en pers) heeft hij gewerkt met artiesten zoals: Tame Impala, Underworld, Beck, Tamino, Rhye, Kate Tempest, Metronomy en De Staat. Ook is hij muziekprogrammeur van het International Film Festival in Rotterdam.

Meet The Pro: 
Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector. Er vinden meerdere Meet The Pro sessies per jaar plaats, georganiseerd door de Popunie op verschillende plekken in Rotterdam. Check ook de site om te zien welke onderwerpen er al zijn behandeld én lees alle verslagen van voorgaande sessies.

Extra info:

Meet The Pro#44: Demopitch!
Datum: dinsdag 8 november
Locatie: CultureHub, Willem Buytewechstraat 144a, 3024 VG Rotterdam
Deur open: 18:45
Aanvang: 19:00 – 21:30
Inschrijven
Facebook event

—-

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam. Voor het totale Popweek programma kijk je op de speciale site.

Kijk op www.rotterdamfestivals.nl voor het complete Rotterdamse festivaloverzicht.

Popweek Special: Popronde Rotterdam

Popronde, het grootste rondreizend festival van Nederland trekt tijdens de 10e editie van de Rotterdamse Popweek weer door het centrum van de stad! Op zaterdag 5 november staan er meer dan 75 optredens op ruim 30 locaties gepland, verspreid door de Rotterdamse binnenstad. Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties en laat je verrassen door de muziek van de Popronde acts! Het programma is inmiddels bekend en we highlighten een aantal acts van deze Popweek Special.

Popronde Rotterdam
Popronde Rotterdam wordt dit jaar weer georganiseerd zoals je het gewend bent: met gratis toegang en een hoop optredens. Er wordt uitgepakt op bijzondere locaties als Markthal, De Bonte Koe, Bar3, Het Derde Servies, Dutch Dukes, Vibes, Bibliotheek Rotterdam, Donner, Mascolori, StayOkay, Roodkapje, de Riddert en nog veel mee. Het programma start om 12:30. Een greep uit het programma:

CYNN (alternative – 12:30 Markthal “Preview”, 19:15 Belgisch Biercafé Boudewijn)
Popronde Rotterdam gaat om 12:30 van start met een preview van de alternatieve act CYNN in de Markthal. Het donkerroze licht dat uit de nieuwe ep van CYNN schijnt is even krachtig als geheimzinnig. Alsof de muziek van Tash Sultana tegen het universum van Stranger Things botst en deze one-woman-band uit de kringelende rook tevoorschijn komt. Overdenkingen en invloeden van The xx en en Sue The Night smelten samen tot een energieke brok van alternatieve pop.

 

Oliver Pesch (singer/songwriter – 14:30 Savoy Hotel “Preview”, 19:00 De Witte Aap)
Rotterdamse singer/songwriter Oliver Pesch is maar liefst twee keer te zien. Om 14:30 voor een preview in Savoy Hotel in de Hoogstraat. Een paar uur later om 19:00 staat Oliver voor een show in De Witte Aap. Oliver Pesch kennen we o.a. van de Kunstbende en de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Hij brengt moderne westcoast americana naar Nederland. Frisse, kritisch uitgedachte songs, die op de plaat én live zowel toegankelijk als overtuigend zijn. Met zijn single Shelly scoort Pesch een Topsong op NPO Radio 2 en is frequent te horen op 3fm en Radio Veronica. DJ’s Rob Stenders en Leo Blokhuis noemen hem dan ook als veelbelovend talent!

 

Bella Luna (soul/r&b – 14:30 Kunstuitleen Rotterdam)
Bella Luna is een soul zangeres met Filipijnse roots die momenteel in Nederland woont. De warmte en heesheid van haar stem doet denken aan de soul, funk & jazz. Rauw, heerlijk en authentiek – ze neemt je persoonlijk mee in haar show mee op de reizen en levenslessen op de meest positieve manier die je ooit gehoord hebt.

 

Jerry Island (pop/hiphop – 14:00 Bibliotheek Rotterdam)
Jerry Island is een Nederlandstalige artiest en producer. In zijn songs, die zweven tussen tussen hiphop, soul, r&b en pop, wil de artiest met rauwe eerlijkheid herkenbare situaties aankaarten. Met teksten die veelal voortkomen uit zijn eigen ervaring met liefde, melancholie, vrienden en familie beschrijft Jerry elk spectrum van het leven.

 

Babs (hiphop/pop – 20:00 De Doelen)
Ze is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen de stereotypes rond gender en seksualiteit die door de maatschappij worden opgelegd. Als vrouwelijke producer en rapper probeert ze op een speelse manier tegengas te geven in een door mannen-gedomineerde scene.

 

Baardvader (stonerrock/rock – 20:00 Bar3)
Baardvader uit Den Haag is een groovy fuzzrock trio met invloeden van bands uit de jaren 70 en 90 gemixt met stoner elementen. Een bekende maar unieke sound op een moderne manier uitgevoerd.

 

AISHA (r&b/pop – 21:00 De Doelen)
Wie goed doet, goed ontmoet. Dat is kenmerkend voor de Zoetermeerse R&B zangeres AISHA (22). De vocalist, afgestudeerd aan de Rockacademie, stond als kind in de AFAS Live en Ahoy en maakte haar tv-debuut bij The Voice Kids. Nu breekt een nieuwe periode aan, die met eigen muziek.

 

Daniel Nolet (pop – 21:45 De Doelen)
Ook winnaar van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 (categorie Singer/Songwriter) Daniel Nolet is dit jaar te zien tijdens Popronde! Daniel wisselt dansbare gitaarpop af met ambachtelijke songwriter-songs, zijn vierkoppige live formatie barst van de energie. Balancerend tussen de Arctic Monkeys en James Bay raakt Nolet met gevatte teksten over onderwerpen die er toe doen.

 

IVYVOX (rock/punk – 21:45 Hensepeter)
Met een flinke dosis feelgood & catchy high-energy vibes brengt IVYVOX je terug naar de tijd waarin pop punk en rock tunes hoog in de hitlijsten stonden! Het geluid en charismatische enthousiasme van deze Haagse babes & dude is kenmerkend, wat ze intussen al veel lof heeft opgeleverd bij platforms als 3FM, IndieXL en Pinguin Radio.

 

REFORMIST (metalcore – 22:30 Bar3)
Het uit Eindhoven (en stiekem ook een beetje uit Rotterdam) afkomstige REFORMIST brengt een moderne blend van metal. Vol dikke grooves, atmosferische cleans, brute riffs en emotievolle vocals. De band was eerder te zien op o.a. het Rotterdamse Submit Fest en bracht onlangs de nieuwe single Hivemind uit. Met invloeden van bands als Whitechapel, Novelists, Humanity’s Last Breath, Periphery en Meshuggah.

 

Om het volledige programma van Popronde Rotterdam te checken ga je naar www.popronde.nl/steden/rotterdam.