Winnaars Singer/Songwriter van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 bekend!

Op zondag 18 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 finale in de categorie Singer/Songwriter. Daniel Nolet, TESSA., LUCIA, JÓRMA en Alexandra Alden streden om de titel in Theater Zuidplein. De vijf finalisten moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. Daniel Nolet werd aan het einde van de avond benoemd tot de Juryprijswinnaar. De act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen, TESSA., won de Publieksprijs.

“Als je de arrangementen van deze act stript naar enkel gitaar en zang, dan blijven er ijzersterke songs over!” Aldus de jury bestaande uit Enoma Amayo, Marcel van As en Nancy Coolen.

Hou je van dansbare gitaarpop en eerlijke songs waar geen enkel thema taboe is? Dan is dit je man. Balancerend tussen de Arctic Monkeys en James Bay raakt Daniel Nolet met gevatte teksten over onderwerpen die er toe doen.

TESSA. neemt je mee op een unieke reis van spoken word en harmonieuze melodieën en gaat poppodia in Nederland veroveren met haar sprankelende persoonlijkheid. De jury over TESSA..

TESSA. is een Rotterdamse allround performer. Ze schrijft Nederlandse pop, R&B en spoken poetry; een #mengelmoesje en altijd recht uit het hart. Een zonnige verschijning die je op een authentieke manier laat verbinden met datgene wat er is.

De Juryprijswinnaar heeft met de overwinning onder andere €1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2023 gewonnen. Rotterdam Music AwardsNet zoals vorig jaar worden de juryprijswinnaars van de vier GPR-categorieën automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.Alle winnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 bekendMet de bekendmaking van de Singer/Songwriter uitslag zijn alle winnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 bekend. Op donderdag 8 september vond de finale van Hiphop en Producer in BIRD plaats. KIIRO won de Juryprijs en Dirikteur de Publieksprijs van Hiphop. In de categorie Producer ontving Susan Right de Juryprijs en De Kraken de Publieksprijs. Zaterdag 17 september vond de finale van Bands plaats in Theater Zuidplein. Daar won Ruwhel de Juryprijs en Chasing Hills de Publieksprijs.

Meer over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam is te vinden via de websiteFacebook en Instagram.
Copyright foto’s: Bordoo Creations (Singer/Songwriter en Bands) en Vera Yve (Hiphop en Producer)

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en o.a. mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, Gemeente RotterdamVSBfonds, Van Ommeren – De Voogt Stichting, VSBfonds en Stager.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 winnaars van Bands bekend

Op zaterdag 17 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 finale in de categorie Bands. Chasing Hills, JOLENE, Daimy Lotus, Ruwhel en Karvel streden om de titel in Theater Zuidplein. De vijf finalisten moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. Ruwhel werd aan het einde van de avond benoemd tot de Juryprijswinnaar. De act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen, Chasing Hills, won de Publieksprijs.

“Het swingt, raakt, neemt je mee en verrast. Het is dynamisch en oprecht!” Aldus de jury bestaande uit Dennis Wechgelaar, Dagmar Veenstra en Githa Biekman over Ruwhel.

Ruwhel is een Rotterdamse rapper, songwriter en organisator. Hij combineert hiphop met blues, jazz en Caribische sounds om zijn verhalen tot leven te brengen tijdens de liveshows. En dat deed hij bij de GPR met zijn Bigi Blues Band!⁠⁠

Met hun harmonieuze songs en vrolijke energie hebben ze al een enthousiaste fanbase opgebouwd”. De jury over Chasing Hills.

Chasing Hills is een vierkoppige indie poprock band uit Rotterdam. Ze voegen een catchy, energieke sound toe aan het muzikale spectrum van de indie poprock en rocken het podium met hun authentieke nummers.⁠

De Juryprijswinnaar heeft met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2023 gewonnen.

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de tweede finaledag van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in een zo goed als uitverkocht Theater Zuidplein. Met de gestreden finales van Hiphop, Producer en Bands zijn we er nog niet; morgen, zondag 18 september volgt de finale van Singer/songwriter in Theater Zuidplein.

Meer over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam is te vinden via de websiteFacebook en Instagram.

Copyright foto’s: Bordoo Creations