Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 winnaars van Hiphop & Producer bekend

Op donderdag 8 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 finale in de categorieën Hiphop en Producer in BIRD. In de categorie Hiphop streden Devón, Lemon el Agrio, Dirikteur, KIIRO & RAiK om de titel en bij Producer waren dat Susan Right, Nachtwaker, De Kraken en Jelle Bolijn. De finalisten bij Hiphop moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. Bij de categorie Producer kregen de finalisten één uur de tijd om een track in elkaar te zetten. KIIRO won de Juryprijs bij Hiphop en Dirikteur won de Publieksprijs. De act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen won de Publieksprijs. Bij Producer won Susan Right de Juryprijs en ging De Kraken er met de Publieksprijs vandoor.

“De winnende act bracht ons good-old Hiphop vibes zonder dat het stoffig wordt. We leerden de persoon achter de act kennen via sterke flows en teksten. Nog even en hij is ieders aidoru!” Aldus de jury bij Hiphop.

KIIRO, geboren 2000 Tokyo Japan, woont en werkt in Rotterdam. De Rotterdamse muzikant is al bezig met het schrijven van nummers en het maken van beats sinds 2015 en zijn passie is sindsdien alleen maar gegroeid. De teksten van Kiiro, in combinatie met zijn woordkeuze, lage stem en lazy manier van rappen pakken meteen je aandacht.⁠

“Hypnotiserend & volwassen met een kop en een staart”. Aldus de jury bij Producer.

Susan Right draaide onder andere al bij Burning Man NL, Panama Amsterdam en Sugar Factory Amsterdam en heeft sinds 2020 ook het produceren opgepakt. Ze produceert vooral melodic & organic house en melodic & deep techno. Op 9 september, de dag na de finale, brengt ze haar eerste EP uit!⁠

Susan Right & De Kraken

De winnaar heeft met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2023 gewonnen.

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de eerste finaledag van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Met de gestreden finales van Hiphop en Producer zijn we er nog niet; op zaterdag 17 september volgt de finale van Bands in Theater Zuidplein. Een dag later vindt op diezelfde locatie de finale van Singer/Songwriter plaats.

Meer over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam is te vinden via de website, Facebook en Instagram.

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en o.a. mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, Gemeente RotterdamVSBfonds, Van Ommeren – De Voogt Stichting, VSBfonds en Stager.

De finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 komen eraan!

Deze week is het zover; dan starten de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022! Maar liefst 19 Rotterdamse acts zullen alles uit de kast halen om de jury en het publiek te overtuigen en de titel binnen te slepen. Op donderdag 8 september trappen we af met de finale van de categorieën Hiphop en Producer in BIRD. De week daarop, op zaterdag 17 en zondag 18 september vinden de finales van Bands en Singer/Songwriter plaats in Theater Zuidplein. Tickets voor de finales zijn te koop via deze link.

De finalisten per categorie zijn:
Categorie Hiphop:
Devón, Lemon el Agrio, Dirikteur, KIIRO en RaiK
Categorie Producer: De Kraken, Susan Right, Nachtwaker en Jelle Bolijn
Categorie Bands: Chasing Hills, JOLENE, Ruwhel, Daimy Lotus en Karvel
Categorie Singer/Songwriter: TESSA., Alexandra Alden, Daniel Nolet, LUCIA en JÓRMA

De finales
Tijdens de finales hebben de finalisten 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen met hun set. De jury bestaat uit professionals uit de scene, o.a. Jeansen Djaoen, Camila Alvarez, Mijndert Rodolf, Nancy Coolen, David Joster, Githa Biekman, Dennis Wegchelaar, Annika Wetzko, Esther Roozendaal, en Jaap Wiewel. Aan het einde van elke finale wordt de publieksfavoriet en de juryprijs winnaar bekendgemaakt.

De finale van Producer kent een andere opzet, namelijk een beat battle, waarin de finalisten in een uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een sample pack, geleverd door de GPR. Na dit uur worden de tracks gepresenteerd aan de jury.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. De finales vinden plaats op:

Donderdag 8 september – Hiphop & Producer – Bird, Rotterdam
Zaterdag 17 september – Bands – Theater Zuidplein
Zondag 18 september – Singer/Songwriter – Theater Zuidplein

Meer over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam is te vinden via de website, Facebook en Instagram.