Finalisten Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 bekend!

Welke acts mogen optreden tijdens de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022? Na een aantal intensieve feedbackdagen op het Popunie kantoor is de jury uitslag van alle vier de categorieën bekend. Ook de wildcards zijn bekend! Dit zijn de acts die door de jury gekozen zijn, en de wildcards, die in de finale in september te zien zullen zijn. De finales van de GPR vinden plaats op donderdag 8 september in BIRD (Hiphop & Producer) en op zaterdag 17 (Bands) en zondag 18 september (Singer/Songwriter) in Theater Zuidplein.

Juryfinalisten
De demojury bestond deze editie uit Walter Wilhelm (DOX, categorie Singer/Songwriter), Nancy Coolen (LaLaLa Management, categorie Singer/Songwriter), Carlos van Erven (Sony Music, categorie Hiphop), Camila Alvarez (Warner Music Benelux, categorie Hiphop), Raluca Baicu (BIRD, categorie Bands), Lauren Schuller (Mascot Label Group, categorie Bands) Patrick Marsman (o.a. Pinkman Records, categorie Producer) en Nadia Struiwigh (Artiest, categorie Producer). De juryfinalisten voor de 2022 editie van de GPR zijn geworden:

Categorie Singer/Songwriter:  TESSA., Alexandra Alden, Daniel Nolet & Lucia Hakbijl
Categorie Bands:
Chasing Hills, JOLENE, Daimy Lotus & Ruwhel
Categorie Producer: 
De Kraken, Siki Martina, Susan Right & Nachtwaker
Categorie Hiphop: Devón, Lemon el Agrio, Dirikteur & Kiiro

Wildcard per categorie
Ook dit jaar is er een wildcard per categorie beschikbaar voor een act die alsnog door mag naar de finale. De wildcards zijn dit keer door het Popunie team ingezet voor acts die net niet door de juryselectie heen zijn gekomen, maar waar we veel potentie in zien en die hard aan het werk zijn geweest. De acts die we ook in de finale zien zijn:

Karvel (Bands), RAiK (Hiphop), JÓRMA (Singer/Songwriter) & Jelle Bolijn (Producer)

De weg naar de finale
De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury om het optreden in de finale te perfectioneren. Alle finalisten krijgen coaching in de vorm van een gesprek rondom de backline en stageplan, feedback op de biografie, presskit & social media, een fotoshoot en coachingsgesprek over gages en uitbetalingen.

Prijzenpakket
De finalisten krijgen sowieso een gage van € 270,- per persoon (tot max. 6 personen) voor het optreden in de finale. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-). De publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor Meet The Pro-sessies voor twee personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2023 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2022. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. De finales van de GPR vinden dit jaar plaats in BIRD en Theater Zuidplein.

Donderdag 8 september – Finale Hiphop & Producer – BIRD
Zaterdag 17 september – Finale Bands – Theater Zuidplein

Zondag 18 september – Finale Singer/songwriter – Theater Zuidplein

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door Popunie en o.a. mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Sena Performers en VSBfonds.

Tourverslag: Jessy Yasmeen in Londen

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Jessy Yasmeen vertrok onlangs naar Londen voor o.a. Sofar London. Over hoe die ervaring was lees je in het volgende verslag!

Woensdagochtend vertrekken we richting Londen met het vliegtuig. Voor mijn gitarist was
het de eerste keer Londen, voor mij de tweede keer, maar vooralsnog overweldigend voor
ons allen; De londense drukte, het verkeer van links en de grote afstand tussen de locaties.
We komen aan in onze hotelkamer, waar we nog even powernappen en douchen, om ons
klaar te maken voor onze Sofar London show in Peckham Crisis (een vintage store in
Londen).

We hebben nog wat tijd over dus besluiten samen naar het museum te gaan waar de
tentoonstelling “Behind the Stage” is. Hier neem je een kijkje in het leven van legende Amy
Winehouse. Haar kleding, pruiken, gitaren, maar ook geschreven lyrics. Het inspireert en
emotioneert mij zo van dichtbij. Haar sprankelijke persoonlijkheid, ongekende talent, maar
ook de keerzijde van de fame en de heftige familie omstandigheden. We waren allemaal blij
dat we hier nog even zijn wezen kijken.

Het is tijd om ons richting de venue te manoeuvreren, maar het is chaos. De weg vinden
gaat niet soepel en onze toetsenist (Box Clerx), die in de middag was geland en al op locatie
was, komt erachter dat onze gear niet werkt en we dus nog haastig op zoek moeten naar
verloopjes hiervoor. Gelukkig heeft Bob dit snel in de buurt kunnen kopen. We komen net op
tijd voor de soundcheck aan op locatie en hebben daarna nog even de tijd om wat te eten in
de buurt.

We worden warm ontvangen op de sfeervolle locatie; het is een soort huiskamersetting. Zo
een 50 man aan publiek zit hutje mutje naast elkaar en het is echt cosy. We zijn de eerste act (na ons spelen nog 2 acts rap en spoken word) en de presentator had zich goed ingelezen.
Ik voel de druk (ook, omdat ik de agent van LMSUK had uitgenodigd) en kom vervolgens vanuit de paskamer de ruimte inlopen waarbij er al hevig wordt geapplaudisseerd.

Terwijl ik op loop besef ik mij dat het best spannend is om mijn praatje in het engels te doen, maar ik zet de knop om en besluit alles te geven. Het is een bijzondere gewaarwording; want ik vertel en iedereen is muisstil! Ik heb de complete aandacht, waardoor ik mij vrij voel om nog meer de interactie met het publiek op te zoeken en omdat het zo intiem is kan ik de emoties van de luisteraars zien en voelen. Het is een geluksgevoel wat ik ervaar, omdat er een soort transactie plaatsvindt van emoties, waardoor we het moment echt met elkaar delen. Deze kwetsbaarheid is zo mooi. Ik denk dat dat de definitie is van joy (vreugde), het beleven met elkaar en waar ik het o.a. voor doe.

De show vliegt voorbij en ik ben dankbaar. Na mijn show en die van andere acts (wat overigens een genot was om bij te zijn!) komen mensen uit het publiek om de beurt naar mij en mijn bandleden toe met complimenten en dankbaarheid. Zo warm had ik het nog niet eerder ervaren! We gingen er weg met een warm gevoel.

Het is nacht en zowel mijn toetsenist als gitarist keren weer terug naar Nederland, omdat onze tweede show niet doorgaat. Deze kregen we uiteindelijk toch niet rond. Ik blijf vanwege een afspraak die eruit is voorgekomen met een promo en boekingsagent uit de UK genaamd
LMSUK. Die staat voor zaterdag, dus besluit ik de donderdag te besteden om langs venues te
gaan en te netwerken.

Vrijdag spreek ik af met Nana M. Rose die sinds kort in Londen zit en inmiddels onderdeel is van de levendige muziekscene daar. Het is zaterdag en we zouden afspreken op een groot event van LMSUK in Portsmouth Guildhall, maar helaas krijgt Adam ( mijn agent LSMUK) Covid, waardoor we dit online moeten doen. We praten over mijn doelen en over de niche daar en hoe ik deze kan gaan bereiken. We besluiten in zee te gaan met elkaar, zowel voor (social media) PR als boekingen.

In augustus keer ik terug voor een minitour en een festival, waarvan ik de naam binnenkort
pas mag noemen, en we beginnen vanaf dan ook met het plannen van de tour voor
volgend jaar zomer, waarbij LMSUK me o.a. zal pitchen aan The Great Escape en
Glastonbury. We gaan dus een spannende tijd tegemoet en onze Londen trip was meer
dan geslaagd! On to many more!