Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 winnaars van Bands bekend

Op zaterdag 17 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 finale in de categorie Bands. Chasing Hills, JOLENE, Daimy Lotus, Ruwhel en Karvel streden om de titel in Theater Zuidplein. De vijf finalisten moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. Ruwhel werd aan het einde van de avond benoemd tot de Juryprijswinnaar. De act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen, Chasing Hills, won de Publieksprijs.

“Het swingt, raakt, neemt je mee en verrast. Het is dynamisch en oprecht!” Aldus de jury bestaande uit Dennis Wechgelaar, Dagmar Veenstra en Githa Biekman over Ruwhel.

Ruwhel is een Rotterdamse rapper, songwriter en organisator. Hij combineert hiphop met blues, jazz en Caribische sounds om zijn verhalen tot leven te brengen tijdens de liveshows. En dat deed hij bij de GPR met zijn Bigi Blues Band!⁠⁠

Met hun harmonieuze songs en vrolijke energie hebben ze al een enthousiaste fanbase opgebouwd”. De jury over Chasing Hills.

Chasing Hills is een vierkoppige indie poprock band uit Rotterdam. Ze voegen een catchy, energieke sound toe aan het muzikale spectrum van de indie poprock en rocken het podium met hun authentieke nummers.⁠

De Juryprijswinnaar heeft met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2023 gewonnen.

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de tweede finaledag van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in een zo goed als uitverkocht Theater Zuidplein. Met de gestreden finales van Hiphop, Producer en Bands zijn we er nog niet; morgen, zondag 18 september volgt de finale van Singer/songwriter in Theater Zuidplein.

Meer over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam is te vinden via de websiteFacebook en Instagram.

Copyright foto’s: Bordoo Creations

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en o.a. mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, Gemeente RotterdamVSBfonds, Van Ommeren – De Voogt Stichting, VSBfonds en Stager.

Releases augustus 2022