Popweek Special: Popronde Rotterdam

Popronde, het grootste rondreizend festival van Nederland trekt tijdens de 10e editie van de Rotterdamse Popweek weer door het centrum van de stad! Op zaterdag 5 november staan er meer dan 75 optredens op ruim 30 locaties gepland, verspreid door de Rotterdamse binnenstad. Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties en laat je verrassen door de muziek van de Popronde acts! Het programma is inmiddels bekend en we highlighten een aantal acts van deze Popweek Special.

Popronde Rotterdam
Popronde Rotterdam wordt dit jaar weer georganiseerd zoals je het gewend bent: met gratis toegang en een hoop optredens. Er wordt uitgepakt op bijzondere locaties als Markthal, De Bonte Koe, Bar3, Het Derde Servies, Dutch Dukes, Vibes, Bibliotheek Rotterdam, Donner, Mascolori, StayOkay, Roodkapje, de Riddert en nog veel mee. Het programma start om 12:30. Een greep uit het programma:

CYNN (alternative – 12:30 Markthal “Preview”, 19:15 Belgisch Biercafé Boudewijn)
Popronde Rotterdam gaat om 12:30 van start met een preview van de alternatieve act CYNN in de Markthal. Het donkerroze licht dat uit de nieuwe ep van CYNN schijnt is even krachtig als geheimzinnig. Alsof de muziek van Tash Sultana tegen het universum van Stranger Things botst en deze one-woman-band uit de kringelende rook tevoorschijn komt. Overdenkingen en invloeden van The xx en en Sue The Night smelten samen tot een energieke brok van alternatieve pop.
 

Oliver Pesch (singer/songwriter – 14:30 Savoy Hotel “Preview”, 19:00 De Witte Aap)
Rotterdamse singer/songwriter Oliver Pesch is maar liefst twee keer te zien. Om 14:30 voor een preview in Savoy Hotel in de Hoogstraat. Een paar uur later om 19:00 staat Oliver voor een show in De Witte Aap. Oliver Pesch kennen we o.a. van de Kunstbende en de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Hij brengt moderne westcoast americana naar Nederland. Frisse, kritisch uitgedachte songs, die op de plaat én live zowel toegankelijk als overtuigend zijn. Met zijn single Shelly scoort Pesch een Topsong op NPO Radio 2 en is frequent te horen op 3fm en Radio Veronica. DJ’s Rob Stenders en Leo Blokhuis noemen hem dan ook als veelbelovend talent!
 

Bella Luna (soul/r&b – 14:30 Kunstuitleen Rotterdam)
Bella Luna is een soul zangeres met Filipijnse roots die momenteel in Nederland woont. De warmte en heesheid van haar stem doet denken aan de soul, funk & jazz. Rauw, heerlijk en authentiek – ze neemt je persoonlijk mee in haar show mee op de reizen en levenslessen op de meest positieve manier die je ooit gehoord hebt.
 

Jerry Island (pop/hiphop – 14:00 Bibliotheek Rotterdam)
Jerry Island is een Nederlandstalige artiest en producer. In zijn songs, die zweven tussen tussen hiphop, soul, r&b en pop, wil de artiest met rauwe eerlijkheid herkenbare situaties aankaarten. Met teksten die veelal voortkomen uit zijn eigen ervaring met liefde, melancholie, vrienden en familie beschrijft Jerry elk spectrum van het leven.
 

Babs (hiphop/pop – 20:00 De Doelen)
Ze is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen de stereotypes rond gender en seksualiteit die door de maatschappij worden opgelegd. Als vrouwelijke producer en rapper probeert ze op een speelse manier tegengas te geven in een door mannen-gedomineerde scene.
 

Baardvader (stonerrock/rock – 20:00 Bar3)
Baardvader uit Den Haag is een groovy fuzzrock trio met invloeden van bands uit de jaren 70 en 90 gemixt met stoner elementen. Een bekende maar unieke sound op een moderne manier uitgevoerd.
 

AISHA (r&b/pop – 21:00 De Doelen)
Wie goed doet, goed ontmoet. Dat is kenmerkend voor de Zoetermeerse R&B zangeres AISHA (22). De vocalist, afgestudeerd aan de Rockacademie, stond als kind in de AFAS Live en Ahoy en maakte haar tv-debuut bij The Voice Kids. Nu breekt een nieuwe periode aan, die met eigen muziek.
 

Daniel Nolet (pop – 21:45 De Doelen)
Ook winnaar van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 (categorie Singer/Songwriter) Daniel Nolet is dit jaar te zien tijdens Popronde! Daniel wisselt dansbare gitaarpop af met ambachtelijke songwriter-songs, zijn vierkoppige live formatie barst van de energie. Balancerend tussen de Arctic Monkeys en James Bay raakt Nolet met gevatte teksten over onderwerpen die er toe doen.
 

IVYVOX (rock/punk – 21:45 Hensepeter)
Met een flinke dosis feelgood & catchy high-energy vibes brengt IVYVOX je terug naar de tijd waarin pop punk en rock tunes hoog in de hitlijsten stonden! Het geluid en charismatische enthousiasme van deze Haagse babes & dude is kenmerkend, wat ze intussen al veel lof heeft opgeleverd bij platforms als 3FM, IndieXL en Pinguin Radio.
 

REFORMIST (metalcore – 22:30 Bar3)
Het uit Eindhoven (en stiekem ook een beetje uit Rotterdam) afkomstige REFORMIST brengt een moderne blend van metal. Vol dikke grooves, atmosferische cleans, brute riffs en emotievolle vocals. De band was eerder te zien op o.a. het Rotterdamse Submit Fest en bracht onlangs de nieuwe single Hivemind uit. Met invloeden van bands als Whitechapel, Novelists, Humanity’s Last Breath, Periphery en Meshuggah.
 

Om het volledige programma van Popronde Rotterdam te checken ga je naar www.popronde.nl/steden/rotterdam.

Extra Info:

Popweek Special: Popronde Rotterdam
Datum: zaterdag 5 november
Locatie: diverse locaties in het centrum van Rotterdam
Aanvang: 12:30
Entree: Gratis
Facebook event

—-

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam. Voor het totale Popweek programma kijk je op de speciale site.

Kijk op www.rotterdamfestivals.nl voor het complete Rotterdamse festivaloverzicht.

Popweek Special | Meet The Pro #45: Werk Nooit Met Je Idolen Masterclass met Gideon Karting

In de Rotterdamse Popweek organiseren we dit keer niet één maar twee Meet The Pro sessies. Op zondag 13 november sluiten we namelijk de Popweek af met Meet The Pro #45: Werk Nooit Met Je Idolen, een masterclass die gegeven wordt door Gideon Karting in MONO!


Gideon Karting is al meer dan 20 jaar een vaste waarde in de muziekindustrie en groeide uit tot een van de beste concertorganisatoren van Nederland. Namens Mojo Concerts organiseerde hij o.a. alle Nederlandse concerten van Lady Gaga, Adele, One Direction, Arctic Monkeys, Bruno Mars en BTS. Daarnaast programmeerde hij jarenlang voor festivals als Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop.

Zijn, door schade en schande wijs geworden, droge en cynische blik op de muziekindustrie is nu eindelijk opgetekend in een boek, “Werk Nooit Met Je Idolen“. Onmisbaar leesvoer voor de beginnende muziekprofessional en een feest der herkenning voor de doorgewinterde ingewijde. 

Tijdens deze Meet The Pro #45: Werk Nooit Met Je Idolen masterclass in MONO wordt je aan de hand genomen door de muziekindustrie en haar rijke verhalen en leer je hoe je daarin succesvol carrière kan maken. Een aanrader voor de aankomende muziekprofessional en muzikant! De deuren gaan om 14:00 open en de masterclass start om 14:30. Tickets kosten 6 euro inclusief en zijn verkrijgbaar via deze link.

Meet The Pro: 
Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector. Er vinden meerdere Meet The Pro sessies per jaar plaats, georganiseerd door de Popunie op verschillende plekken in Rotterdam. Check ook de site om te zien welke onderwerpen er al zijn behandeld én lees alle verslagen van voorgaande sessies.