Popweek Special | Meet The Pro #45: Werk Nooit Met Je Idolen Masterclass met Gideon Karting

In de Rotterdamse Popweek organiseren we dit keer niet één maar twee Meet The Pro sessies. Op zondag 13 november sluiten we namelijk de Popweek af met Meet The Pro #45: Werk Nooit Met Je Idolen, een masterclass die gegeven wordt door Gideon Karting in MONO!


Gideon Karting is al meer dan 20 jaar een vaste waarde in de muziekindustrie en groeide uit tot een van de beste concertorganisatoren van Nederland. Namens Mojo Concerts organiseerde hij o.a. alle Nederlandse concerten van Lady Gaga, Adele, One Direction, Arctic Monkeys, Bruno Mars en BTS. Daarnaast programmeerde hij jarenlang voor festivals als Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop.

Zijn, door schade en schande wijs geworden, droge en cynische blik op de muziekindustrie is nu eindelijk opgetekend in een boek, “Werk Nooit Met Je Idolen“. Onmisbaar leesvoer voor de beginnende muziekprofessional en een feest der herkenning voor de doorgewinterde ingewijde. 

Tijdens deze Meet The Pro #45: Werk Nooit Met Je Idolen masterclass in MONO wordt je aan de hand genomen door de muziekindustrie en haar rijke verhalen en leer je hoe je daarin succesvol carrière kan maken. Een aanrader voor de aankomende muziekprofessional en muzikant! De deuren gaan om 14:00 open en de masterclass start om 14:30. Tickets kosten 6 euro inclusief en zijn verkrijgbaar via deze link.

Meet The Pro: 
Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector. Er vinden meerdere Meet The Pro sessies per jaar plaats, georganiseerd door de Popunie op verschillende plekken in Rotterdam. Check ook de site om te zien welke onderwerpen er al zijn behandeld én lees alle verslagen van voorgaande sessies.

Extra info:

Meet The Pro#45: Werk Nooit Met Je Idolen masterclass met Gideon Karting!
Datum: zondag 13 november
Locatie: MONO, Vijverhofstraat 15, 3032 SB, Rotterdam
Deur open: 14:00
Aanvang: 14:30 – 16:30
Tickets
Facebook event

—-

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam. Voor het totale Popweek programma kijk je op de speciale site.

Kijk op www.rotterdamfestivals.nl voor het complete Rotterdamse festivaloverzicht.

Live-verslag: GPR 2022 finale van Singer/Songwriter in Theater Zuidplein

Het weekend van 17 en 18 september was dit jaar een weekend vol muziek. De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (GPR) presenteerde twee dagen achter elkaar de meest veelbelovende acts in Rotterdam binnen de categorieën Bands en Singer/Songwriter.

Het verslag van de finale van Bands kon je eerder al hier lezen. Hoe de finale van Singer/Songwriter was, lees en zie je hieronder!

 

Finale Singer/Songwriter
De tweede dag van het GPR weekend in Theater Zuidplein ziet er heel anders uit. Niet alleen muzikaal gezien, maar ook de aankleding van het theater is veel intiemer. Voor het publiek zijn er tafeltjes neergezet om aan te staan en liggen er grote kussens op de grond om lekker op te liggen. We gaan vandaag namelijk wegdromen bij de beste opkomende singer/songwriters uit Rotterdam.

De presentatie wordt vandaag verzorgd door een GPR-alumni. KEES kennen we natuurlijk als finalist van de GPR in 2018 en ze won ook nog eens de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. KEES is dus wel de perfecte persoon om een dagje singer/songwriter optredens aan elkaar te praten.

TESSA. trapt af met een sterk stukje spoken word wat ze moeiteloos laat overvloeien in haar eerste song. Zo wisselt ze gedurende het hele optreden af tussen spoken word en liedjes waarbij haar teksten straight to the point, soms confronterend en altijd persoonlijk zijn. TESSA. en haar band leggen de lat meteen hoog. De eigen visuals maken het geheel mooi af.

Na een korte pauze nemen we wat gas terug voor LUCIA. Lucia Hakbijl deed eerder al mee aan Kunstbende Zuid-Holland en zien we nu terug in de finale van de GPR. Haar optreden vandaag is wat meer ingetogen dan die van haar voorganger, maar met haar mix van soul en jazz weet ze het publiek net zo te captiveren.

Wanneer iedereen een drankje heeft gehaald en terug de zaal inkomt voor het optreden van JÓRMA valt op dat er een andere setup op het podium staat. JÓRMA heeft strijkers meegenomen. Het meer theatrale geluid van JÓRMA past goed bij zijn teksten en bij zijn stem. Het wordt zelfs even heel persoonlijk als hij een liedje speciaal voor zijn partner, die er vandaag ook bij is, speelt.

De uit Malta afkomstige Alexandra Alden heeft al flink wat jaren ervaring opgedaan voor ze in Rotterdam neerstreek. Dit is ook wel te horen. De liedjes die ze speelt zijn zo dromerig als haar fluweelzachte stemgeluid. Alexandra is in haar teksten ook een hele goede storyteller en het kost haar slechts een kleine moeite om iedereen in de zaal mee te nemen op een muzikale reis door haar verhalen.

Hoewel Singer/Songwriter een genre is waarbij je wellicht niet snel hele energieke optredens verwacht, denkt Daniel Nolet daar anders over. Daniel brengt vrolijke pop/rock met een classic rock vibe. Voor het eerst vanavond moeten nu toch echt de voetjes van de vloer. Daniel Nolet zorgt met zijn verrassend goede optreden niet alleen voor een knaller van een afsluiter, maar weet met de kwaliteit van z’n liedjes ook de jury voor zich te winnen.

Daniel Nolet mocht die felbegeerde juryprijs van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in het genre Singer/Songwriter mee naar huis nemen. De publieksprijs, die ging naar TESSA.! Met de laatste finale achter de rug kan er teruggekeken worden op een mooie 2022 editie van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam.

Meer foto’s zijn te zien via de Facebook pagina van de GPR!
Copyright foto’s: Bordoo Creations