Maak kennis met de finalisten: Hiphop

Ook dit jaar is de selectie van de Hiphop-finalisten weer zeer verrassend! Met deze vijf acts gaat het dak van BIRD eraf op vrijdagavond 20 september. Hieronder stellen we ze alvast aan je voor.

ANDIJ – Noureddine Mountassir el Idrissi is rapper en gepassioneerd kok. Toen hij een keer per ongeluk andijviesoep maakte, noemde zijn chef hem ANDIJ. ANDIJ wordt geïnspireerd door Wiz Khalifa, Queen, Rich the Kid, Young Thug, Bob Marley en The Weeknd. Zijn eigen stijl is straat, maar met een speelse sfeer. Hij maakt onderdeel uit van Green Cabin en stond daarmee eerder dit jaar op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Boogie Brothers – vormen met hun muziek een brug tussen de old & new skool hiphop. Boogie Brothers putten inspiratie uit hiphop, disco, r&b, trap(soul), latin en pop. De shows kenmerken zich door de veelzijdigheid van de groep. Ze houden ervan om verschillende talen, culturen en muziekgenres te mixen om zo iets nieuws te maken en het publiek keer op keer te verrassen! 

Troy Dominiqis een producer, mc en songwriter die geïnspireerd is door A Tribe Called Quest, Fresku, Travis Scott, Drake, Migos, Denzel Washington, Jay Z en Anderson.Paak. De heftige hiphop trap beats ondersteund door melancholische pad sounds zorgen ervoor dat het publiek los gaat. De teksten zijn een ware rollercoaster ride, zo kan de vibe van onethisch genot omslaan in een wijze levensles.

WOWIis een veelzijdige upcoming rapper en zanger uit Schiedam. Vanaf kleins af aan wist Wowi dat hij iets met muziek zou doen. Nu op latere leeftijd heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt. Inspiratie haalt Wowi uit de dagelijkse gebeurtenissen om zich heen.

Zachery V – een game die ooit gemaakt zal moeten worden ‘to put sum respek’ on his name. Hij wil met zijn muziek vooral de luisteraars motiveren en inspireren. De harde levenslessen die hij heeft opgedaan, vertaalt hij naar melodische trap tunes met veel saus en bangers met flows waar je naar wilt blijven luisteren.

Nog geen kaartje voor de finale(s)? Haal ‘m snel in onze ticketshop!

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations)

Datum: vrijdag 20 september
Locatie: BIRD
Adres: Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 19.30
Entree: 7,50

Ticketlink / Facebook-event

Geef je op voor Meet The Pro sessie #34: Studio time & how to use it!

Op maandagavond 30 september vindt weer een Meet The Pro sessie plaats. In deze sessie zijn we te gast in de gloednieuwe studio van Okapi Recordings (voorheen Real Music Room) in het verzamelgebouw Soundport. We zullen ingaan op de vraag hoe jij je als muzikant, rapper of band het best kan voorbereiden op kostbare studiotijd.

Hiernaast zetten we de voor- en- nadelen van DIY recording vs studio recording op een rijtje. Met de experts van Okapi Recordings gaan we ook na hoe deze werkwijzen elkaar kunnen aanvullen om tot een optimaal en ook betaalbaar resultaat te komen.

Host
Speciaal voor deze sessie hebben we een host weten te strikken met jarenlange ervaring in alle denkbare rollen in de studio.

Budy Mokoginta
Als producer heeft Budy gewerkt met verschillende Nederlandse artiesten waaronder ML, Shirma Rouse, Nishe, Mieke van Veen en iET. Dit ging altijd samen met recording en meestal ook met mixen en vaak zelfs mastering.

Van 1998 tot 2003 heeft hij als producer en talent-ontwikkelaar gewerkt voor Sony Music Nederland. Zijn stijl als producer is vrij eclectisch en is bij voorkeur een mix van echte instrumenten en elektronica.

Binnen de pop heeft hij veel gedaan in de soul scene. Daarnaast werkt Budy veel met turntablists, hiphop acts en singer/songwriters. In de Jazz scene heeft hij zich meer bezig gehouden met opname en mixen voor o.a. Teus Nobel en Ilja Reijngoud. In de elektronische scene is hij voornamelijk actief als master engineer en mixer voor o.a. Deformer en het label Fremdtunes.

Mokosound is zijn projectstudio waar hij composities kan ontwikkelen vanaf beginstadium tot volwaardig opgenomen en afgemixt eindproduct. Hiernaast is hij als studio- en computerexpert bèta-software tester geweest voor Emagic Logic Audio (tegenwoordig Apple Logic Pro) wat zijn hoofd DAW is. Naast Logic werkt Budy in Ableton en Protools en heeft ook veel gewerkt met de programma’s Cubase, Wavelab en Nuendo van Steinberg. Hij werkt hybride met analoge apparatuur uit de jaren 70 en 80 gekoppeld aan zijn DAW.

Panel
In het panel hebben we een aantal pro’s met een indrukwekkende staat van dienst die op verschillende manieren in aanraking zijn gekomen met studio recording.

Renzo van Riemsdijk
Na de havo te hebben doorlopen startte hij  begin jaren ’90 begonnen met een studie chemie (MLO) in Arnhem. Omdat hij steeds meer gitaar ging spelen en dit een steeds grotere rol in zijn leven ging spelen heeft Renzo, in plaats van door te studeren voor chemisch ingenieur, ervoor gekozen om elektrisch gitaar te gaan studeren bij de afdeling lichte muziek van het Rotterdams Conservatorium.

Na een jaar vooropleiding werd hij in 1995 toegelaten tot de vakopleiding om vervolgens in december 1999 af te studeren.

Tijdens zijn studie werd zijn aandacht al getrokken door geluid/sound in brede zin. Door zijn hifi verleden (hij had een berg folders van exotische en vooral dure hifi apparatuur onder zijn bed liggen) kwam mastering algauw in beeld. Dat beeld is nooit weggegaan en is medeverantwoordelijk voor het begin van Renzo’s carrière in mastering. Dit leidde ertoe dat hij in 2003 begonnen is met masteren in zijn slaapkamer, compleet met een bescheiden set outboard gear: een EQ en compressor. De Masterenzo Audio Room was geboren.

Via enkele omwegen die onder andere liepen via de Excess Studio’s (2009-2012) en de Real Music Room (2012-2015, beiden in Rotterdam) is hij in 2015 begonnen met Masterenzo Mastering.

Zijn studio aan huis biedt hem de ideale werkplek om op hoog niveau studioproducties naar een hoger plan te tillen. Renzo heeft gewerkt voor vele uiteenlopende artiesten en productiehuizen waaronder Gery Mendes (GMB), Charlie Dée, Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier), Bart Voncken, Niels van der Steenhoven, John F Klaver, The Legendary Orchestra Of Love, Audio Brothers en NEW Productions (Soldaat van Oranje).

In het Meet The Pro panel zal Renzo voornamelijk ingaan op de relatie tussen opname/mix en mastering.

Rogier Hemmes
Rogier is een allround studio engineer en basgitarist. Hij werkte oa met Ralph de Jongh, Ronnie Flex, Linda Kreuzen, 16 Down en vele anderen.

Na een afgeronde conservatorium studie basgitaar en opleiding tot sound engineer bij het Sound Seminar te Rotterdam heeft hij vele jaren als bassist, studiotechnicus en producer gewerkt. Na een periode van freelance werk in andere studio’s werd het tijd voor een eigen werkplek. Begonnen met één ruimte (RealMusicRoom) maar inmiddels uitgegroeid tot volwaardige studio: Okapi Recordings. Samen met Jack van de Ven en Jan Pohl werd hier twee jaar lang aan gewerkt
Met name het produceren is steeds meer op de voorgrond gekomen. Hierbij komt alles samen: muzikale kennis, technisch inzicht en werken met mensen. Hoe vertaal je een muzikaal idee van iemand anders naar een eindproduct? Om samen met een artiest of band op zoek te gaan naar de beste manier om een eigen sound op te nemen is wat Rogier betreft het leukste wat er is!

Wil jij hier ook meer over weten? Kom gezellig langs bij deze Meet The Pro sessie!
Geef je op via het aanmeldformulier

Hou het Facebook-event goed in de gaten voor meer info!