Maak kennis met de Electronics finalisten!

Welke producers staan vrijdag 20 september in de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019? Onderstaande finalisten zullen gaan strijden in een beatbattle, wat inhoudt dat ze in een uur een track moeten maken met behulp van een samplepack gemaakt door Triphouse. 

Deep Filip Deep Filip’s muzikale reis kwam in 2017 in een sneltreinvaart. Al snel draaide hij op ADE, Wildeburg en shows in het buitenland: Frankrijk, Zwitserland, Polen, Zweden, Tunesië, San Francisco, Las Vegas en op Burning Man 2018! In 2018 bracht hij tevens zijn eerste release uit op Wildfang Music. De muziek die hij draait en maakt is niet eenvoudig binnen in een genre te plaatsen. Het is een gevoel, hij past zich altijd aan, aan de plek, de tijd, de energie en het publiek waar hij draait.

Fallwood – De jonge getalenteerde dj en producer Fallwood (2002) heeft al een sterke ep op zijn naam, genaamd: Faces & Shapes. Hierop neemt hij je mee in ongewone kalme lo-fi hiphop sferen. Dit maakt nieuwsgierig naar wat hij met de samplepack gaat doen.

Kofi The UnknownVeelal opererend vanuit de luwte en voornamelijk bekend als drummer en hiphop beatmaker. Kenmerkend is zijn voorliefde voor groove. In zijn producties komt dit het best naar voren door het gebruik van verschillende ritmische elementen. Hij wordt geïnspireerd door artiesten met een sterke voorkeur voor ritme, zoals: Seven Davis Jr., Al Dobson Jr., Fela Kuti, Osunlade en Mo Kolours. Kofi releaste in 2016 D.R.U.M.S. een beattape bestaande uit Braziliaanse samples.

 

Jasper Spobeck (1991) is producer Oby Nine. Zijn producties kenmerken zich door vintage synth sounds en kleurrijke melodieën. Oby Nine heeft geëxperimenteerd met veel verschillende stijlen: hiphop beats, future beats, post-dubstep en UK house. Zijn vermogen om genres te overschrijden zorgt voor zijn zachte, hybride, reizigers sound. Hij heeft al drie ep’s uitgebracht: Illusive Adventure, Weightless en Serotonin en werd meermaals gedraaid bij 3FM!

 

Pildrin – Pildrin heeft niet alleen letterlijk twee gezichten: Jelle en Kenneth. Ook in hun werk komen steeds twee werelden bij elkaar. “Donker en licht. Minimal en melodisch. Inner meaning en outer space,” zegt Jelle. “We gaan voor goeie clubvibes. Tegelijk is het meer dan ‘ogen dicht en gaan’. Als luisteraar maak je net zo’n innerlijke reis als wij tijdens het produceren. Achteraf denk je: ik heb gedanst en gemediteerd.” Dat is Pildrin. Muziek om jezelf in te verliezen en jezelf in terug te vinden.

De Electronics finale is gratis bij te wonen. De Hiphop finale vindt tegelijk plaats in BIRD, wil je hier ook naar toe, haal dan een kaartje in onze ticketshop!

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations).

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!

Datum: vrijdag 20 september
Locatie: BIRD
Adres: Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 19.30
Entree: gratis

Facebook-event

Popunie clipoverzicht augustus 2019

Het Popunie clipoverzicht van augustus 2019 staat klaar! Uiteraard worden er ook in de zomermaanden video’s uitgebracht door Rotterdamse acts en bands. Hier het overzicht met de nieuwste clips. Voor zover deze op onze radar zijn verschenen, hebben we ze op een rijtje gezet.

 

 

Remedy & Sotiri – You Say [live] (original by Lauren Daigle)
Old Man’s Riot – Krakatau
Kevin ft. Lijpe – Kilometers
Dentalhon – Andere Wave
Dé Panama – Paris
Equalz – On It
Muriel – Een Man In Huis (live)
Erwin Leon – Liever (Sofar Session)
Anne Bakker – Honey (live)
Instead of Ella – Safe & Quit (live)
Jack – Tijdbom
Dinkey Valente – There For You (ft. Breana Marin)
Ella Banks – Medley (Frenna, Delany, Tabitha, Jayh & Jonna Fraser)
King Fanatic – Chacun Pour Soi (Kingi Wewe)
Muisje Muis – WK (ft. Morena Louisa)
Stanley Clementina – Ganja (Steez Music acoustic session)
Davina Michelle – Better Now
GBM & VirgilVurr – X Rated ft. Strickly Bones (starring Angela Caramella)
Animistic Beliefs – An Eye for A.I. (epilepsy warning!)
Bob Spanish – Maak Kennis
Djeepz – Old School ft. Victor Duarte & Moda Grog
Ongeregeld – Jesus On The Mainline (met Joany Muskiet & Her Gospel Singers)
Ongeregeld – Op De Barman
Midwinter Bonfire – Bonfire pt. 2
Eleven – Always Remember Us This Way (original by Lady Gaga)
Anne Bakker – Top Of The Hill (live)
The Sweet Release Of Death – Sick Girl
The Grey Pants – Reverend Frank
Gutter Creek – Round HEre (live at the Tiny Cabin)
ZACK INK – Waggie
C.I.C – Summer Vibes ft. QuiQue
Eleven – Life Flows