Geef je op voor Meet The Pro sessie #34: Studio time & how to use it!

Op maandagavond 30 september vindt weer een Meet The Pro sessie plaats. In deze sessie zijn we te gast in de gloednieuwe studio van Okapi Recordings (voorheen Real Music Room) in het verzamelgebouw Soundport. We zullen ingaan op de vraag hoe jij je als muzikant, rapper of band het best kan voorbereiden op kostbare studiotijd.

Hiernaast zetten we de voor- en- nadelen van DIY recording vs studio recording op een rijtje. Met de experts van Okapi Recordings gaan we ook na hoe deze werkwijzen elkaar kunnen aanvullen om tot een optimaal en ook betaalbaar resultaat te komen.

Host
Speciaal voor deze sessie hebben we een host weten te strikken met jarenlange ervaring in alle denkbare rollen in de studio.

Budy Mokoginta
Als producer heeft Budy gewerkt met verschillende Nederlandse artiesten waaronder ML, Shirma Rouse, Nishe, Mieke van Veen en iET. Dit ging altijd samen met recording en meestal ook met mixen en vaak zelfs mastering.

Van 1998 tot 2003 heeft hij als producer en talent-ontwikkelaar gewerkt voor Sony Music Nederland. Zijn stijl als producer is vrij eclectisch en is bij voorkeur een mix van echte instrumenten en elektronica.

Binnen de pop heeft hij veel gedaan in de soul scene. Daarnaast werkt Budy veel met turntablists, hiphop acts en singer/songwriters. In de Jazz scene heeft hij zich meer bezig gehouden met opname en mixen voor o.a. Teus Nobel en Ilja Reijngoud. In de elektronische scene is hij voornamelijk actief als master engineer en mixer voor o.a. Deformer en het label Fremdtunes.

Mokosound is zijn projectstudio waar hij composities kan ontwikkelen vanaf beginstadium tot volwaardig opgenomen en afgemixt eindproduct. Hiernaast is hij als studio- en computerexpert bèta-software tester geweest voor Emagic Logic Audio (tegenwoordig Apple Logic Pro) wat zijn hoofd DAW is. Naast Logic werkt Budy in Ableton en Protools en heeft ook veel gewerkt met de programma’s Cubase, Wavelab en Nuendo van Steinberg. Hij werkt hybride met analoge apparatuur uit de jaren 70 en 80 gekoppeld aan zijn DAW.

Panel
In het panel hebben we een aantal pro’s met een indrukwekkende staat van dienst die op verschillende manieren in aanraking zijn gekomen met studio recording.

Renzo van Riemsdijk
Na de havo te hebben doorlopen startte hij  begin jaren ’90 begonnen met een studie chemie (MLO) in Arnhem. Omdat hij steeds meer gitaar ging spelen en dit een steeds grotere rol in zijn leven ging spelen heeft Renzo, in plaats van door te studeren voor chemisch ingenieur, ervoor gekozen om elektrisch gitaar te gaan studeren bij de afdeling lichte muziek van het Rotterdams Conservatorium.

Na een jaar vooropleiding werd hij in 1995 toegelaten tot de vakopleiding om vervolgens in december 1999 af te studeren.

Tijdens zijn studie werd zijn aandacht al getrokken door geluid/sound in brede zin. Door zijn hifi verleden (hij had een berg folders van exotische en vooral dure hifi apparatuur onder zijn bed liggen) kwam mastering algauw in beeld. Dat beeld is nooit weggegaan en is medeverantwoordelijk voor het begin van Renzo’s carrière in mastering. Dit leidde ertoe dat hij in 2003 begonnen is met masteren in zijn slaapkamer, compleet met een bescheiden set outboard gear: een EQ en compressor. De Masterenzo Audio Room was geboren.

Via enkele omwegen die onder andere liepen via de Excess Studio’s (2009-2012) en de Real Music Room (2012-2015, beiden in Rotterdam) is hij in 2015 begonnen met Masterenzo Mastering.

Zijn studio aan huis biedt hem de ideale werkplek om op hoog niveau studioproducties naar een hoger plan te tillen. Renzo heeft gewerkt voor vele uiteenlopende artiesten en productiehuizen waaronder Gery Mendes (GMB), Charlie Dée, Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier), Bart Voncken, Niels van der Steenhoven, John F Klaver, The Legendary Orchestra Of Love, Audio Brothers en NEW Productions (Soldaat van Oranje).

In het Meet The Pro panel zal Renzo voornamelijk ingaan op de relatie tussen opname/mix en mastering.

Rogier Hemmes
Rogier is een allround studio engineer en basgitarist. Hij werkte oa met Ralph de Jongh, Ronnie Flex, Linda Kreuzen, 16 Down en vele anderen.

Na een afgeronde conservatorium studie basgitaar en opleiding tot sound engineer bij het Sound Seminar te Rotterdam heeft hij vele jaren als bassist, studiotechnicus en producer gewerkt. Na een periode van freelance werk in andere studio’s werd het tijd voor een eigen werkplek. Begonnen met één ruimte (RealMusicRoom) maar inmiddels uitgegroeid tot volwaardige studio: Okapi Recordings. Samen met Jack van de Ven en Jan Pohl werd hier twee jaar lang aan gewerkt
Met name het produceren is steeds meer op de voorgrond gekomen. Hierbij komt alles samen: muzikale kennis, technisch inzicht en werken met mensen. Hoe vertaal je een muzikaal idee van iemand anders naar een eindproduct? Om samen met een artiest of band op zoek te gaan naar de beste manier om een eigen sound op te nemen is wat Rogier betreft het leukste wat er is!

Wil jij hier ook meer over weten? Kom gezellig langs bij deze Meet The Pro sessie!
Geef je op via het aanmeldformulier

Hou het Facebook-event goed in de gaten voor meer info!

Datum: Maandag 30 september
Locatie: Okapi Recordings, Keilestraat 3, 3029 BP Rotterdam
Inloop: 19.30u. Start: 20.00u
Entree: €5 contant betalen s.v.p.
Wij zorgen voor een drankje!
Facebook-event | inschrijven

Music Support Zuid-Holland: Blauwalg Festival

Blauwalg viert alles wat onder het oppervlak verscholen zit. Beloftevolle bands, goed eten en drinken, middenin de vrije natuur. Dit nieuwe festival kan met behulp van Music Support Zuid-Holland een aantal toffe Zuid-Hollandse acts boeken. Lees hier wat je te wachten staat aankomende zaterdag in de Alblasserwaard!




 

16.00 | The Meadows
The Meadows is een jonge alternatieve rockband uit de Alblasserwaard. De energieke sound blijft zich vernieuwen en wordt goed ontvangen door het publiek. Na 2 jaar zich verscholen te hebben in hun repeteerhok laten ze zich eindelijk zien aan de buitenwereld. In maart 2019 brachten ze hun eerste demo online uit bestaande uit drie tracks: Time Is Chasing Me, Audio & Travelling Through Space. Waarschijnlijk staan er dit jaar nog meer nummers online! Als je houdt van frisse energieke en melodieuzerock is deze band een must om te zien en horen!

16.50 | Sunset Yellow
Sunset Yellow maakt geekrock met een poprandje, meerstemmig, altijd uptempo en niet zelden funky. Sinds 2018 als viertal op het podium, voor die tijd als duo op YouTube met korte maffe liedjes met idem dito clipjes.

De eerste ep The Videos is inmiddels een feit en de plannen voor de opvolger liggen al klaar. Live kan men zich verheugen op een energiek potje vermaak waarbij soms zomaar iemand in het befaamde dennenboom-pak (zie clipje Dave’s Holiday) wordt gehesen. Dat belooft wat!




 

17.40 | A_MEN
De drieonenigheid die A_MEN wordt genoemd, telt drie schreeuwkoppen en zes linkerhanden. Ze brengen ruwe punk met lekkere grooves van hiphop en oldschool hardcore eronder. Oh wat een liefde hebben die boys. En wat een energie. Gepolijst is het niet, maar het schuurt als een malle. Het tegenovergestelde van A_MEN? Onverschilligheid. Probeer maar eens onverschillig een A_MEN show te verlaten.

Ondanks de vele leugens in hun nummers, haalden de drie boys de finales van Rockslag en Clash of the Titans.

18.40 | Switch Bones
Switch Bones is een grungepunktrio uit Tilburg en Dordrecht. De band dompelt catchy popmelodieën onder in een zwaar gitaargedreven geluid, beïnvloed door bands als Nirvana, Melvins en Queens of the Stone Age en bestaat uit Erik van Haaren (zang/gitaar), Marjolijn Nestelaar (bas/zang) en Geert Teekens (drums/zang). Switch Bones is eind 2016 opgericht en heeft sindsdien niet stil gezeten. De band bracht een ep en een full length album uit, speelde veel festival- en clubshows, waaronder de Zwarte Cross, een succesvolle Popronde en een tour door Schotland.




 

19.55 | Callkoen
Je begint er achter te komen dat feestjes saai zijn. Als je denkt dat het komt doordat je op leeftijd bent, heb je het fout. Sinds je een keer naar Callkoen bent geweest, is geen feest meer hetzelfde. Met catchy loopjes van gitaristenduo Koen en Casper, de zwoele stem van zanger Fons, sappige backing vocals van toetsenist Maarten, diepe tonen van bassist Cyp en stevige beats van drummer Vincent maakt Callkoen van elk optreden een feest om nooit te vergeten. Met invloeden van reggae, ska, balkan en metal(?!) zorgt Callkoen ervoor dat jij tegen je lichaam moet strijden om niet te dansen. Ga op in de magische flows en beleef een nieuwe dimensie van het feesten.




 

21.10 | Joysticker
Joysticker is een electronisch pop project bestaande uit producers Jasper Vergeer en Stijn Kessens. Na enkele jaren van schaven aan hun muziek, ontstond er een eclectische mix van warme synthesizers, pulserende gitaren en zijdezachte vocale melodieën. Hoewel ze hun samenwerking ooit begonnen als singer/songwriter duo, ontdekten de vrienden al snel een gezamenlijke voorliefde voor electronische muziek.




 

22.10 | NEMSIS
NEMSIS is een jonge band met een smoel, die een paar jaar geleden werd gesmeed op een middelbare school in Haarlem. De sterke band die hierdoor is opgebouwd is zowel te zien als te horen. Dat resulteert in energieke muziek met rauwe gitaren, heldere vocalen en gekke geluidjes waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Zelf noemen ze het Modern-Oriental Grungepop.




 

23.25 | Waltzburg
Waltzburg maakt eigenzinnige upbeat indie, geschreven door een pessimistische slaapkamerproducer en tot leven gebracht met zijn beste vrienden. De songs zijn super catchy, onvervalst en recht uit het hart en doen op de beste manier mogelijk denken aan bands als Vampire Weekend, Real Estate en Modest Mouse.  Na een succesvolle Popronde en door hun eerste single Ghost werd de band meteen uitgenodigd voor Noorderslag.




 

00.10 | Laurens & Martijn DJ set
20 jaar geleden kochten Martijn van Meerkerk (Goudriaan) en Laurens Vonk (Hoogblokland) hun eerste dj-set. Ze verzamelden veel vinyl en spendeerden vele uren achter de draaitafels om hun mix-skills te perfectioneren. Laurens & Martijn fixten al snel een vaste draaiavond op de zaterdag in de drie snoeken alias Koos in Hardinxveld. Het publiek werd getrakteerd op een stevige portie trance, underground, progressive en techno.