Geef je op voor de Meet The Pro sessie #30: Blijf geen eendagsvlieg!

Deze vijfde en laatste Meet The Pro sessie van dit jaar focust zich erop hoe je als artiest ervoor kan zorgen dat je de lange adem vasthoudt. Dus je ambitie zo leert plannen dat je muzikale carrière zich niet alleen op een gezond tempo ontwikkelt, maar dat je ook ‘here to stay’ bent.

Martijn Crama is onze vertrouwde host en in het panel hebben we twee ervaringsdeskundigen:

Sharon Zarr
Sharon Zarr, geboren te Breda op 8 januari 1994, kwam al snel in aanraking met muziek. Mede door zijn grote zus werd hij razend fan van Marco Borsato. Door Ton Dijkman is hij dan ook op 5-jarige leeftijd begonnen met drummen. Na een aantal jaren privélessen te hebben gevolgd bij Leander Wünschmann kwam Sharon al snel uit bij Chris Strik, op de Nieuwe Veste in Breda.

Sharon heeft in verschillende formaties en bands gespeeld in en rond Breda. Toen hij 15 jaar was startte hij zijn eerste eigen coverband met gitarist en tevens goede vriend Joshua Bredow. Een van de leerzaamste tijden uit zijn leven.

Op 20-jarige leeftijd ging Sharon jazz studeren op het Conservatorium in Tilburg waar hij les kreeg van Hans van Oosterhout. Momenteel studeert hij pop drums op Codarts Rotterdam en speelt hij drums bij Rachel Louise en RONDÉ.

Yori Swart
Singer/songwriter Yori Swart (28) won in 2011 de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. In 2012 maakte Yori veel indruk op het Nederlandse showcasefestival Eurosonic / Noorderslag, gevolgd door de release van haar gelijknamige debuutalbum. De resultaten: Serious Talent, Album of the Week en single I Say Nothing op de afspeellijst van de nationale radiozender 3FM. Ook veel aandacht in de pers en veel shows op de Nederlandse televisie en radio.

Ondanks haar relatief jonge leeftijd heeft Yori al een groot aantal shows gedaan, zowel solo als met een begeleidende band. Ze tourde uitgebreid in Nederland, Engeland en Noord-Amerika en was de headliner op het European Music Festival in Vietnam. Ze heeft ook supportshows gedaan voor Milow, Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel. Na een tournee door Nederland en Engeland vertrok Yori begin 2014 naar de Verenigde Staten om te schrijven en op te nemen in Los Angeles en Nashville. De ep Golden Ticket werd opgenomen met producer J.J. Blair en de muzikanten van onder andere Bonnie Raitt en Stevie Nicks.

2015 was het jaar waarin Yori begon aan haar langverwachte tweede studioalbum. Ondersteund door producer Mark van Bruggen en in nauwe samenwerking met de Britse singer/songwriter en producer Fin Greenall (Fink) werden de nummers opgenomen op verschillende locaties. Yori zocht ook gelijkgestemde geesten met betrekking tot haar schrijven. Ze schreef met de Amerikaanse singer/songwriter Lori Liebermann en de Noorse Thomas Dybdahl.

foto Yori Swart door Kim Balster

Meld je aan voor deze sessie via het aanmeldformulier!

Datum: maandag 10 december
Locatie: Popunie kantoor Adres: Pannekoekstraat 102, Rotterdam.
Inloop: 19.30 uur. Start: 20.00 uur.
Entree: €5,- (contant betalen svp)

Wij zorgen voor een drankje!

WatWatIs -Therapy

  • Therapy

  • WatWatIs
    • Genre: hiphop
    • Release-type: ep, digitaal
    • Label: HardHeaderz

Terwijl ik op een vrije zaterdag al vroeg uit de veren ben klinkt de ep Therapy, onder het genot van een bakkie pleur met bijbehorende sigaret en met de slaap nog in mijn ogen, door mijn koptelefoon.

Wanneer ik een plaat voor het eerst aanzet, is het altijd fijn om vanaf de eerste seconde enthousiast te zijn over wat mijn oren te horen krijgen. Zeker wanneer ik nog niet bekend ben met de artiest en zo ook niet weet wat ik kan verwachten.

Ik ben dan ook blij als ik de ep hoor openen met de track Mooi Weer. Het nummer kent aan de hand van de productie een hele mooie opbouw. Ik hoop direct dat de raps die ik ga horen aansluiten op wat de beat me laat verwachten en word niet teleurgesteld als ik hoor dat de rappers van WatWatIs beschikken over een fijne sound, sterke flows en teksten die aansluiten op wat ik graag hoor. Alles klinkt goed doordacht en alsof er veel aandacht aan is geschonken.

Eenmaal aangekomen bij de titeltrack Therapy besef ik dat groepsleden Ruwhel, Yellow en DJ Jonchi in staat zijn om tracks met een moderne sound te combineren met inhoudelijk sterke thema’s en concepten. De tracks Mooi Weer, Therapy en Investeer vind ik persoonlijk de beste nummers van de ep, die in totaal uit zes nummers bestaat. De overige drie nummers hebben een sound waar ik persoonlijk minder mee heb, maar tegelijk in commerciële zin zeer zeker potentie hebben.

Na het beluisteren van de ep ben ik van mening dat WatWatIs zich onderscheidt van veel collega rappers aan de hand van met name de inhoud van teksten. De muziek bevat op verschillende momenten een positieve en mooie boodschap. De rappers komen op mij over alsof ze weten waar ze het over hebben en beschrijven situaties waar ik mijzelf in herken. Daarbij vullen de rappers elkaar onderling goed aan. Ik hoop deze groep binnenkort eens te kunnen zien optreden, want Ik verwacht dat de energie die overduidelijk in de muziek zit daarbij goed tot zijn recht komt!