Geef je op voor de Meet The Pro sessie #26: Hoe kom ik aan optredens?

De eerste Meet The Pro sessie van het jaar komt eraan en wel op woensdag 28 februari. Met dit keer als thema ‘Hoe Kom Ik Aan Optredens?!’

Het blijkt voor veel muzikanten, bands en rappers een grote uitdaging om optredens te regelen of om überhaupt in contact te komen met een programmeur. Poppodia en festivals krijgen dagelijks talloze mails van acts die graag willen optreden, teveel om ze allemaal te kunnen beantwoorden. Dus hoe val je op tussen dat immense aanbod?

Na vele afwijzingen of zelfs helemaal geen reacties op mails volgt al snel de wens om een boekingsbureau te vinden die de optredens gaat regelen. Alleen wanneer ben je voor een boekingsbureau interessant en wat is het juiste moment om met een boeker in zee te gaan? En in hoeverre helpt het om bij een label te zitten of aandacht te krijgen van 3FM of DWDD? Voor de antwoorden op deze en vele andere vragen, hebben we de professionals Henk Koolen (Paard), Janna Albada (Agents After All) en Hermann ‘Houbie’ Houben (No Milk Today) uitgenodigd.

Henk Koolen (Paard)

Henk Koolen is één van de programmeurs van het Haagse poppodium Paard. Hij krijgt dus dagelijks vele mailtjes van bands en acts die graag bij hem willen optreden. Naast het Paard programmeert hij ook voor festivals als Sniester en Rewire. Daarnaast programmeert Paard ook nog op locaties in de stad, zoals Zuiderparktheater, het Zuiderstrandtheater, de Koninklijke Schouwburg, diverse strandtenten, de Nieuwe Kerk alsmede op stiekeme en nog nooit gebruikte locaties. Dat is een hele berg aan optredens die ook nog eens uiteenlopen tussen alle denkbare genres.

Janna Albada (Agents After All)
Janna werkte bij Podium Asteriks in Leeuwarden en zat in de organisatie van diverse festivals waaronder Welcome To The Village. Daarnaast was ze uitvoerend producent bij de Grote Prijs van Nederland. Tegenwoordig is ze coördinator van Popronde Utrecht en is ze bij Agents After All verantwoordelijk voor het ontdekken en boeken van nieuwe opkomende talenten.

Hermann ‘Houbie’ Houben
Houbie’s NO MILK TODAY is in 2012 geboren op de NDSM-Werf in Amsterdam als een showcase festival voor underground bands en opkomende live acts. Inmiddels is het uitgegroeid tot een promotiebureau voor artiesten & labels, dat zich vastbijt in de gevestigde regels van de verroeste muziekindustrie met elke denkbare vorm van (pers)promotie, artiestenmanagement, advies en showcase events.


Meld je aan voor deze sessie via de aanmeldpagina!

Extra informatie
Datum: woensdag 28 februari.
Locatie: Popunie kantoor. Adres: Pannekoekstraat 102, Rotterdam.
Inloop: 19.30 uur. Start: 20.00 uur.
Entree: €5,- (contant betalen svp). Wij zorgen voor een drankje!

Popunie Live presenteert Dax in BIRD

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

Op donderdag 22 februari is het weer de beurt aan de Popunie om een act naar voren te schuiven. Voor deze editie van Homegrown is de keuze gevallen op indiefolk singer/songwriter Dax, die op deze avond haar debuutalbum My Bubble Is Kind Of A Mess zal presenteren. Verwacht autobiografische teksten, zonder filter en bovenal eerlijk. Misschien af en toe wel iets té eerlijk. Sommige liedjes zijn ontstaan vanuit gedichten, andere komen voort uit ophopende gedachten. Je kunt de chaos zien ontstaan, voelen groeien, tot de bom ontploft en de rust vervolgens wederkeert. 

Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast de videoclip van de single The Bear.