Music Support Zuid-Holland: Blauwalg Festival

Blauwalg viert alles wat onder het oppervlak verscholen zit. Beloftevolle bands, goed eten en drinken, middenin de vrije natuur. Dit nieuwe festival kan met behulp van Music Support Zuid-Holland een aantal toffe Zuid-Hollandse acts boeken. Lees hier wat je te wachten staat aankomende zaterdag in de Alblasserwaard!

 

16.00 | The Meadows
The Meadows is een jonge alternatieve rockband uit de Alblasserwaard. De energieke sound blijft zich vernieuwen en wordt goed ontvangen door het publiek. Na 2 jaar zich verscholen te hebben in hun repeteerhok laten ze zich eindelijk zien aan de buitenwereld. In maart 2019 brachten ze hun eerste demo online uit bestaande uit drie tracks: Time Is Chasing Me, Audio & Travelling Through Space. Waarschijnlijk staan er dit jaar nog meer nummers online! Als je houdt van frisse energieke en melodieuzerock is deze band een must om te zien en horen!

16.50 | Sunset Yellow
Sunset Yellow maakt geekrock met een poprandje, meerstemmig, altijd uptempo en niet zelden funky. Sinds 2018 als viertal op het podium, voor die tijd als duo op YouTube met korte maffe liedjes met idem dito clipjes.

De eerste ep The Videos is inmiddels een feit en de plannen voor de opvolger liggen al klaar. Live kan men zich verheugen op een energiek potje vermaak waarbij soms zomaar iemand in het befaamde dennenboom-pak (zie clipje Dave’s Holiday) wordt gehesen. Dat belooft wat!

 

17.40 | A_MEN
De drieonenigheid die A_MEN wordt genoemd, telt drie schreeuwkoppen en zes linkerhanden. Ze brengen ruwe punk met lekkere grooves van hiphop en oldschool hardcore eronder. Oh wat een liefde hebben die boys. En wat een energie. Gepolijst is het niet, maar het schuurt als een malle. Het tegenovergestelde van A_MEN? Onverschilligheid. Probeer maar eens onverschillig een A_MEN show te verlaten.

Ondanks de vele leugens in hun nummers, haalden de drie boys de finales van Rockslag en Clash of the Titans.

18.40 | Switch Bones
Switch Bones is een grungepunktrio uit Tilburg en Dordrecht. De band dompelt catchy popmelodieën onder in een zwaar gitaargedreven geluid, beïnvloed door bands als Nirvana, Melvins en Queens of the Stone Age en bestaat uit Erik van Haaren (zang/gitaar), Marjolijn Nestelaar (bas/zang) en Geert Teekens (drums/zang). Switch Bones is eind 2016 opgericht en heeft sindsdien niet stil gezeten. De band bracht een ep en een full length album uit, speelde veel festival- en clubshows, waaronder de Zwarte Cross, een succesvolle Popronde en een tour door Schotland.

 

19.55 | Callkoen
Je begint er achter te komen dat feestjes saai zijn. Als je denkt dat het komt doordat je op leeftijd bent, heb je het fout. Sinds je een keer naar Callkoen bent geweest, is geen feest meer hetzelfde. Met catchy loopjes van gitaristenduo Koen en Casper, de zwoele stem van zanger Fons, sappige backing vocals van toetsenist Maarten, diepe tonen van bassist Cyp en stevige beats van drummer Vincent maakt Callkoen van elk optreden een feest om nooit te vergeten. Met invloeden van reggae, ska, balkan en metal(?!) zorgt Callkoen ervoor dat jij tegen je lichaam moet strijden om niet te dansen. Ga op in de magische flows en beleef een nieuwe dimensie van het feesten.

 

21.10 | Joysticker
Joysticker is een electronisch pop project bestaande uit producers Jasper Vergeer en Stijn Kessens. Na enkele jaren van schaven aan hun muziek, ontstond er een eclectische mix van warme synthesizers, pulserende gitaren en zijdezachte vocale melodieën. Hoewel ze hun samenwerking ooit begonnen als singer/songwriter duo, ontdekten de vrienden al snel een gezamenlijke voorliefde voor electronische muziek.

 

22.10 | NEMSIS
NEMSIS is een jonge band met een smoel, die een paar jaar geleden werd gesmeed op een middelbare school in Haarlem. De sterke band die hierdoor is opgebouwd is zowel te zien als te horen. Dat resulteert in energieke muziek met rauwe gitaren, heldere vocalen en gekke geluidjes waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Zelf noemen ze het Modern-Oriental Grungepop.

 

23.25 | Waltzburg
Waltzburg maakt eigenzinnige upbeat indie, geschreven door een pessimistische slaapkamerproducer en tot leven gebracht met zijn beste vrienden. De songs zijn super catchy, onvervalst en recht uit het hart en doen op de beste manier mogelijk denken aan bands als Vampire Weekend, Real Estate en Modest Mouse.  Na een succesvolle Popronde en door hun eerste single Ghost werd de band meteen uitgenodigd voor Noorderslag.

 

00.10 | Laurens & Martijn DJ set
20 jaar geleden kochten Martijn van Meerkerk (Goudriaan) en Laurens Vonk (Hoogblokland) hun eerste dj-set. Ze verzamelden veel vinyl en spendeerden vele uren achter de draaitafels om hun mix-skills te perfectioneren. Laurens & Martijn fixten al snel een vaste draaiavond op de zaterdag in de drie snoeken alias Koos in Hardinxveld. Het publiek werd getrakteerd op een stevige portie trance, underground, progressive en techno.

Datum: zaterdag 24 augustus
Locatie: Recreatiegebied De Slingelandse Plassen, Goudriaan
Aanvang: 16.00
Prijs: €15,-
Website / Facebook-event

Blauwalg Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Music Support Zuid-Holland.

Dagboek van een band: 3 Oktober

Door mijn intrede in de muziekwereld weet ik inmiddels dat punk goed is voor je status, maar slecht voor je portemonnee. Bij het levenslied werkt dat andersom, in ieder geval in mijn beleving. Daarom heb ik een tijdje terug het plan opgevat om een 3 oktober smartlap te maken voor het jaarlijkse Leidens Ontzet. Het idee zal wellicht ooit eens zijn ontstaan tijdens 3 oktober, waarschijnlijk aan het einde van de avond, maar het is alsnog blijven hangen.

Nu de zomervakantie zijn intrede heeft gedaan en de reguliere oefensessies met mijn punkgezelschap afgezegd of uitgesteld worden kan ik hier mooi mee verder. Omdat een smartlap een hoog familiair gehalte heeft wil ik dit project een familiegevoel meegeven. Niet het Frans Bauer familie gevoel maar meer zoals Saskia & Serge of The White Stripes. Met mijn broer achter de trommels en mijn vader op de bas ben ik al een aardig eind. Een vriend van de familie op zang maakt de band compleet. We zijn Kelly Family waardig.

Met uiteenlopende muzikale voorkeuren binnen de familie blijft het spannend of Neil Young meets Koos Albert echt gaat werken. Toch zijn er gekkere dingen gebeurd in de muziekwereld, Kanye West die Bohemian Rhapsody ‘zingt’ bijvoorbeeld of rapper Sjors. En zie wat daarvan terecht is gekomen.

Het wordt een stadionlied. De Nederlandse You Never Walk Alone. Wat dat betreft is het jammer dat Leiden geen betaald voetbalclub heeft. Er zijn daarentegen wel genoeg kroegen en kantines in de stad.

Ik zie die kroegen al meedeinen, bier in de lucht en uit volle borst meezingen. Wellicht dat ik met mijn karaokesetje een Leidens ontzet tour kan doen tijdens die dagen. In dat geval zing ik zelf wel met de autotune op de turbo stand. Als ik Lil Kleine mag geloven vang je sowieso behoorlijk wat centen voor zo’n optreden en als ik dan ook gewoon boos wegloop als er een biertje mijn kant op komt dan wordt dit jaar een klapper. Om het goed te maken met het publiek geef ik iedereen een drankje van mijn vers verdiende gage, heb ik allemaal vrienden erbij en een stapel geld over. Win win.

Behalve als de rest van de band hier lucht van krijgt dan is het een beetje glad ijs op een hellend vlak waar ik me begeef. De vechtscheiding van Gert & Hermien en Lange Frans & Baas B. staan mij nog vers in het geheugen. Eerst dat nummer maar eens afmaken.

Wordt vervolgd..