Luisteragenda oktober 2017

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in oktober optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

Tracklist

 1. Kid Harlequin – Itch

  De eerste editie van Harlequin Fest is een feit! Dit nieuwe indoor rock festival vindt plaats op zondag 1 oktober in de Baroeg. Van elektronische tot progressieve invloeden, ontdek hier de upcoming Rotterdamse rock bands. Host van de avond Kid Harlequin gooit graag op een gepolijste manier de beuk erin. Verwacht duistere rock zoals A Perfect Circle en Deftones, strakke gitaar riffs, melodieuze zang, soms wat elektronica en vooral veel energie op het podium. Naast Kid Harlequin staan Order Of The Emperor, Fruit Of The Original Sin, Life’s Electric, Golden Caves, Playgrounded en The Hearted op het programma. Tickets kosten €11 in de voorverkoop of €12 aan de deur. Harlequin Fest begint om 14.00u.

 2. Alison Jutta – Under Your Skin

  Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het podium van BIRD om hun toekomstmuziek te laten horen. Op donderdag 5 oktober staat de muziek van singer/songwriter Alison Jutta centraal. Geïnspireerd door artiesten als Norah Jones, Allen Stone en Lianne La Havas, combineert Alison Jutta haar vertelkracht met groovy baslijnen en elegante melodieën. Ondersteund door haar band zal ze het café van BIRD vullen met oprechte, beeldende lyrics en jazzy vibes. Aanvang is om 22.00u en de entree is gratis!

 3. The Lumes – Slow

  The Lumes, een van de gevaarlijkste bands in Rotterdam, viert op vrijdag 6 oktober de release van hun mini-album Envy in de V11. Waar The Lumes op hun debuut-ep Lust nog naar een reflectie staarde, kijken ze op het mini-album Envy jaloers terug. De shoegaze-sferen van weleer zijn opgedroogd en wat overblijft is een claustrofobische geluidsmuur van graniet, met de bijbehorende krabben, holtes en scheuren. Het Rotterdamse protopunk/noisetrio klinkt op Envy manischer en onheilspellender dan voorheen; als een band die zichzelf op elk moment kan verslinden. Tickets kosten €6,50 inclusief servicekosten en zijn verkrijgbaar via de website van Rotown. De deuren gaan open om 21.00u en de aanvang is om 21.30u.

 4. ALEXA – In De Hoek (feat. Kempi)

  Op zaterdag 7 oktober is ook de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie hiphop. ALEXA, De Kraker, FABZ Pi, MC JR & Th‘Acquisition en Shagga Ranx strijden in de zaal van BIRD om de felbegeerde prijzen. We gaan ze allemaal aan jullie laten horen en beginnen bij de Nederlandstalige vocalist/mc ALEXA. Deze Rotterdamse heeft Zuid-Afrikaanse, Nederlandse en Indonesische roots. Ze tourde in het verleden al door binnen en buitenland met het hiphopcollectief Dam Dutchess. Nu staat ze dus met haar eigen act in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam!

 5. De Kraker – Profeet Op Het Water

  Door naar de tweede finalist van de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie hiphop. Flores de Kraker is een kunstenaar die verliefd is op hiphop en een passie heeft voor woorden en taal. “Het is magie en als je taal beheerst, beheers je realiteit en hiermee ook de wereld”, aldus De Kraker. Schrijven doet hij al sinds hij het alfabet kent en dat doet hij niet alleen voor zichzelf. Het schrijven voor anderen is op een gegeven moment uitgegroeid naar wereldwijde samenwerkingen met verschillende hiphop artiesten overzee. Voor de track Profeet Op Het Water heeft De Kraker zich laten inspireren door de Grote Pustaha – een bijzonder boek vol kennis en magie uit Noord-Sumatra, Indonesië – dat te bewonderen is in het Tropenmuseum.

 6. FABZ Pi – Dennis Rodman

  Sena Grote Prijs van Rotterdam hiphop finalist nummer drie is de in Rotterdam woonachtige Ethiopisch-Italiaanse FABZ Pi. Hij gelooft dat muziek de kracht heeft om mensen te inspireren én te verenigen, en dat is de reden dat hij muzikant is geworden. Zijn geluid valt te omschrijven als eigentijds, maar met een zeer persoonlijke tint. Met teksten gebaseerd op eigen spirituele ervaringen wil FABZ Pi breder denkende mensen aanspreken.

 7. MC JR & Th’Acquisition – Bedtijd

  MC JR & Th’Acquisition hebben beiden al een schat aan ervaring in de hiphop scene. In 2017 viel het besluit om samen een nieuw project te starten. De tracks vormen een samenvatting van alle sounds en invloeden waar de mannen, als pioniers van het nachtleven, mee te maken kregen. Op zaterdag 7 oktober kunnen we in BIRD gaan zien of deze ‘joined forces’ de hiphop finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam gaan winnen!

 8. Shagga Ranx – Oké

  Shagga Ranx ken je misschien van het duo Takkie & Ranx, maar nu rockt Shagga ook solo het podium. Met zijn positieve en agressieve charisma, talent en zelfverzekerdheid garandeert hij dat het dak eraf gaat. Of dit ook genoeg zal zijn voor het winnen van de Sena Grote Prijs van Rotterdam finale hiphop, weten we op zaterdag 7 oktober. Tickets kosten €10 en de finale begint om 20.00u.

 9. Elijah Waters – Doses

  Op woensdag 6 september richtte de orkaan Irma verwoestingen aan op de eilanden St. Maarten, Saba en St. Eustatius. Vele bewoners zijn hun huis kwijtgeraakt of hebben ernstige schade opgelopen. Om deze mensen een hart onder de riem te steken wordt op donderdag 12 oktober een benefietavond georganiseerd in Annabel. De van St. Maarten afkomstige gitarist Jacob Streefkerk zal met zijn band Orange Grove optreden en heeft hij o.a. de artiesten Brainpower, Trafassi, Kris Berry, Kuenta I Tambu en Elijah Waters uitgenodigd. De deuren gaan open om 19.00u en kaarten zijn te koop voor €18,50 via de website van Annabel. De opbrengsten van het benefiet gaan naar de slachtoffers en hun familie.

 10. Dr. Meraki – Chalkboard

  Dr. Meraki is een jonge energieke band die jazz, soul, funk en fusion feilloos met elkaar verweeft. Hiermee hebben Tommy, Milan, Pim en Huy al flinke successen behaald. Zo wonnen ze The Road To Parkpop 2016, namen op het Metropolis festival de Lekker Bezig-bokaal mee naar huis en werden ze gebombardeerd tot muziekambassadeur van Rotterdam 2017 door het winnen van de Music Matters Award. Op dinsdag 17 oktober presenteren ze hun kersverse ep Blanc in BIRD. Aanvang is om 20.30u en de toegang is gratis!

 11. Taser Town – Rocketships

  Op zaterdag 21 oktober presenteert Plan C de band Taser Town, een optreden in het teken van hun debuut-ep Breakaway. De punkband bestaat uit vier jonge honden die elkaar wisten te vinden uit een gezamenlijk verlangen om kont te schoppen. Dat heeft wel even geduurd. Taser Town speelde al drie jaar zonder gitarist voor het een viertal werd. Menno, Glenn, Joshua en René halen de invloeden uit o.a. Green Day, Rancid, Anti-Flag en Red Hot Chili Peppers. De tracks zijn geïnspireerd door dagelijkse dingen en gebeurtenissen: de ‘struggles’ van de normale man en de rare praktijken die zich voordoen in een willekeurig leven. Naast Taser Town betreden ook de punkers van Graftak en de rockers van Tin Man Syndrome het podium in Plan C. Tickets kosten €5 (excl. servicekosten) en de aanvang is om 20.00u.

 12. Stinksisters – Lucky Dancer

  Stinksisters bestaan deze maand precies 25 jaar en vieren dit met de release van een nieuw album op 12″ vinyl. Dubbel reden voor een goeie party in Eurotrash United! Deze avond kun je ook nog gaan kijken en luisteren naar Venus Tropicaux, Bruna Ferro Xavier da Silva & Pierre Bastien en dj’s Mark Ritsema & DJW. Tickets kosten €12,50 in de voorverkoop (inclusief lp) of €15 aan de deur.

 13. Bear Valour – Shed My Skin

  Zaterdag​ ​28​ ​oktober​ ​zal​ ​de​ ​cocon​ ​van​ ​Book​ ​of​ ​Eli​ ​voorgoed​ ​verlaten​ ​worden. Bear​ ​Valour​ ​is​ ​geboren​ ​en​ ​presenteert​ ​haar​ ​eerste​ ​album:​ ​In​ ​October.​ ​Tien​ ​liedjes​ ​(op​ ​vinyl​ ​en​ ​cd), die​ ​door​ ​de​ ​jaren​ ​heen​ ​vooral​ ​in​ ​oktober​ ​geschreven​ ​werden.​ Samen met een aantal gastmuzikanten stoomt de band zich klaar voor deze bijzondere avond in de Bergsingelkerk. De aanvang is om 19.30u en voor een tientje ben je erbij. Het album en tickets voor de release show zijn te bestellen via de website van Bear Valour.

Popunie clipoverzicht september 2017

Het Popunie clipoverzicht van september 2017 staat klaar! In deze eerste herfstmaand zijn er weer een flink aantal nieuwe videoclips van Rotterdamse acts en bands uitgekomen. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

Mango Orange – Paint Brush

AliaZ Acoustic – Non Believer’s Blues

Willemijn de Boer – Zoute Tranen (live)

Remedy – Stuck (original by Stacie Orrico)

El Fatso – Rodion

Marco Martens – Dansen (uit de maat) ft. Giorgi Kuiper

NoizBoiz – Wat Wil Ik Zien ft. Wakeem & T. Dutty

The Cruel Horizon – Crookstown

Alison Jutta – Sign The Deal (Mfly Sessions)

WatWatIs – Insomnia

The Wanklanks – The World Is Falling

DOOXS – Habit (live @ LUX Nijmegen)

Momi – Bando

The Lumes – Slow

MVMA – Geisha

Standup ’69 – Communicate With Me

Sevn Alias – Blessed

Winterdagen – Electr 1 (live @ Katzwijm Studio)

Shiva – On Time

Cusack – Go (live @ Katzwijm Studio)

David Maejor – Errday

The Bullfight – Bamboo Knife Woman (live)

Mark Blomsteel – Show Me What You Got

De b-kant – Mol

LIJGER – Gypsy Salto

Vic9 – Anekdote [700 Sprookjes]

WatWatIs – Waarom Moet Je Tof Doen ft. Zachery

Jozo – Streetlife ft. Heinek’n, Feis, Kevin & Hef

C.I.C. ft. Joanne Sanders – More Shots

G-no ft. Fayv – Rennen

Famodis – Onze Strijd Ft. Deesy