Popunie clipoverzicht september 2017

Het Popunie clipoverzicht van september 2017 staat klaar! In deze eerste herfstmaand zijn er weer een flink aantal nieuwe videoclips van Rotterdamse acts en bands uitgekomen. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

Mango Orange – Paint Brush

AliaZ Acoustic – Non Believer’s Blues

Willemijn de Boer – Zoute Tranen (live)

Remedy – Stuck (original by Stacie Orrico)

El Fatso – Rodion

Marco Martens – Dansen (uit de maat) ft. Giorgi Kuiper

NoizBoiz – Wat Wil Ik Zien ft. Wakeem & T. Dutty

The Cruel Horizon – Crookstown

Alison Jutta – Sign The Deal (Mfly Sessions)

WatWatIs – Insomnia

The Wanklanks – The World Is Falling

DOOXS – Habit (live @ LUX Nijmegen)

Momi – Bando

The Lumes – Slow

MVMA – Geisha

Standup ’69 – Communicate With Me

Sevn Alias – Blessed

Winterdagen – Electr 1 (live @ Katzwijm Studio)

Shiva – On Time

Cusack – Go (live @ Katzwijm Studio)

David Maejor – Errday

The Bullfight – Bamboo Knife Woman (live)

Mark Blomsteel – Show Me What You Got

De b-kant – Mol

LIJGER – Gypsy Salto

Vic9 – Anekdote [700 Sprookjes]

WatWatIs – Waarom Moet Je Tof Doen ft. Zachery

Jozo – Streetlife ft. Heinek’n, Feis, Kevin & Hef

C.I.C. ft. Joanne Sanders – More Shots

G-no ft. Fayv – Rennen

Famodis – Onze Strijd Ft. Deesy

Bekijk de playlist op YouTube.

Analogue Dear – Stories We Tell Ourselves

  • Stories We Tell Ourselves

  • Analogue Dear
    • Genre: Indie
    • Release-type: download-ep
    • Label: Bitbird

Analogue Dear, muzikaal synoniem voor Sjaak Douma’s solocarrière, komt steeds meer onder de aandacht: waaronder een internationaal debuut bij het gerenommeerde medium Huffington Post. De cinematische sound die Analogue Dear creëert, valt in de smaak bij velen, wat heeft geleid tot zijn nieuwe ep, Stories We Tell Ourselves.

Maar deze interesse komt niet uit het niets. Analogue Dear heeft al twee platen op zak met Drawing Patterns uit 2012 en Sonder uit 2014. In tegenstelling tot zijn debuutplaat, die qua charme lijkt op het betere werk van M83 en meer upbeat melodieën uitvoert, kiest Douma ervoor om zich te richten op kalmere muziek op Stories We Tell Ourselves. Dit wordt ondersteund door zijn zang die door de tracks heen meandert en niet wordt gevormd tot woorden: de muziek laat voor zich spreken. De dromerige stijl van de veel gestreamde track You Were Only But A Dreamer, Trying to Be Forgotten op Sonder wordt sterk doorgezet op Stories, waar de focus ligt op de piano.

De single van Stories, Obrecht, is een prachtige ballade met rustige piano en zachte, soms elektronische tonen op de achtergrond: een ideale track om tot rust te komen in het geweld van, bijvoorbeeld, een onweersbui. De clip van Obrecht is prachtig en weerspiegelt deze tegenstrijdigheid. Het is zo’n track die de muziek van Analogue Dear perfect weerspiegelt.

Stories We Tell Ourselves is een serene luisterplaat die je op stressvolle momenten kan helpen bij te komen en een adempauze nemen. Het verstoren van de hectiek van het leven met de muziek van Analogue Dear is waar deze ep in uitblinkt. Een mix van kleine elektronische lagen met klassieke, bijna filmische pianomuziek, maakt de vier tracks intiem, waarbij de rust die zij uitstralen niet wordt belet door teksten of upbeat percussie. Een fijne ep om bij weg te dromen.