Analogue Dear – Stories We Tell Ourselves

  • Stories We Tell Ourselves

  • Analogue Dear
    • Genre: Indie
    • Release-type: download-ep
    • Label: Bitbird

Analogue Dear, muzikaal synoniem voor Sjaak Douma’s solocarrière, komt steeds meer onder de aandacht: waaronder een internationaal debuut bij het gerenommeerde medium Huffington Post. De cinematische sound die Analogue Dear creëert, valt in de smaak bij velen, wat heeft geleid tot zijn nieuwe ep, Stories We Tell Ourselves.

Maar deze interesse komt niet uit het niets. Analogue Dear heeft al twee platen op zak met Drawing Patterns uit 2012 en Sonder uit 2014. In tegenstelling tot zijn debuutplaat, die qua charme lijkt op het betere werk van M83 en meer upbeat melodieën uitvoert, kiest Douma ervoor om zich te richten op kalmere muziek op Stories We Tell Ourselves. Dit wordt ondersteund door zijn zang die door de tracks heen meandert en niet wordt gevormd tot woorden: de muziek laat voor zich spreken. De dromerige stijl van de veel gestreamde track You Were Only But A Dreamer, Trying to Be Forgotten op Sonder wordt sterk doorgezet op Stories, waar de focus ligt op de piano.

De single van Stories, Obrecht, is een prachtige ballade met rustige piano en zachte, soms elektronische tonen op de achtergrond: een ideale track om tot rust te komen in het geweld van, bijvoorbeeld, een onweersbui. De clip van Obrecht is prachtig en weerspiegelt deze tegenstrijdigheid. Het is zo’n track die de muziek van Analogue Dear perfect weerspiegelt.

Stories We Tell Ourselves is een serene luisterplaat die je op stressvolle momenten kan helpen bij te komen en een adempauze nemen. Het verstoren van de hectiek van het leven met de muziek van Analogue Dear is waar deze ep in uitblinkt. Een mix van kleine elektronische lagen met klassieke, bijna filmische pianomuziek, maakt de vier tracks intiem, waarbij de rust die zij uitstralen niet wordt belet door teksten of upbeat percussie. Een fijne ep om bij weg te dromen.

Bekijk de website van Analogue Dear of volg hem op Facebook.

Investeer in Talent: Nod Stewart & The Faces

Nod Stewart & The Faces zijn uitgenodigd door SMILER, dé UK Stewart fanclub, om op 30 september in Leicester (UK) te komen spelen.

Ze zijn bezig met een theatervoorstelling over het verhaal van Rod Stewart & The Faces. Via deze trip kunnen ze contact leggen met mensen die wellicht interessante achtergrondverhalen hebben voor de show.

Elke 10e donatie wordt beloond met een official Nod Stewart & The Faces T-shirt.

Support Nod Stewart via de crowdfund-actie.