Luisteragenda april 2018

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Jasper Lieuwma a.k.a. DJ Friss presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in april optreden in de stad.

Dus wil je uit in Rotterdam en heb je zin in live muziek van eigen bodem? Check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast lees je de tracklist met uitgebreide informatie per act.

 1. Carol Might Know – Grasp All

  Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Op donderdag 5 april is de beurt aan Carol Might Know, een Rotterdamse band met de Italiaanse singer-songwriter Anna Bernard als frontvrouw. In haar muziek en teksten vind je invloeden terug van rock- en souliconen als Feist, Lianne la Havas, Fiona Apple, Laura Mvula en Sade. De avond zal in het teken staan van de release van her ep Act Naturally en op het podium wordt Anna vergezeld door gitarist Federico Castelli, bassist Yannick de Soomer, drummer Nello Biasini en Sara Bernardi voor extra vocalen. Zoals altijd is ook deze Homegrown gratis toegankelijk.

 2. Tommy Moustache – Brute Force

  Voeg de eigenzinnige Rotterdamse band Tommy Moustache samen met het Litouwse Sheep Got Waxed en je krijgt Tommy Got Waxed. De twee bands ontmoette elkaar op het vooruitstrevende 12 Points Festival in Denemarken. Er was direct sprake van wederzijdse bewondering en al vrij snel volgde het idee om deze onvoorspelbare acts samen te laten optreden. Twee drummers, twee gitaristen, twee saxofonisten, een bassist en een berg elektronica, dat kan alleen maar goed fout gaan. Voor wie dit met eigen ogen wil zien, moet op donderdag 12 april gewoon naar LantarenVenster. Tickets kosten €15 excl. servicekosten.

 3. Boka de Banjul – Wooma

  Voortgekomen uit eindeloze nachtelijke sessies met talloze musici, startte de griot Ebou Gaye Mada in 1999 zijn groep Boka de Banjul. De Rotterdamse band combineert de strakke Gambiaanse Mbalax met muziek uit de hele wereld, zoals jazz, Afrobeat, reggae, rock en nog veel meer. De muziek is goed te vergelijken met die van Youssou N’Dour en in het verleden maakte Ebou deel uit van de legendarische Gambiaanse band Ifang Bondi. Op donderdag 12 april wordt het langverwachte debuutalbum Lu Jot Yomb – alles op zijn tijd in Wolof, de taal die gesproken wordt in West-Afrikaanse landen als Senegal en Gambia – gepresenteerd tijdens Homegrown in BIRD. De toegang is gratis!

 4. Mopperatchi – TopBoy

  Jason “Mopperatchi” Asmus is  geboren en getogen in Rotterdam. Het was een tijd stil rondom de rapper, maar op 21 november 2017 dropte hij de grimetrack Stormzy. Deze track is goed ontvangen door het publiek, beter nog dan zijn voorgaande tracks. Onlangs plaatste hij zich voor de finale van hiphopcontest Most Wanted. Met het oog op deze finale heeft hij zijn nieuwe single TopBoy gedropt met videoclip. Naar verwachting zullen eerst nog een aantal singles volgen en daarna volgt zijn langverwachte ep Schijn Bedriegt. Op vrijdag 13  april zal Mopperatchi in ieder geval weer optreden in Rotterdam. Hij maakt dan zijn opwachting tijdens de Witchcraft ep-release party van Grimm in The Seed.

 5. BÄSN – Don’t Stop The Silence

  Sjoerd van Kampen is BÄSN en BÄSN is een singer/songwriter, die gebruik maakt van o.a. synthesizers, een loopstation en een basgitaar. Na de finale van de Grote Prijs van Rotterdam 2016 was BÄSN even onzeker van alles. Hij nam afstand, verhuisde en ging in therapie. Maar snel ontdekte hij al dat muziek hem veel comfort en blijdschap bracht. Eind 2017 was hij alweer druk bezig in zijn thuisstudio met zijn project genaamd Short Songs. Inmiddels heeft hij deze tracks verder uitgewerkt en stond hierbij open om fouten te maken én hiervan te leren. BÄSN verzamelde deze ‘extended short songs’ en brengt deze als ep uit onder de naam Mistakes. Op vrijdag 13 april is de ep-presentatie in Kopi Soesoe op Katendrecht.

 6. The Lumes – Anguish

  Het was een paar maanden stil rondom The Lumes, de band die afgelopen oktober nog het mini-album Envy uitbracht op het Berlijnse label Crazysane Records. De stilte wordt op vrijdag 13 april doorbroken met een optreden in WORM tijdens de eerste verjaardag van Operator Radio. Daarnaast zijn er optredens van David Vunk, TITIA, Jeff Solo, Tango Soundsystem, Jameszoo, Radical HI-FI, Karel en Ben Fresh. Voor tien euro kun je deze avond bijwonen en hiermee kan je mede mogelijk maken dat het radiostation in de lucht blijft.

 7. Forbidden Wizards – George Costanza

  Het is weer tijd voor Fritürfest in Eurotrash United. Editie nummer 6 vindt plaats op zaterdag 14 april en het belooft een harde editie te worden. Met optredens van Butcher Baby uit de UK en het Rotterdamse punktrio Forbidden Wizards worden de decibellen gegarandeerd. Korte maar krachtige nummers, lekker rauw en heerlijk losbandig. Voor iedereen die van herrie houdt. Gratis entree!

 8. Video Store – A Boy Named Video

  Op zaterdag 14 april presenteren Video Store en Zero Zero Zero hun nieuwe split-ep in de V11. Video Store combineert onvervalste indierock, emo en alternatieve punk, ergens in het verlengde van The Replacements, Built To Spill, No Age en Hüsker Dü. De groep geeft de luisteraar een nieuwe ervaring met de nodige slijt; een verbond van ex-leden uit andere prominente bands uit Rotterdam, waaronder Face Tomorrow, GOLD en Malkovich. Met vijf man sterk in de gelederen vormt Video Store samen een gebalde vuist pure, onstuimige stootkracht. Naast Video Store en Zero Zero Zero zal het Mokumse Love Supreme optreden. Kaarten voor deze avond kosten €7,50 en zijn te verkrijgen via Rotown.

 9. Luka – Generation Everything

  Het hart van Motel Mozaïque gaat een beetje harder bonzen als het festival een Rotterdammer vindt die zo klinkt als Lisa Lukaszczyk, met haar band Luka. Zo eigenzinnig, zo lief, zo mooi, zo invoelend, zo Lianne Havres, zo Bon Iver, zo Feist, zo Sylvan Esso. Luka laat je tijdens haar concerten wegdromen met haar liedjes, maar houdt je wakker met haar typerende stem. Daarom is Luka op vrijdag 20 april te bewonderen op Motel Plaza, het gratis toegankelijk programmaonderdeel van Motel Mozaïque op het Eendrachtsplein. Het optreden begint om 17.15u en wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Live.

 10. Green Cabin – Eastern Pink

  Via een open call riep Motel Mozaïque makers op om met de wildste plannen te komen voor programma in het Groot Handelsgebouw. Een van de vier winnaars is Green Cabin. Het Rotterdamse collectief gaat op zaterdag 21 april de garage van het Groot Handelsgebouw veranderen in een urban utopische wereld. Er komt een Game-of-Skate competitie, kunstveiling, dj-sets en live street art. Uiteraard gaat Green Cabin ook optreden. Meer info over Motel Mozaïque en praktische info zoals tijden en ticketprijzen is te lezen op de website van Motel Mozaïque.

 11. Los Paja Brava – ¿Quién Será?

  “If no one destroys their shoes on the dance-floor we don’t consider it a successful show”, is de levensovertuiging van Los Paja Brava. Met hun mix van cumbia, surf, ska en rock hebben ze al menig podium en festival veroverd. Op Koningsdag speelt de act twee keer in Rotterdam, namelijk op 10 Jaar Oranjebitter en Tropical Kingsday. Trek dus uit voorzorg stevige schoenen aan of neem voldoende geld mee om nieuwe schoenen te kunnen kopen op de vrijmarkt. Ook is het verstandig om voor Oranjebitter tijdig je toegangskaartje te kopen.

Schrijf je in voor de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Het traject van de totaal vernieuwde Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (GPR) gaat weer beginnen! De GPR is de door Popunie georganiseerde muziekcompetitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Hiphop en Electronic acts. De inschrijving voor alle categorieën is van start gegaan en loopt tot en met 31 mei.

Inschrijvingen voor alle categorieën geopend!

In tegenstelling tot vorig jaar, kunnen nu alle categorieën zich tegelijk aanmelden. Wat heb je nodig om je aan te melden? Een foto, biografie, drie (zelfgeschreven) tracks en een live-fragment (met uitzondering van de categorie Electronics). Schrijf je hier in!

Het traject

Na aanmelding buigt een professionele jury zich over de inzending van alle acts per categorie. Zij selecteren 5 acts per categorie voor de finale. Iedere inzending krijgt een gesprek met de jury. In dit gesprek hoor je wat de jury goed vond aan je act en waar je eventueel nog aan kunt werken. Dit is tevens het moment waarop de jury bekendmaakt of je door gaat naar de finale. Dit gesprek vindt begin juni plaats op het kantoor van Popunie.

Daarna gaat de finalist aan de slag met de feedback van de jury om het optreden in de finale te perfectioneren. Daarnaast krijgen alle finalisten coaching in de vorm van een gesprek rondom je backline en je stageplan, feedback op je biografie, presskit & social media, een fotoshoot en coachingsgesprek over gages en uitbetalingen. Lees hier meer over het gehele traject.

Prijzenpakket

Schop je het tot in de finale? Dan krijg je sowieso een gage voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen en masterclasses uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-) en aan de publieksfavoriet (€ 250,-). De winnaars treden daarnaast op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2019 in Rotterdam. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Finales

De finales vinden plaats in één groot finaleweekend in september. Vrijdag 21 september categorie Bands in Worm, zaterdag 22 september categorieën Hiphop & Electronics in BIRD, zondag 23 september categorie Singer/Songwriter in Theater Rotterdam locatie Schouwburg.

Waar wacht je nog op?!

schrijf je in! meer informatie