De Popunie Luisteragenda van april 2015 staat online!

Rats On Rafts

Rats On Rafts

Rotterdam bruist van de live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in april optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder!

Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Tracklist Popunie Luisteragenda april 2015
1. Roller Coaster RidePam Feather – don 2 april @ Maaspodium
2. Powder MonkeyRats On Rafts – vr 3 april @ V11
3. RotterdamZinkzand – za 4 april @ V11
4. I’m Gonna Love You MoreOliver Alexander – wo 8 april @ LantarenVenster
5. Stap Naar benedenDe Likt – za 11 april @ Motel Mozaique (Schouwburgplein)
6. It’s Not You It’s MeBryan van Putten – don 16 april @ Café de Oude Sluis
7. Black SeaPolar Twins – za 18 april @ Oude Noorden, rond Zwaanshals winkels
8. Train – One Eyed Wizzard – za 18 april @ Café de Bel
9. YouthDisturbance – zon 26 april @ Baroeg

Popunie Luisteragenda April 2015 by Chris Anderson on Mixcloud

Releaseparty Oliver Alexander

4676-normalOp woensdag 8 april presenteert Oliver Alexander de debuut-ep Transmission in de grote zaal van LantarenVenster in Rotterdam. De ep is geproduceerd door topproducer Holger Schwedt, die eerder werkte met o.a. Bløf, VanVelzen en Miss Montreal.

Tijdens dit unieke, eenmalige concert zal Oliver Alexander met zijn vaste band én speciale gasten optreden. In een 11-koppige DeLuxe-bezetting wordt de ep officieel gepresenteerd en speelt Oliver Alexander zowel nummers van de gloednieuwe ep als eerder verschenen favorieten. Na afloop van het concert zal de nieuwe cd voor het eerst te koop zijn. Een avond om niet te missen dus!

Het leven van de Rotterdamse pop en jazz singer/songwriter Oliver Alexander (1987) had een hoog ‘ideale schoonzoon-gehalte’. Na het afronden van het gymnasium begon hij direct aan een studie Bedrijfskunde. Vier jaar later zat hij al achter een bureau als marketingmanager bij een groot bedrijf. Tot die bewuste dag in 2013, waarop hij naar zijn baas stapt en aangeeft te stoppen. Om muzikant te worden. Aan dat moment gingen nachten vol twijfels, onzekerheid en piekeren vooraf. Want wie geeft er nu vrijwillig z’n baan op, middenin een economische crisis? Het besluit stond echter vast: zijn muziek moét naar buiten.

Sinds dat moment gaat het hard met Oliver Alexander: hij rondde met het hoogst mogelijke cijfer een opleiding Songwriting af aan de Berklee College of Music in Boston, bracht een band vol ambitieuze muzikanten bijeen en nam met hen The Demo Recordings op. Daarnaast speelde hij met zijn band onder andere op diverse pop- en jazzfestivals en als support act van Alain Clark. Belangrijke inspiraties voor zijn muziek zijn uiteenlopend: van Billy Joel tot John Mayer en van Rufus Wainwright tot Michael Bublé.

Check hier alvast zijn nieuwe single, die vorige week is verschenen:

Extra informatie
Datum: woensdag 8 april
Locatie: Lantaren/Venster, Otto Reuchlinweg 996
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 10,-

Klik hier voor het Facebookevent.
Wil je meer weten over Oliver Alexander? Bezoek zijn website of Facebookpagina.