Limited Edition: Rotterdam Bluegrass Festival Blue Vinyl en online streams

Omdat het Rotterdam Bluegrass Festival dit jaar helaas niet op de reguliere wijze door kan gaan, hebben ze een album gemaakt: PICKIN’, HAMMERIN’ & HOLLERIN’! – Rotterdam Bluegrass Festival Live. In een beperkte oplage op 180 grams blue vinyl en slechts tijdelijk verkrijgbaar van 21 juni t/m 27 juni!

PICKIN’, HAMMERIN’ & HOLLERIN’!
Naast de vinyl lp komt er ook een cd met 19 nummers en voor de echte Rotterdam Bluegrass Festival diehards zijn er ook Hell Yeah@Home festival pakketten verkrijgbaar. In zo’n pakket zitten zowel de lp als cd, een pet, een bieropener en nog meer verrassingen. Allemaal in de stijl van het album, zodat je thuis toch nog even het festivalgevoel kunt krijgen.

Online streams:
Verder gaan ze drie internationale optredens (gratis) online streamen, die exclusief gemaakt zijn voor het Rotterdam Bluegrass Festival:

25 juni 20:00 uur
Rob Ickes and Trey Hensley (US) bekend van hun album World Full Of Blues, met Tai Mahal
26 juni 20:00 uur
Henhouse Prowlers (US) met een speciaal voor ons gezongen Hand In Hand
27 juni 20:00 uur
Delaney Davidson (NZ)

Tijd voor bluegrass:
Op zaterdag 26 juni om 12:00 uur wordt er tijd gemaakt voor bluegrass. De organisatie roept alle bluegrass vrienden op, om op zaterdag 26 juni om klokslag 12:00 uur ’s middags luid en duidelijk Blue Moon Of Kentucky, van de legendarische Bill Monroe te laten horen. De stadsbeiaardier van de Laurenskerk speelt het nummer op het carillon, de oogstmarkt op het Pijnackerplein laat het horen, net als de bewoners en ondernemers en ze hopen ook vele anderen bluegrass liefhebbers te zien!




 

Het vinylalbum wordt op dit moment geproduceerd. Check hier alvast de sneak preview met de 10 nummers van het album!

Bekijk ook de website www.bluegrassfestival.nl

Typhoon in de tent in Groningen

Als dj maak je veel mee en daarom deelt Okkie in zijn nieuwe column weer een nieuw verhaal. De setting van dit vehaal: Eurosonic Air 2016, een nieuwe ’tent’, een dj set van Okkie én een optreden van Typhoon. 

Typhoon in de tent Groningen, Eurosonic Air 2016
Buma organiseert sinds 2011 op de Grote Markt concerten. Tot 2015 was dat een open terrein met als risico dat weersomstandigheden van invloed waren op de beleving. In 2016 was daar een verandering, er was een ‘tent’ neergezet. Eigenlijk meer een soort gebouw, met een ring zoals bij meer moderne concertzalen. Zo’n U-vorm waarvandaan je prima zicht hebt op de optredens. Concessie was dat er minder toeschouwers in de tent kunnen dan dat er op het plein konden staan. Op het plein 8.000 bezoekers en de capaciteit van de tent was 2.500 aanwezigen.

Het is altijd een sterk programma op de locatie. De optredens zijn een genoegen om te aanschouwen en het is een plezier voor mij als dj de aanwezigen te vermaken tussen de optredens door. Terug naar 2016, het eerste jaar van de ‘tent’.

Het was overdekt en heerlijk warm vergeleken met de jaren ervoor (zie ook mijn column uit 2017 voor een uitleg daarover) Donderdag 14 januari 2016 was de vuurdoop, line-up: Common Linnets, Dubioza Kolectiv en Typhoon. Fijne optredens van de eerste twee acts, maar de mensen kwamen overduidelijk voor Typhoon. Dé artiest van het moment. Nou moment, hij was al sinds 2014 de man.

Uiteraard samen met zijn sterke live-band, die ook in die periode de huisband was van tv-programma ‘De Wereld Draait Door’. Affijn, nadat Dubioza Kolectiv was afgelopen werd het in de tent wel erg druk. Een goede test meteen voor de tent en de infrastructuur. Die niet geheel goed doorstaan werd.

Ik stond te draaien en links vooraan bij het podium (van mijn plek af gezien) was wat onrust waar te nemen. Ook bij de bovenring. Die ring en een deel van de locatie werd ontruimd. Er was een paar vierkante meter vloer verzakt. Er werd geen enkel risico genomen ook al was het een kleine verzakking. Brandweer, Politie en andere verantwoordelijken namen de schade op.

Typhoon kon (nog) niet starten, dat werd duidelijk. De stagemanager gaf instructies: “Doordraaien, vermaak het publiek maar”. Wat ik van harte nam. De eerste keer dat ik voor Noorderslag en Eurosonic ging draaien gaf boeker Joey Ruchtie duidelijke formats mee. Op Eurosonic zoveel mogelijk Europese acts en artiesten, op Eurosonic Air en Noorderslag voornamelijk Nederlands materiaal. Voor mij een uitdaging om daaraan te voldoen.

Ik kreeg de wachtende, nietsvermoedende bezoekers mee. Van Kraantje Pappie’s ‘Feesttent’ (toepasselijk) -de Paul Elstak- remix tot André Hazes Jr. – ‘Leef’. Alle bezoekers bezig houden, jong en oud. Meezingen, dansen, herkennen terwijl ik van genre en decennium wisselde, van song tot song. Missie geslaagd.

Vlak voordat Typhoon en zijn band eindelijk van start kon draaide ik Kubus en Sticks ‘Freak The Flow’. De band stond al klaar en de bassist (was het Dries Bijlsma of Sebas van Olst?) stond zich naast me te vermaken. “Dat is zo’n gaaf nummer, was ik bijna vergeten” vertelde hij me. Daar was ik het totaal mee eens. Typhoon begon uiteindelijk meer dan 40 minuten later als gepland. De band startte, Typhoon kwam op en de hele tent ging plat. Figuurlijk, gelukkig.