Kunstbende interview: Aimée Tio

Aimee TioOp zondag 16 maart vond de eerste Kunstbende Zuid-Holland voorronde van 2014 plaats in Theater Zuidplein (Rotterdam). De tweede voorronde was op zondag 6 april in Paard van Troje (Den Haag). Aanstaande zaterdag 3 mei is de landelijke finale in de Amsterdamse Melkweg. We spreken deze week met een aantal deelnemers uit de categorieën DJ en Muziek. Vandaag iemand die niet naar de landelijke finale gaat, maar tijdens de Haagse voorronde toch maar mooi de derde prijs in de wacht sleepte in de categorie Muziek; Aimée Tio.

Wat voor muziek maak je?
Ik omschrijf het zelf als indie singer/songwriter, omdat ik probeer mijn muziek op een ‘kunst’-manier te schrijven, niet op een commerciële manier. Het is rustige luistermuziek.

Wie zijn je helden?
Ik heb twee belangrijke helden: Lucy Rose en Ed Sheeran. Lucy Rose, omdat ik haar muziek perfect vind. De manier waarop zij haar nummers schrijft is precies hoe ik die van mij probeer te schrijven. Ed Sheeran, omdat zijn optredens heel vermakelijk en simpelweg goed zijn. Bovendien is zijn muziek steengoed en perfect in elkaar gezet.

Hoe was je Kunstbende ervaring?
Ik vond Kunstbende echt geweldig. Ik was omringd door mensen die, net zoals ik, echt passie hebben voor de dingen die zij doen. Bovendien heeft Kunstbende mij veel kansen geboden en mijn ‘carrière’ een boost gegeven. Ze motiveren mensen om alles uit zichzelf halen, om zelf creatief te zijn en echt iets te doen met hun talent.

Wil je doorgaan met muziek?
Ik wil heel graag doorgaan met muziek, omdat het echt mijn passie is. Optreden is mijn ding en elke keer als ik optreed ben ik in een soort trance. Het is wat ik het liefst doe en waarbij ik mij super gelukkig voel.

Wat wil je bereiken met je muziek?
Dat mensen hun eigen ervaringen erin kunnen herkennen en kunnen ontspannen. Dat zij bij een optreden, net zoals ik, in een trance raken en weg kunnen dromen.

Wat vind je het tofste podium/festival in Rotterdam?
Het tofste podium/festival heb ik eigenlijk niet. Ik kom niet zo vaak in Rotterdam (ik kom uit Zoetermeer). Ik treed toevallig met een paar andere Kunstbende deelnemers op in de Noorse Zeemanskerk op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Rotterdam. Be there!

Liedjes luisteren van Aimée? Bezoek dan haar YouTube.

Popunie clipoverzicht van april 2014

logo_CLIPOVERZICHT_webDe afgelopen maand zijn er veel nieuwe clips verschenen van acts/bands. We hebben een groot gedeelte op een rijtje gezet. Bekijk hier het Popunie clipoverzicht van april!

 

 

Wolf In Loveland – The Devil Has No Name

The Hearted – Jack Knife
Meer info

Savoy Room – Get Up!

Jebroer ft. Mr. Polska, Skinto en Ronnie Flex – Hoesten As Bejaarden

De Wet – Beg For More (live)

Kid de Blits – Val In Je Huis

Adilson Evora – Sum’else
Meer info

Feliciana – Real Deal

I.K.E.A – Juiste Plek
Meer info

Electric Seaweed – Stay A While

JR de Regelneger – Oostelijke Windrichting (Hoor Het Oosten)

Gul Night Out – Jongens van het Buurtbeheer

Conceptz – 2 Tafels, 1 Mic
Meer info

MarryMarv en Maximus – John F Kennedy
Meer info

Ronnie Flex – Pocahontas

ronnie-flex-pocahontas

 

Provider Hi en platenlabel Top Notch lanceren een wereldprimeur: de videoclip van de toekomst. Het gaat om de eerste interactieve videoclip voor mobiel, gemaakt rondom het nummer Pocahontas van Ronnie Flex. De interactieve clip van Ronnie Flex is exclusief te bekijken op een mobiel via een speciale app van Hi. Deze is gratis beschikbaar voor iOS en Android.